Kasvispyörykät

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplporkkana
1 kplsipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
1/2 kplpientä kesäkurpitsaa
1 rkloliiviöljyä
1 kpl(400/265 g) kikherneitä
1 tljuustokuminaa
1/2 tlsuolaa
3 rklkorppujauhoja
1 kplkananmuna
korppujauhoja pinnalle
öljyä paistamiseen

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja raasta porkkana, sipuli ja valkosipulinkynsi hienoksi raasteeksi. Raasta kesäkurpitsa ja purista siivilässä raasteesta pois irtoava neste. Kuullota raasteita hetken aikaa pannulla öljyssä. Nosta kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja aja leikkuuterällä nopeasti karkeaksi soseeksi.Muotoile taikinasta kostutetuin käsin pyöryköitä ja kääntele pyörykät kevyesti korppujauhoissa. Anna levähtää hetki. Friteeraa pyörykät runsaassa kuumassa öljyssä kypsiksi ja kauniin ruskeiksi.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä