Kätketyt uuniomenat
60 min

Nappaa talteen!
Kätke ihanat uuniomenat voitaikinalevyjen sisään. Tarjoile uuniomenat vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.
| 4 kpl | voitaikinalevyä |
| 4 kpl | keskikokoista hapahkoa omenaa |
| 100 g | mantelimassaa |
| 1 rkl | kanelisokeria |
| Voiteluun: | |
|---|---|
| 1 kpl | kananmuna |
- 1.
Sulata voitaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Asettele neljä levyä vierekkäin neliön muotoon. Kauli levyt yhteen suuremmaksi ja ohuemmaksi levyksi. Leikkaa levy neljäksi ruuduksi. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Jaa mantelimassa neljän osaan ja pehmennä palat käsien välissä pötköiksi. Nosta jokaisen taikinalevyn päälle omena ja täytä omenoiden kolot mantelimassalla. Ripottele pinnalle kanelisokeria. Nostele taikinareunat nyytiksi omenoiden ympärille ja nipistä reunat kiinni. Voitele pinnat munalla ja kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Tarjoa uuniomenat vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
Kätketyt uuniomenat
Kätke ihanat uuniomenat voitaikinalevyjen sisään. Tarjoile uuniomenat vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | voitaikinalevyä |
| 4 kpl | keskikokoista hapahkoa omenaa |
| 100 g | mantelimassaa |
| 1 rkl | kanelisokeria |
Voiteluun: | |
| 1 kpl | kananmuna |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Sulata voitaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Asettele neljä levyä vierekkäin neliön muotoon. Kauli levyt yhteen suuremmaksi ja ohuemmaksi levyksi. Leikkaa levy neljäksi ruuduksi. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Jaa mantelimassa neljän osaan ja pehmennä palat käsien välissä pötköiksi. Nosta jokaisen taikinalevyn päälle omena ja täytä omenoiden kolot mantelimassalla. Ripottele pinnalle kanelisokeria. Nostele taikinareunat nyytiksi omenoiden ympärille ja nipistä reunat kiinni. Voitele pinnat munalla ja kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Tarjoa uuniomenat vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























