Kasvispizza ja omenapizza - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kasvispizza ja omenapizza

???
Kappaleita
1
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

TAIKINA:

3 dl
Vettä
1/2 tl
Suolaa
1 tl
Sokeria
1/2 kpl
( 25 g) hiivaa
1 - 2 rkl
Öljyä
6 dl
(noin) vehnäjauhoja tai hiivaleipäjauhoja

PÄÄLLE KASVISPIZZAAN:

2 dl
Tomaattisosetta
1 kpl
Pieni munakoiso
1 kpl
Pieni kesäkurpitsa
1 kpl
Pieni sipuli
2 rkl
Oliiviöljyä
1 - 2 kpl
Valkosipulinkynttä
1/2 tl
Mustapippurirouhetta
2 kpl
Tomaattia
1 rkl
Pizzaseosmaustetta tai oreganoa

PINNALLE KASVISPIZZAAN:

1 - 2 dl
Juustoraastetta

PÄÄLLE OMENAPIZZAAN:

1 kpl
(2 1/2 dl) maitorahkaa
1/2 dl
Sokeria
1 rkl
Vaniljasokeria
1 kpl
Muna
2 - 3 kpl
Omenaa
1/2 dl
Rusinoita

PINNALLE OMENAPIZZAAN:

2 rkl
Kaneli-sokeriseosta
2 rkl
Mantelirouhetta
2 rkl
Raesokeria
1 rkl
Voita

Näin teet

1

Valmista molempien pizzojen pohja niin, että lisäät kädenlämpöiseen veteen suolan ja sokerin sekä murennetun hiivan. sekoita, kunnes hiiva liukenee. Lisää öljy ja jauhot. alusta taikina nopeasti ja kohota kaksinkertaiseksi.Jaa kohonnut taikina kahtia ja kaaviloi jauhotetulla levyllä pyöreiksi levyiksi.Levitä toisen päälle ensin tomaattisose, sitten viipaleina öljyssä puolikypsiksi paistetut munakoiso, kesäkurpitsa ja sipuli. Mausta.Viipaloi päälle tomaattia, mausta pizzamausteella ja juustoraasteella. Kypsennä 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.Sekoita omenapizzaan täytteeksi rahka, sokerit ja muna. Levitä seos taikinapohjalle. Viipaloi päälle omenat. Ripottele pintaan muut aineet, voi lopuksi nokareina omenien päälle.Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Resepti
Pirjo Muurinen
Kuvat
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 17.1.2005
Muokattu: 15.5.2019