Kasvismoussaka | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kasvismoussaka

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

250 g
(1 kpl) munakoisoa
1 tl
Suolaa
1 rkl
Oliiviöljyä
3 kpl
Perunaa
2 kpl
Valkosipulin kynttä
200 g
Tuoreita herkkusieniä
2 rkl
Oliiviöljyä
4 kpl
Tomaattia
150 g
(1 kpl) kesäkurpitsaa
1 tl
Suolaa
Mustapippuria

juustokastike:

1/2 dl
Juoksevaa margariinia
1/2 dl
Vehnäjauhoja
5 dl
Maitoa
2 dl
Juustoraastetta
Suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Viipaloi munakoiso leivinpaperin päälle. Ripottele päälle suolaa ja anna "itkeä" puoli tuntia. Pyyhi neste talouspaperilla. Pirskota munakoisojen päälle hieman oliiviöljyä. Pane munakoisot lautaselle ja kuumenna mikrossa 5 minuuttia. Kuori ja viipaloi perunat. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Puhdista ja hienonna herkkusienet. Ruskista pannulla öljyssä. Kuutioi tomaatit ja kesäkurpitsa ja lisää ne pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta ilman kantta, kunnes neste on haihtunut. Valmista kastike. Kuumenna rasva kattilassa, sekoita joukkoon jauhot. Kiehauta ja lisää maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Keitä muutama minuutti. Sekoita joukkoon juustoraaste. Lado voidellun vuoan pohjalle puolet peruna- ja munakoisoviipaleista. Kaada päälle puolet kasvisseoksesta ja juustokastikkeesta. Tee toinen kerros samalla tavoin. Kypsennä uunin alatasolla 200 asteessa 50–60 minuuttia. Peitä vuoka paistamisen loppupuolella foliolla, jos pinta tummuu.

Resepti:
Krista Niiniharju
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.1.2008
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.