Karpalopullat

Arvostele resepti
30 Kappaletta

Jos pakastat pullat, kuorruta ne vasta ennen tarjoilua.

Ainekset

MääräAinesosa
5 dlmaitoa
25 ghiivaa
1 kpl(0,5 g) sahramia
1 dlsokeria
1/4 tl(1/4 tl) suolaa
12 dlvehnäjauhoja
100 gvoita tai margariinia

Täyte

100 gvoita tai margariinia
150 gmantelimassaa
3 dlpakastekarpaloita
1/2 dlsokeria

Voiteluun

1 kplkananmuna

Kuorrute

1 dltomusokeria
1 rklvettä tai sitruunamehua

Valmistus

  1. 1

    Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita kunnes hiiva on liuennut. Lisää sahrami, sokeri, suola ja osa jauhoista. Lisää jauhoja vähitellen ja sekoita. Lisää huoneenlämpöinen rasva ja alusta taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi ja jaa kahteen osaan. Kauli palat suorakaiteenmuotoisiksi levyiksi. Levitä levyille pehmeä rasva. Raasta päälle mantelimassa, ripottele pinnalle karpalot ja sokeri. Kääri levyt tiukalle rullalle. Leikkaa noin 3 cm:n paksuisiksi viipaleiksi ja nosta leivinpaperoidulle pellille. Anna kohota 15 minuuttia. Voitele munalla ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia. Sekoita tomusokerista ja nesteestä kuorrute. Koristele jäähtyneet pullat kuorrutteella.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 25 g Hiivaa, 1 pussi (0,5 g) sahramia, 0,25 tl (1/4 tl) suolaa, 1 rkl Vettä tai sitruunamehua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä