Kaura-kesäkurpitsaleipä

Arvostele resepti
1 Kappaletta

Paista uunipellillä leipä, joka saa pinnalleen kesäkurpitsasiivuja.

Ainekset

MääräAinesosa
1/2 lporkkanamehua tai muuta juuresmehua
50 gtuorehiivaa
1 1/2 tlsuolaa
1/2 dlavokado- tai rypsiöljyä
7 dlvehnäjauhoja
2 dlkaurahiutaleita

Pinnalle

1/2 dlavokado- tai rypsiöljyä
2 kplvalkosipulinkynttä
1/2 kplpieni kesäkurpitsa
suolaa

Valmistus

  1. 1

    Kaada mehu kulhoon ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva ja suola. Lisää avokado- tai rypsiöljy ja vehnäjauhot sekä kaurahiutaleet. Sekoita puuhaarukalla sekaisin.

    Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille. Kohota noin puoli tuntia lämpimässä paikassa liinan alla. Voit ripotella pinnalle ensin hieman vehnäjauhoja.

    Sekoita avokado- tai rypsiöljyn joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet ja voitele kohonneen leivän pinta varovasti seoksella. Höylää juustohöylällä kesäkurpitsasta pitkiä ohuita viipaleita ja laita leivän päälle. Ripottele pinnalle hieman suolaa tai karkeaa merisuolaa. Paista 200 asteisen uunin keskiritilätasolla noin 12 minuuttia. Leikkaa paloiksi.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 50 g Tuorehiivaa, 1,5 tl Suolaa, Valkosipulinkynttä, Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Jami Jaakonen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä