Kerkkäpesto-lohitartar | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kerkkäpesto-lohitartar

Kerkkäpesto-lohitartar

timer-icon15 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Kuusenkerkkäpesto ja puolukat tuovat metsäisen tuulahduksen joulun kalapöytään. Kokoa lohitartar näyttävästi omenapedille ja koristele villipestolla sekä sitruuna-smetanavaahdolla.

Ainekset

150 g
graavilohta
1 kpl
sitruuna
120 g
(1 prk) smetanaa
2 kpl
omenaa (kotimaisia)
70 g
(½ prk) kerkkäpestoa
1 dl
puolukoita (pakaste)
tuoretta basilikaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese sitruuna. Raasta kuorta 1 tl ja purista mehua noin 2 tl. Vaahdota smetanaa sähkövatkaimella noin 30 sekuntia. Mausta vaahto sitruunankuorella ja sekoita joukkoon 1 tl sitruunanmehua. Lusikoi vaahto halutessasi pursotinpussiin ja laita jääkaappiin odottamaan.

2

Pese omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi ja asettele viipaleet vadille hieman limittäin ympyrän muotoon. Sivele viipaleet sitruunanmehulla.

3

Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi ja nosta kuutiot omenaviipaleiden päälle. Lisää pestonokareita sinne tänne lohen päälle. Pursota smetanasta ruusukkeita. Viimeistele puolukoilla ja basilikanlehdillä.

Vinkki: Voit myös valmistaa herkullista graavilohta itse.

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 18.11.2020
Muokattu: 23.11.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

490

117

8,6 g

4,5 g

5,0 g

5,0 g

1,5 g

3,1 g

0,7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

70 g (½ prk) kerkkäpestoa,

tuoretta basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli