Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kasvis-broilerinsiipipelti

timer-icon45 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Paahda mausteiset wingsit ja rapeat kasvikset kätevästi yhdellä pellillä. Rikasta ruoka kikherneillä ja täydennä aromikkaalla sinihomejuustokastikkeella.

Ainekset

900 g
(1 pkt) broilerin siipiä
4 kpl
porkkanoita
1 kpl
paprika
2 kpl
sipuleita
380 g
(1 prk) kikherneitä
1 rkl
rypsiöljyä
1/4 tl
suolaa

Kastike

60 g
(½ pkt) sinihomejuustoa
2 dl
turkkilaista jogurttia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Laita siivet pellin toiselle puolelle ja kypsennä 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

900 g
(1 pkt) broilerin siipiä
2

Kuori porkkanat ja leikkaa reilun sentin paksuisiksi tangoiksi. Puolita paprika, poista siemenet ja leikkaa paprika isoiksi paloiksi. Kuori ja lohko sipulit. Huuhdo kikherneet siivilässä. Laita kasvikset ja kikherneet kulhoon. Kääntele 1 rkl öljyä ja ¼ tl suolaa kasviksiin. Levitä seos siipien viereen pellille ja jatka kypsentämistä 25 minuuttia.

4 kpl
porkkanoita
1 kpl
paprika
2 kpl
sipuleita
380 g
(1 prk) kikherneitä
1 rkl
rypsiöljyä
1/4 tl
suolaa
3

Murenna homejuusto ja sekoita se jogurttiin. Tarjoa kastike siipien ja kasvisten kanssa.

60 g
(½ pkt) sinihomejuustoa
2 dl
turkkilaista jogurttia

Vinkki: Paahda kerralla enemmän kasviksia ja tee niistä seuraavaksi päiväksi keitto. Soseuta paahdetut kasvikset kasvisliemeen ja pehmennä keitto halutessasi kermalla. Murenna sinihomejuustoa keiton pinnalle.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 10.5.2021
|
Muokattu: 27.4.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

908

3802

47,8 g

12,5 g

52,8 g

10,3 g

12,0 g

61,0 g

3,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli