Katkarapu-sharonsalaatti ja vuohenjuustokastike

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(180 g) isoja pakastekatkarapuja
1 kplsitruuna
1 kplavokado
2 kplsharon-hedelmää
1 kpl(100 g) salaattiseosta (esim. napolitana mix)
1 rkloliiviöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria
3 rklpinjansiemeniä

Vuohenjuustokastike

1 kpl(140 g) levittyvää vuohenjuustoa
1 dlturkkilaista jogurttia
suolaa
rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista kastike. Notkista vuohenjuusto jogurtin kanssa. Mausta kevyesti ja anna maustua viileässä hetki. Valuta katkaravut hyvin ja mausta puolen sitruunan mehulla.

    Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmälihat leikkuulaudalle. Paloittele avokado ja mausta lopulla sitruunamehulla. Kaada salaattiseos kulhoon ja mausta oliiviöljyllä ja ripauksella suolaa ja pippuria.

    Huuhtele ja poista sharoneista lehdet. Paloittele hedelmät. Sekoita katkaravut, sharonit ja avokadot salaatin joukkoon. Paahda pinjansiemenet kevyesti pannulla ja ripottele salaatin päälle. Lusikoi kastike päälle tai tarjoile erikseen.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Sitruuna, Sharon-hedelmää, Suolaa, Rouhittua mustapippuria, 3 rkl Pinjansiemeniä, Suolaa, Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025