Ainekset

MääräAinesosa
1 kplpieni kesäkaali tai lohko valkokaalia
3 - 4 kplporkkanaa
vettä
suolaa
2 - 3 dlmaitoa
2 - 3 dlvehnäjauhoja
1/2 tlsuolaa
1 tlsokeria
2 - 3 kplmunaa
25 gpaistomargariinia sulatettuna
valkopippuria

Lisäksi:

1 kpl(1,5 dl) kevytranskankermaa
suolaa tai aromisuolaa
sitruunapippuria tai hiukan sitruunamehua ja mustapippurirouhetta
tilli-, ruohosipuli- ja persiljasilppua
1 - 2 kpl(puserrettua valkosipulinkynttä)

Valmistus

  1. 1

    Suikaloi kaali juustohöylällä tai veitsellä hyvin hienoksi. Kuori ja raasta porkkanat sekaan. Kaada seos kattilaan ja lisää hiukan vettä sekä suolaa. Kiehauta kasvikset kannen alla lähes kypsiksi. Jäähdytä.Lisää seokseen maito ja jauhot. Sekoita kunnes saat sakean vellin kaltaisen seoksen. Lisää mausteet, munat ja sula rasva. Sekoita.Paista taikinasta ohukaispannussa pieniä paksuja ohukaisia molemmin puolin miedolla lämmöllä. Tarjoa lisänä kylmä ranskankermakastike.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä