Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Keitetyt lihapullat

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

Keittämiseen:

7 1/2 dl
Vettä
1 kpl
Yrttiliemikuutio
(maustenippu)

Taikina:

400 g
Jauhelihaa
1 dl
Korppujauhetta
1 dl
Kermaa
1 kpl
Muna
1/2 tl
Paprikaa
1/4 tl
Valkopippuria
1/4 tl
Mustapippurirouhetta
1 kpl
Pieni sipuli hienonnettuna
2 - 3 kpl
Valkosipulinkynttä
Nippu kevätsipulia, persiljaa ja kynteliä
1 dl
Keitinlientä

Kastike:

1 dl
Tomaattisosetta
2 rkl
Vehnäjauhoja
Basilikaa, valkosipulia, pippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Keitä paistokasarissa vesi, yrttiliemikuutio ja maustekimppu. Sekoita jauhelihaan korppujauhe, kerma, muna ja mausteet, sipulit ja yrtit hyvin hienonnettuina. Vaivaa ja lisää joukkoon lopuksi tarpeen mukaan 1 dl keitinlientä.Pyöritä taikinasta veteen kastelluin käsin lihapullia työlaudalle. Kypsennä niitä muutama kerrallaan poreilevassa keitinliemessä. Nosta kypsät pullat kattilaan.Lisää keitinliemeen tomaattisoseeseen sekoitetut jauhot. Keitä sekoittaen 5-10 minuuttia. Mausta kastike ja kaada lihapullien päälle tai tarjoa erikseen.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 21.12.2004
|
Muokattu: 1.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.