Karpalopullat | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Karpalopullat

Fork and knife
30 Kappaletta
Fork and knife
30 Kappaletta
Jos pakastat pullat, kuorruta ne vasta ennen tarjoilua.

Ainekset

5 dl
Maitoa
25 g
Hiivaa
1 kpl
(0,5 g) sahramia
1 dl
Sokeria
1/4 tl
(1/4 tl) suolaa
12 dl
Vehnäjauhoja
100 g
Voita tai margariinia

täyte

100 g
Voita tai margariinia
150 g
Mantelimassaa
3 dl
Pakastekarpaloita
1/2 dl
Sokeria

voiteluun

1 kpl
Kananmuna

kuorrute

1 dl
Tomusokeria
1 rkl
Vettä tai sitruunamehua

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita kunnes hiiva on liuennut. Lisää sahrami, sokeri, suola ja osa jauhoista. Lisää jauhoja vähitellen ja sekoita. Lisää huoneenlämpöinen rasva ja alusta taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi ja jaa kahteen osaan. Kauli palat suorakaiteenmuotoisiksi levyiksi. Levitä levyille pehmeä rasva. Raasta päälle mantelimassa, ripottele pinnalle karpalot ja sokeri. Kääri levyt tiukalle rullalle. Leikkaa noin 3 cm:n paksuisiksi viipaleiksi ja nosta leivinpaperoidulle pellille. Anna kohota 15 minuuttia. Voitele munalla ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia. Sekoita tomusokerista ja nesteestä kuorrute. Koristele jäähtyneet pullat kuorrutteella.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.11.2016
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

862

206

7,6 g

3,9 g

28,9 g

9,7 g

1,2 g

4,5 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

25 g Hiivaa,

1 pussi (0,5 g) sahramia,

0,25 tl (1/4 tl) suolaa,

1 rkl Vettä tai sitruunamehua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli