Kesäkaalikeitto

Arvostele resepti
4 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
2 - 3 dlvettä
suolaa
1/2 - 1 kplpientä keräkaalia
1 kplpieni kukkakaali
3 kplporkkanaa
2 - 3 kplperunaa
5 dlmaitoa
1 dlpersilja- tai sellerinlehtisilppua
1 rklvoita
1 rkl(vehnäjauhoja)

Valmistus

  1. 1

    Kuutioi keräkaali ja paloittele kukkakaali kantoineen ja lehtineen. Kuori ja viipaloi porkkanat ja perunat. Riivi herneet.Pehmitä ensin kaalit suolalla maustetussa vedessä. Lisää porkkanat ja perunat ja hauduta nekin puolipehmeiksi. Lisää maito ja kiehauta sekoittaen. Jos haluat suurustaa keiton, lisää tässä vaiheessa myös voi, johon olet sekoittanut jauhot. Keitä viisi minuuttia. Lisää herneet ja vihersilppu. Tarjoa keiton kanssa hyvää leipää.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025