Kermainen kantarellipasta

arvosana5/5

(3)arviota
4 Annosta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Kermainen kantarellipasta on helppo ja nopea ruoka arkeen ja viikonloppuun. Sienikastike valmistuu pastan keittämisen aikana.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
250 g(1 rs) kantarelleja
1 kplsipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
1 kplsitruuna (luomu)
1/2 ruukkua timjamia
50 g(1 dl) parmesaanijuustoa
300 g spagettia
1 rklvoita
2 dl(1 prk) ruokakermaa 15 %
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus

  1. 1

    Puhdista ja paloittele sienet. Kuori ja hienonna sipulit. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehua (1 rkl). Poista timjamista paksut varret. Hienonna timjami. Raasta juusto.

    MääräAinesosa
    250 g(1 rs) kantarelleja
    1 kplsipuli
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1 kplsitruuna (luomu)
    1/2 ruukkua timjamia
    50 g(1 dl) parmesaanijuustoa
  2. 2

    Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (½ tl suolaa / 2 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan. Ota 1 dl pastan keitinvettä talteen kastiketta varten.

    MääräAinesosa
    300 g spagettia
  3. 3

    Paista sieniä kuivalla pannulla, kunnes enin neste on haihtunut. Lisää voi ja sipulit pannulle ja paista noin 5 minuuttia. Lisää kerma ja anna kiehua muutama minuutti. Mausta sitruunankuorella ja -mehulla, timjamilla, suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    1 rklvoita
    2 dl(1 prk) ruokakermaa 15 %
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  4. 4

    Sekoita valutettu pasta ja juusto kastikkeeseen. Lisää tarvittaessa joukkoon keitinvettä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukkua timjamia , 300 g spagettia .

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
11.9.2025
|
Päivitetty: 11.11.2025

Samankaltaisia reseptejä