Kesäkurpitsalla täytetty jauhelihamureke
60 min (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Mausta lihamureke meheväksi kesäkurpitsalla ja porkkanalla. Raasta kasviksia jauhelihan joukkoon ja tee kesäkurpitsasta juustoinen kasvistäyte.
| 50 g | kesäkurpitsaa |
| 50 g | porkkanaa |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 3 kpl | viipaletta paahtoleipää |
| 700 g | jauhelihaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 rkl | hp-maustekastiketta |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Täyte | |
|---|---|
| 200 g | kesäkurpitsaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 200 g | (1 rs) valkosipulituorejuustoa |
| 1/2 tl | kuivattua rakuunaa |
| Lisäksi | |
| 50 g | juustoraastetta |
- 1.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele murekevuoka öljyllä.
- 2.
Aloita täytteestä. Huuhtele kesäkurpitsa ja viipaloi se ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja leikkaa sipuli renkaiksi. Kuullota kasviksia öljyssä pannulla noin 10 minuuttia, kunnes neste on haihtunut.
- 3.
Tee mureketaikina täytteen hautuessa pannulla. Huuhtele kasvikset ja kuori porkkana. Raasta ne kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja lisää se seokseen. Murenna leipäviipalet kulhoon. Lisää loput mureketaikinan ainekset ja sekoita ne huolellisesti tasaiseksi taikinaksi. Levitä puolet mureketaikinasta vuokaan.
- 4.
Sekoita täytteeseen pannulla tuorejuusto ja rakuuna. Kaada täyte vuokaan jauhelihamassan päälle. Levitä loppu mureketaikina täytteen päälle. Kypsennä mureketta 200-asteisen uunin keskitasolla 25 minuuttia.
- 5.
Kumoa mureke vuoasta leivinpaperoidulle pellille ja ripottele juustoraaste murekkeen pinnalle. Jatka kypsentämistä noin 20 minuuttia.
Kesäkurpitsalla täytetty jauhelihamureke
arvosana5/5
60 min (josta 20 min aktiivista)
Mausta lihamureke meheväksi kesäkurpitsalla ja porkkanalla. Raasta kasviksia jauhelihan joukkoon ja tee kesäkurpitsasta juustoinen kasvistäyte.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 50 g | kesäkurpitsaa |
| 50 g | porkkanaa |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 3 kpl | viipaletta paahtoleipää |
| 700 g | jauhelihaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 rkl | hp-maustekastiketta |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Täyte | |
| 200 g | kesäkurpitsaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 200 g | (1 rs) valkosipulituorejuustoa |
| 1/2 tl | kuivattua rakuunaa |
Lisäksi | |
| 50 g | juustoraastetta |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele murekevuoka öljyllä.
- 2
Aloita täytteestä. Huuhtele kesäkurpitsa ja viipaloi se ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja leikkaa sipuli renkaiksi. Kuullota kasviksia öljyssä pannulla noin 10 minuuttia, kunnes neste on haihtunut.
Määrä Ainesosa 200 g kesäkurpitsaa 1 kpl sipuli 1 rkl rypsiöljyä - 3
Tee mureketaikina täytteen hautuessa pannulla. Huuhtele kasvikset ja kuori porkkana. Raasta ne kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja lisää se seokseen. Murenna leipäviipalet kulhoon. Lisää loput mureketaikinan ainekset ja sekoita ne huolellisesti tasaiseksi taikinaksi. Levitä puolet mureketaikinasta vuokaan.
Määrä Ainesosa 50 g kesäkurpitsaa 50 g porkkanaa 1 kpl valkosipulinkynsi 3 kpl viipaletta paahtoleipää 700 g jauhelihaa 2 rkl hp-maustekastiketta 2 rkl tomaattipyreetä 1 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 2 kpl kananmunaa - 4
Sekoita täytteeseen pannulla tuorejuusto ja rakuuna. Kaada täyte vuokaan jauhelihamassan päälle. Levitä loppu mureketaikina täytteen päälle. Kypsennä mureketta 200-asteisen uunin keskitasolla 25 minuuttia.
Määrä Ainesosa 200 g (1 rs) valkosipulituorejuustoa 1/2 tl kuivattua rakuunaa - 5
Kumoa mureke vuoasta leivinpaperoidulle pellille ja ripottele juustoraaste murekkeen pinnalle. Jatka kypsentämistä noin 20 minuuttia.
Määrä Ainesosa 50 g juustoraastetta
Ravintosisältö
393
Energiaa kcal
1645
Energiaa kj
25,5 g
Rasvaa
12,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,5 g
Hiilihydraatteja
5,0 g
Sokereita
0,7 g
Kuituja
29,8 g
Proteiinia
2,0 g
Suolaa
393
Energiaa kcal
1645
Energiaa kj
25,5 g
Rasvaa
12,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,5 g
Hiilihydraatteja
5,0 g
Sokereita
0,7 g
Kuituja
29,8 g
Proteiinia
2,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl tomaattipyreetä, 0.5 tl mustapippuria rouhittuna, 0.5 tl kuivattua rakuunaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























