Katkarapu-munakasrulla

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
4 kplkananmunaa
3 dlmaitoa
3/4 dlhiivaleipäjauhoja
suolaa
rouhittua mustapippuria

Täyte

1 kplpakastekatkarapuja (180 g)
2 kplliivatelehteä
1 kplkylmäsavulohifileesiivuja (150 g)
1 kplpunasipuli
1 kplranskankermaa (150 g)
1/2 dlhienonnettua tuoretta tilliä
2 rklmakeaa chilikastiketta
suolaa
rouhittua mustapippuria
2 rklsitruunamehua
2 rklvettä
koristeluun tilliä

Valmistus

  1. 1

    Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita munakastaikinan aineet keskenään ja kaada taikina noin 25 x 30 cm kokoiselle leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes seos on hyytynyt ja pinta saanut kauniin värin.Kumoa munakaslevy varovasti leivinpaperin päälle jäähtymään. Valuta katkaravut. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Hienonna lohiviipaleet. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita kulhossa katkaravut, hienonnettu lohi, punasipuli, ranskankerma ja hienonnettu tilli. Mausta seos chilikastikkeella, ripauksella suolaa ja pippuria.Kiehauta sitruunamehu-vesiseos kattilassa. Purista liivatteista neste ja liuota ne kuumaan liemeen. Kaada liivateliemi ohuena nauhana täytteen joukkoon hyvin sekoittaen. Levitä täyte munakaslevylle ja kääri levy rullalle leivinpaperin sisään. Peitä käärö foliolla ja anna jähmettyä muutaman tunnin ennen tarjoilua.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025