Kerkkäpesto-lohitartar

arvosana2/5

(3)arviota
8 Annosta

15 min (josta 15 min aktiivista)

Kuusenkerkkäpesto ja puolukat tuovat metsäisen tuulahduksen alkupalapöytään. Kokoa lohitartar näyttävästi omenapedille ja koristele villipestolla sekä sitruuna-smetanavaahdolla.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
150 ggraavilohta
1 kplsitruuna
120 g(1 prk) smetanaa
2 kplomenaa (kotimaisia)
70 g(½ prk) kerkkäpestoa
1 dlpuolukoita (pakaste)
tuoretta basilikaa

Valmistus

  1. 1

    Pese sitruuna. Raasta kuorta 1 tl ja purista mehua noin 2 tl. Vaahdota smetanaa sähkövatkaimella noin 30 sekuntia. Mausta vaahto sitruunankuorella ja sekoita joukkoon 1 tl sitruunanmehua. Lusikoi vaahto halutessasi pursotinpussiin ja laita jääkaappiin odottamaan.

    MääräAinesosa
    1 kplsitruuna
    120 g(1 prk) smetanaa
  2. 2

    Pese omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi ja asettele viipaleet vadille hieman limittäin ympyrän muotoon. Sivele viipaleet sitruunanmehulla.

    MääräAinesosa
    2 kplomenaa (kotimaisia)
  3. 3

    Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi ja nosta kuutiot omenaviipaleiden päälle. Lisää pestonokareita sinne tänne lohen päälle. Pursota smetanasta ruusukkeita. Viimeistele puolukoilla ja basilikanlehdillä.

    MääräAinesosa
    150 ggraavilohta
    70 g(½ prk) kerkkäpestoa
    1 dlpuolukoita (pakaste)
    tuoretta basilikaa

Vinkki: Voit myös valmistaa herkullista graavilohta itse.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: tuoretta basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
18.11.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä