Kerkkäpesto-lohitartar
15 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kuusenkerkkäpesto ja puolukat tuovat metsäisen tuulahduksen alkupalapöytään. Kokoa lohitartar näyttävästi omenapedille ja koristele villipestolla sekä sitruuna-smetanavaahdolla.
| 150 g | graavilohta |
| 1 kpl | sitruuna |
| 120 g | (1 prk) smetanaa |
| 2 kpl | omenaa (kotimaisia) |
| 70 g | (½ prk) kerkkäpestoa |
| 1 dl | puolukoita (pakaste) |
| tuoretta basilikaa |
- 1.
Pese sitruuna. Raasta kuorta 1 tl ja purista mehua noin 2 tl. Vaahdota smetanaa sähkövatkaimella noin 30 sekuntia. Mausta vaahto sitruunankuorella ja sekoita joukkoon 1 tl sitruunanmehua. Lusikoi vaahto halutessasi pursotinpussiin ja laita jääkaappiin odottamaan.
- 2.
Pese omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi ja asettele viipaleet vadille hieman limittäin ympyrän muotoon. Sivele viipaleet sitruunanmehulla.
- 3.
Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi ja nosta kuutiot omenaviipaleiden päälle. Lisää pestonokareita sinne tänne lohen päälle. Pursota smetanasta ruusukkeita. Viimeistele puolukoilla ja basilikanlehdillä.
Kerkkäpesto-lohitartar
arvosana2/5
15 min (josta 15 min aktiivista)
Kuusenkerkkäpesto ja puolukat tuovat metsäisen tuulahduksen alkupalapöytään. Kokoa lohitartar näyttävästi omenapedille ja koristele villipestolla sekä sitruuna-smetanavaahdolla.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 150 g | graavilohta |
| 1 kpl | sitruuna |
| 120 g | (1 prk) smetanaa |
| 2 kpl | omenaa (kotimaisia) |
| 70 g | (½ prk) kerkkäpestoa |
| 1 dl | puolukoita (pakaste) |
| tuoretta basilikaa |
Valmistus
- 1
Pese sitruuna. Raasta kuorta 1 tl ja purista mehua noin 2 tl. Vaahdota smetanaa sähkövatkaimella noin 30 sekuntia. Mausta vaahto sitruunankuorella ja sekoita joukkoon 1 tl sitruunanmehua. Lusikoi vaahto halutessasi pursotinpussiin ja laita jääkaappiin odottamaan.
Määrä Ainesosa 1 kpl sitruuna 120 g (1 prk) smetanaa - 2
Pese omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi ja asettele viipaleet vadille hieman limittäin ympyrän muotoon. Sivele viipaleet sitruunanmehulla.
Määrä Ainesosa 2 kpl omenaa (kotimaisia) - 3
Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi ja nosta kuutiot omenaviipaleiden päälle. Lisää pestonokareita sinne tänne lohen päälle. Pursota smetanasta ruusukkeita. Viimeistele puolukoilla ja basilikanlehdillä.
Määrä Ainesosa 150 g graavilohta 70 g (½ prk) kerkkäpestoa 1 dl puolukoita (pakaste) tuoretta basilikaa
Vinkki: Voit myös valmistaa herkullista graavilohta itse.
Ravintosisältö
158
Energiaa kcal
663
Energiaa kj
12,9 g
Rasvaa
5,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,1 g
Hiilihydraatteja
5,0 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
3,9 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
158
Energiaa kcal
663
Energiaa kj
12,9 g
Rasvaa
5,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,1 g
Hiilihydraatteja
5,0 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
3,9 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: tuoretta basilikaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























