Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kesäkurpitsaleivät

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Lounasleivät kootaan kasviksista ja halloumista, joita höystää kesäkurpitsapesto.

Ainekset

1 kpl
(250 g) esipaistettu ciabatta
200 g
Kesäkurpitsaa
1 kpl
Paprika
200 g
Halloumia
1 kpl
Ruukku rucolaa

Kesäkurpitsapesto

100 g
Kesäkurpitsaa
10 - 12 kpl
Isoa basilikanlehteä
4 rkl
Pinjansiemeniä
1 kpl
Pieni valkosipulinkynsi
1 rkl
Oliiviöljyä
1/4 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Paista leipä pakkauksen ohjeen mukaan ja anna jäähtyä. Leikkaa kesäkurpitsa pitkittäin viipaleiksi. Käytä vihreimmät osat pestoon. Paloittele ne tehosekoittimeen ja lisää joukkoon loput peston ainekset. Soseuta. Halkaise paprika, poista kanta ja siemenet ja leikkaa neljään osaan. Leikkaa leipä neljään osaan ja halkaise palat. Paahda paprikat leipien kanssa grillissä. Viipaloi halloumi. Grillaa juusto- ja kesäkurpitsaviipaleet molemmin puolin. Jaa leiville pesto. Täytä leivät rucolalla, kasviksilla ja halloumilla.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.7.2016
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

288

1205

22,0 g

8,5 g

9,0 g

4,0 g

2,0 g

12,8 g

1,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Ruukku rucolaa,

Isoa basilikanlehteä,

Pieni valkosipulinkynsi,

0,25 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli