Karpalopullat

Nappaa talteen!
Jos pakastat pullat, kuorruta ne vasta ennen tarjoilua.
| 5 dl | maitoa |
| 25 g | hiivaa |
| 1 kpl | (0,5 g) sahramia |
| 1 dl | sokeria |
| 1/4 tl | (1/4 tl) suolaa |
| 12 dl | vehnäjauhoja |
| 100 g | voita tai margariinia |
| Täyte | |
|---|---|
| 100 g | voita tai margariinia |
| 150 g | mantelimassaa |
| 3 dl | pakastekarpaloita |
| 1/2 dl | sokeria |
| Voiteluun | |
| 1 kpl | kananmuna |
| Kuorrute | |
| 1 dl | tomusokeria |
| 1 rkl | vettä tai sitruunamehua |
- 1.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita kunnes hiiva on liuennut. Lisää sahrami, sokeri, suola ja osa jauhoista. Lisää jauhoja vähitellen ja sekoita. Lisää huoneenlämpöinen rasva ja alusta taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi ja jaa kahteen osaan. Kauli palat suorakaiteenmuotoisiksi levyiksi. Levitä levyille pehmeä rasva. Raasta päälle mantelimassa, ripottele pinnalle karpalot ja sokeri. Kääri levyt tiukalle rullalle. Leikkaa noin 3 cm:n paksuisiksi viipaleiksi ja nosta leivinpaperoidulle pellille. Anna kohota 15 minuuttia. Voitele munalla ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia. Sekoita tomusokerista ja nesteestä kuorrute. Koristele jäähtyneet pullat kuorrutteella.
Karpalopullat
Jos pakastat pullat, kuorruta ne vasta ennen tarjoilua.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 5 dl | maitoa |
| 25 g | hiivaa |
| 1 kpl | (0,5 g) sahramia |
| 1 dl | sokeria |
| 1/4 tl | (1/4 tl) suolaa |
| 12 dl | vehnäjauhoja |
| 100 g | voita tai margariinia |
Täyte | |
| 100 g | voita tai margariinia |
| 150 g | mantelimassaa |
| 3 dl | pakastekarpaloita |
| 1/2 dl | sokeria |
Voiteluun | |
| 1 kpl | kananmuna |
Kuorrute | |
| 1 dl | tomusokeria |
| 1 rkl | vettä tai sitruunamehua |
Valmistus
- 1
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita kunnes hiiva on liuennut. Lisää sahrami, sokeri, suola ja osa jauhoista. Lisää jauhoja vähitellen ja sekoita. Lisää huoneenlämpöinen rasva ja alusta taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi ja jaa kahteen osaan. Kauli palat suorakaiteenmuotoisiksi levyiksi. Levitä levyille pehmeä rasva. Raasta päälle mantelimassa, ripottele pinnalle karpalot ja sokeri. Kääri levyt tiukalle rullalle. Leikkaa noin 3 cm:n paksuisiksi viipaleiksi ja nosta leivinpaperoidulle pellille. Anna kohota 15 minuuttia. Voitele munalla ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia. Sekoita tomusokerista ja nesteestä kuorrute. Koristele jäähtyneet pullat kuorrutteella.
Ravintosisältö
206
Energiaa kcal
862
Energiaa kj
7,6 g
Rasvaa
3,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
28,9 g
Hiilihydraatteja
9,7 g
Sokereita
1,2 g
Kuituja
4,5 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
206
Energiaa kcal
862
Energiaa kj
7,6 g
Rasvaa
3,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
28,9 g
Hiilihydraatteja
9,7 g
Sokereita
1,2 g
Kuituja
4,5 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 25 g Hiivaa, 1 pussi (0,5 g) sahramia, 0,25 tl (1/4 tl) suolaa, 1 rkl Vettä tai sitruunamehua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























