Lounasleivät kootaan kasviksista ja halloumista, joita höystää kesäkurpitsapesto.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(250 g) esipaistettu ciabatta
200 gkesäkurpitsaa
1 kplpaprika
200 ghalloumia
1 kplruukku rucolaa

Kesäkurpitsapesto

100 gkesäkurpitsaa
10 - 12 kplisoa basilikanlehteä
4 rklpinjansiemeniä
1 kplpieni valkosipulinkynsi
1 rkloliiviöljyä
1/4 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Paista leipä pakkauksen ohjeen mukaan ja anna jäähtyä. Leikkaa kesäkurpitsa pitkittäin viipaleiksi. Käytä vihreimmät osat pestoon. Paloittele ne tehosekoittimeen ja lisää joukkoon loput peston ainekset. Soseuta. Halkaise paprika, poista kanta ja siemenet ja leikkaa neljään osaan. Leikkaa leipä neljään osaan ja halkaise palat. Paahda paprikat leipien kanssa grillissä. Viipaloi halloumi. Grillaa juusto- ja kesäkurpitsaviipaleet molemmin puolin. Jaa leiville pesto. Täytä leivät rucolalla, kasviksilla ja halloumilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Ruukku rucolaa, Isoa basilikanlehteä, Pieni valkosipulinkynsi, 0,25 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
24.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä