Kermainen kantarellipasta
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kermainen kantarellipasta on helppo ja nopea ruoka arkeen ja viikonloppuun. Sienikastike valmistuu pastan keittämisen aikana.
| 250 g | (1 rs) kantarelleja |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | sitruuna (luomu) |
| 1/2 | ruukkua timjamia |
| 50 g | (1 dl) parmesaanijuustoa |
| 300 g | spagettia |
| 1 rkl | voita |
| 2 dl | (1 prk) ruokakermaa 15 % |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
- 1.
Puhdista ja paloittele sienet. Kuori ja hienonna sipulit. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehua (1 rkl). Poista timjamista paksut varret. Hienonna timjami. Raasta juusto.
- 2.
Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (½ tl suolaa / 2 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan. Ota 1 dl pastan keitinvettä talteen kastiketta varten.
- 3.
Paista sieniä kuivalla pannulla, kunnes enin neste on haihtunut. Lisää voi ja sipulit pannulle ja paista noin 5 minuuttia. Lisää kerma ja anna kiehua muutama minuutti. Mausta sitruunankuorella ja -mehulla, timjamilla, suolalla ja pippurilla.
- 4.
Sekoita valutettu pasta ja juusto kastikkeeseen. Lisää tarvittaessa joukkoon keitinvettä.
Kermainen kantarellipasta on helppo ja nopea ruoka arkeen ja viikonloppuun. Sienikastike valmistuu pastan keittämisen aikana.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 g | (1 rs) kantarelleja |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | sitruuna (luomu) |
| 1/2 | ruukkua timjamia |
| 50 g | (1 dl) parmesaanijuustoa |
| 300 g | spagettia |
| 1 rkl | voita |
| 2 dl | (1 prk) ruokakermaa 15 % |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Valmistus
- 1
Puhdista ja paloittele sienet. Kuori ja hienonna sipulit. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehua (1 rkl). Poista timjamista paksut varret. Hienonna timjami. Raasta juusto.
Määrä Ainesosa 250 g (1 rs) kantarelleja 1 kpl sipuli 1 kpl valkosipulinkynsi 1 kpl sitruuna (luomu) 1/2 ruukkua timjamia 50 g (1 dl) parmesaanijuustoa - 2
Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (½ tl suolaa / 2 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan. Ota 1 dl pastan keitinvettä talteen kastiketta varten.
Määrä Ainesosa 300 g spagettia - 3
Paista sieniä kuivalla pannulla, kunnes enin neste on haihtunut. Lisää voi ja sipulit pannulle ja paista noin 5 minuuttia. Lisää kerma ja anna kiehua muutama minuutti. Mausta sitruunankuorella ja -mehulla, timjamilla, suolalla ja pippurilla.
Määrä Ainesosa 1 rkl voita 2 dl (1 prk) ruokakermaa 15 % 1/2 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 4
Sekoita valutettu pasta ja juusto kastikkeeseen. Lisää tarvittaessa joukkoon keitinvettä.
Ravintosisältö
180
Energiaa kcal
753
Energiaa kj
15,0 g
Rasvaa
9,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,8 g
Hiilihydraatteja
2,5 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
5,8 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
180
Energiaa kcal
753
Energiaa kj
15,0 g
Rasvaa
9,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,8 g
Hiilihydraatteja
2,5 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
5,8 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukkua timjamia , 300 g spagettia .
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























