Kasvispizza ja omenapizza

Arvostele resepti
1 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa

Taikina:

3 dlvettä
1/2 tlsuolaa
1 tlsokeria
1/2 kpl( 25 g) hiivaa
1 - 2 rklöljyä
6 dl(noin) vehnäjauhoja tai hiivaleipäjauhoja

Päälle kasvispizzaan:

2 dltomaattisosetta
1 kplpieni munakoiso
1 kplpieni kesäkurpitsa
1 kplpieni sipuli
2 rkloliiviöljyä
1 - 2 kplvalkosipulinkynttä
1/2 tlmustapippurirouhetta
2 kpltomaattia
1 rklpizzaseosmaustetta tai oreganoa

Pinnalle kasvispizzaan:

1 - 2 dljuustoraastetta

Päälle omenapizzaan:

1 kpl(2 1/2 dl) maitorahkaa
1/2 dlsokeria
1 rklvaniljasokeria
1 kplmuna
2 - 3 kplomenaa
1/2 dlrusinoita

Pinnalle omenapizzaan:

2 rklkaneli-sokeriseosta
2 rklmantelirouhetta
2 rklraesokeria
1 rklvoita

Valmistus

  1. 1

    Valmista molempien pizzojen pohja niin, että lisäät kädenlämpöiseen veteen suolan ja sokerin sekä murennetun hiivan. sekoita, kunnes hiiva liukenee. Lisää öljy ja jauhot. alusta taikina nopeasti ja kohota kaksinkertaiseksi.Jaa kohonnut taikina kahtia ja kaaviloi jauhotetulla levyllä pyöreiksi levyiksi.Levitä toisen päälle ensin tomaattisose, sitten viipaleina öljyssä puolikypsiksi paistetut munakoiso, kesäkurpitsa ja sipuli. Mausta.Viipaloi päälle tomaattia, mausta pizzamausteella ja juustoraasteella. Kypsennä 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.Sekoita omenapizzaan täytteeksi rahka, sokerit ja muna. Levitä seos taikinapohjalle. Viipaloi päälle omenat. Ripottele pintaan muut aineet, voi lopuksi nokareina omenien päälle.Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025