Kaura-kesäkurpitsaleipä | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kaura-kesäkurpitsaleipä

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Paista uunipellillä leipä, joka saa pinnalleen kesäkurpitsasiivuja.

Ainekset

1/2 l
Porkkanamehua tai muuta juuresmehua
50 g
Tuorehiivaa
1 1/2 tl
Suolaa
1/2 dl
Avokado- tai rypsiöljyä
7 dl
Vehnäjauhoja
2 dl
Kaurahiutaleita

pinnalle

1/2 dl
Avokado- tai rypsiöljyä
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1/2 kpl
Pieni kesäkurpitsa
Suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Kaada mehu kulhoon ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva ja suola. Lisää avokado- tai rypsiöljy ja vehnäjauhot sekä kaurahiutaleet. Sekoita puuhaarukalla sekaisin.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille. Kohota noin puoli tuntia lämpimässä paikassa liinan alla. Voit ripotella pinnalle ensin hieman vehnäjauhoja.

Sekoita avokado- tai rypsiöljyn joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet ja voitele kohonneen leivän pinta varovasti seoksella. Höylää juustohöylällä kesäkurpitsasta pitkiä ohuita viipaleita ja laita leivän päälle. Ripottele pinnalle hieman suolaa tai karkeaa merisuolaa. Paista 200 asteisen uunin keskiritilätasolla noin 12 minuuttia. Leikkaa paloiksi.

Resepti:
Hellapoliisi
Kuvat:
Jami Jaakonen
Julkaistu: 2.9.2014
Muokattu: 4.12.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

12710

3037

105,0 g

8,0 g

441,0 g

62,0 g

25,0 g

67,0 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

50 g Tuorehiivaa,

1,5 tl Suolaa,

Valkosipulinkynttä,

Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli