Kätketyt uuniomenat | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kätketyt uuniomenat

Kätketyt uuniomenat

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kätke ihanat uuniomenat voitaikinalevyjen sisään. Tarjoile uuniomenat vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.

Ainekset

4 kpl
Voitaikinalevyä
4 kpl
Keskikokoista hapahkoa omenaa
100 g
Mantelimassaa
1 rkl
Kanelisokeria

voiteluun:

1 kpl
Kananmuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sulata voitaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Asettele neljä levyä vierekkäin neliön muotoon. Kauli levyt yhteen suuremmaksi ja ohuemmaksi levyksi. Leikkaa levy neljäksi ruuduksi. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Jaa mantelimassa neljän osaan ja pehmennä palat käsien välissä pötköiksi. Nosta jokaisen taikinalevyn päälle omena ja täytä omenoiden kolot mantelimassalla. Ripottele pinnalle kanelisokeria. Nostele taikinareunat nyytiksi omenoiden ympärille ja nipistä reunat kiinni. Voitele pinnat munalla ja kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Tarjoa uuniomenat vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 15.7.2009
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.