Keitetyt lihapullat | Pataruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Keitetyt lihapullat

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

keittämiseen:

7 1/2 dl
Vettä
1 kpl
Yrttiliemikuutio
(maustenippu)

taikina:

400 g
Jauhelihaa
1 dl
Korppujauhetta
1 dl
Kermaa
1 kpl
Muna
1/2 tl
Paprikaa
1/4 tl
Valkopippuria
1/4 tl
Mustapippurirouhetta
1 kpl
Pieni sipuli hienonnettuna
2 - 3 kpl
Valkosipulinkynttä
Nippu kevätsipulia, persiljaa ja kynteliä
1 dl
Keitinlientä

kastike:

1 dl
Tomaattisosetta
2 rkl
Vehnäjauhoja
Basilikaa, valkosipulia, pippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Keitä paistokasarissa vesi, yrttiliemikuutio ja maustekimppu. Sekoita jauhelihaan korppujauhe, kerma, muna ja mausteet, sipulit ja yrtit hyvin hienonnettuina. Vaivaa ja lisää joukkoon lopuksi tarpeen mukaan 1 dl keitinlientä.Pyöritä taikinasta veteen kastelluin käsin lihapullia työlaudalle. Kypsennä niitä muutama kerrallaan poreilevassa keitinliemessä. Nosta kypsät pullat kattilaan.Lisää keitinliemeen tomaattisoseeseen sekoitetut jauhot. Keitä sekoittaen 5-10 minuuttia. Mausta kastike ja kaada lihapullien päälle tai tarjoa erikseen.

Resepti:
Pirjo Muurinen
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 21.12.2004
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.