Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita kunnes hiiva on liuennut. Lisää sahrami, sokeri, suola ja osa jauhoista. Lisää jauhoja vähitellen ja sekoita. Lisää huoneenlämpöinen rasva ja alusta taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi ja jaa kahteen osaan. Kauli palat suorakaiteenmuotoisiksi levyiksi. Levitä levyille pehmeä rasva. Raasta päälle mantelimassa, ripottele pinnalle karpalot ja sokeri. Kääri levyt tiukalle rullalle. Leikkaa noin 3 cm:n paksuisiksi viipaleiksi ja nosta leivinpaperoidulle pellille. Anna kohota 15 minuuttia. Voitele munalla ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia. Sekoita tomusokerista ja nesteestä kuorrute. Koristele jäähtyneet pullat kuorrutteella.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
206
862
7,6 g
3,9 g
28,9 g
9,7 g
1,2 g
4,5 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
25 g Hiivaa,
1 pussi (0,5 g) sahramia,
0,25 tl (1/4 tl) suolaa,
1 rkl Vettä tai sitruunamehua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli