Kasvismoussaka

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
250 g(1 kpl) munakoisoa
1 tlsuolaa
1 rkloliiviöljyä
3 kplperunaa
2 kplvalkosipulin kynttä
200 gtuoreita herkkusieniä
2 rkloliiviöljyä
4 kpltomaattia
150 g(1 kpl) kesäkurpitsaa
1 tlsuolaa
mustapippuria

Juustokastike:

1/2 dljuoksevaa margariinia
1/2 dlvehnäjauhoja
5 dlmaitoa
2 dljuustoraastetta
suolaa

Valmistus

  1. 1

    Viipaloi munakoiso leivinpaperin päälle. Ripottele päälle suolaa ja anna "itkeä" puoli tuntia. Pyyhi neste talouspaperilla. Pirskota munakoisojen päälle hieman oliiviöljyä. Pane munakoisot lautaselle ja kuumenna mikrossa 5 minuuttia. Kuori ja viipaloi perunat. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Puhdista ja hienonna herkkusienet. Ruskista pannulla öljyssä. Kuutioi tomaatit ja kesäkurpitsa ja lisää ne pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta ilman kantta, kunnes neste on haihtunut. Valmista kastike. Kuumenna rasva kattilassa, sekoita joukkoon jauhot. Kiehauta ja lisää maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Keitä muutama minuutti. Sekoita joukkoon juustoraaste. Lado voidellun vuoan pohjalle puolet peruna- ja munakoisoviipaleista. Kaada päälle puolet kasvisseoksesta ja juustokastikkeesta. Tee toinen kerros samalla tavoin. Kypsennä uunin alatasolla 200 asteessa 50–60 minuuttia. Peitä vuoka paistamisen loppupuolella foliolla, jos pinta tummuu.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä