Katkarapu-sharonsalaatti ja vuohenjuustokastike

Nappaa talteen!
| 1 kpl | (180 g) isoja pakastekatkarapuja |
| 1 kpl | sitruuna |
| 1 kpl | avokado |
| 2 kpl | sharon-hedelmää |
| 1 kpl | (100 g) salaattiseosta (esim. napolitana mix) |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
| 3 rkl | pinjansiemeniä |
| Vuohenjuustokastike | |
|---|---|
| 1 kpl | (140 g) levittyvää vuohenjuustoa |
| 1 dl | turkkilaista jogurttia |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
- 1.
Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista kastike. Notkista vuohenjuusto jogurtin kanssa. Mausta kevyesti ja anna maustua viileässä hetki. Valuta katkaravut hyvin ja mausta puolen sitruunan mehulla.
Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmälihat leikkuulaudalle. Paloittele avokado ja mausta lopulla sitruunamehulla. Kaada salaattiseos kulhoon ja mausta oliiviöljyllä ja ripauksella suolaa ja pippuria.
Huuhtele ja poista sharoneista lehdet. Paloittele hedelmät. Sekoita katkaravut, sharonit ja avokadot salaatin joukkoon. Paahda pinjansiemenet kevyesti pannulla ja ripottele salaatin päälle. Lusikoi kastike päälle tai tarjoile erikseen.
Katkarapu-sharonsalaatti ja vuohenjuustokastike
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | (180 g) isoja pakastekatkarapuja |
| 1 kpl | sitruuna |
| 1 kpl | avokado |
| 2 kpl | sharon-hedelmää |
| 1 kpl | (100 g) salaattiseosta (esim. napolitana mix) |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
| 3 rkl | pinjansiemeniä |
Vuohenjuustokastike | |
| 1 kpl | (140 g) levittyvää vuohenjuustoa |
| 1 dl | turkkilaista jogurttia |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
Valmistus
- 1
Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista kastike. Notkista vuohenjuusto jogurtin kanssa. Mausta kevyesti ja anna maustua viileässä hetki. Valuta katkaravut hyvin ja mausta puolen sitruunan mehulla.
Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmälihat leikkuulaudalle. Paloittele avokado ja mausta lopulla sitruunamehulla. Kaada salaattiseos kulhoon ja mausta oliiviöljyllä ja ripauksella suolaa ja pippuria.
Huuhtele ja poista sharoneista lehdet. Paloittele hedelmät. Sekoita katkaravut, sharonit ja avokadot salaatin joukkoon. Paahda pinjansiemenet kevyesti pannulla ja ripottele salaatin päälle. Lusikoi kastike päälle tai tarjoile erikseen.
Ravintosisältö
118
Energiaa kcal
493
Energiaa kj
11,3 g
Rasvaa
3,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,8 g
Hiilihydraatteja
1,8 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
2,0 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
118
Energiaa kcal
493
Energiaa kj
11,3 g
Rasvaa
3,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,8 g
Hiilihydraatteja
1,8 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
2,0 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Sitruuna, Sharon-hedelmää, Suolaa, Rouhittua mustapippuria, 3 rkl Pinjansiemeniä, Suolaa, Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Neulotut lapaset – kolme perusohjetta












