Keitetyt lihapullat

arvosana4/5

(1)arvio
4 Annosta

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

Keittämiseen:

7 1/2 dlvettä
1 kplyrttiliemikuutio
(maustenippu)

Taikina:

400 gjauhelihaa
1 dlkorppujauhetta
1 dlkermaa
1 kplmuna
1/2 tlpaprikaa
1/4 tlvalkopippuria
1/4 tlmustapippurirouhetta
1 kplpieni sipuli hienonnettuna
2 - 3 kplvalkosipulinkynttä
nippu kevätsipulia, persiljaa ja kynteliä
1 dlkeitinlientä

Kastike:

1 dltomaattisosetta
2 rklvehnäjauhoja
basilikaa, valkosipulia, pippuria

Valmistus

  1. 1

    Keitä paistokasarissa vesi, yrttiliemikuutio ja maustekimppu. Sekoita jauhelihaan korppujauhe, kerma, muna ja mausteet, sipulit ja yrtit hyvin hienonnettuina. Vaivaa ja lisää joukkoon lopuksi tarpeen mukaan 1 dl keitinlientä.Pyöritä taikinasta veteen kastelluin käsin lihapullia työlaudalle. Kypsennä niitä muutama kerrallaan poreilevassa keitinliemessä. Nosta kypsät pullat kattilaan.Lisää keitinliemeen tomaattisoseeseen sekoitetut jauhot. Keitä sekoittaen 5-10 minuuttia. Mausta kastike ja kaada lihapullien päälle tai tarjoa erikseen.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
22.10.2018
|
Päivitetty: 29.9.2025

Samankaltaisia reseptejä