Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kesäkurpitsalla täytetty jauhelihamureke

timer-icon60 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Mausta lihamureke meheväksi kesäkurpitsalla ja porkkanalla. Raasta kasviksia jauhelihan joukkoon ja tee kesäkurpitsasta myös juustoinen kasvistäyte. Jos haluat keventää, jätä juusto pois sekä täytteestä että murekkeen päältä.

Ainekset

50 g
kesäkurpitsaa (1 dl raastettuna)
50 g
porkkanaa (1 dl raastettuna)
1 kpl
valkosipulinkynsi
3 kpl
(viipaletta) paahtoleipää
700 g
jauhelihaa (sika-nauta, 10 %)
2 kpl
kananmunaa
2 rkl
maustekastiketta (esim. HP)
2 rkl
tomaattipyreetä
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

Täyte

200 g
kesäkurpitsaa
1 kpl
sipuli
1 rkl
rypsiöljyä
100 g
(1/2 pkt) valkosipulituorejuustoa
1/2 tl
kuivattua rakuunaa

Lisäksi

50 g
(1/3 ps) juustoraastetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Aloita täytteestä. Huuhtele kesäkurpitsa ja viipaloi se ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja leikkaa sipuli renkaiksi. Kuullota kasviksia öljyssä pannulla noin 15 minuuttia, kunnes neste on haihtunut.

200 g
kesäkurpitsaa
1 kpl
sipuli
1 rkl
rypsiöljyä
2

Tee mureketaikina täytteen hautuessa pannulla. Huuhtele kasvikset ja kuori porkkana. Raasta ne kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja lisää se seokseen. Poista leipäviipaleista kuoret ja murenna leivän sisus kulhoon. Lisää muut mureketaikinan ainekset ja sekoita ne huolellisesti tasaiseksi taikinaksi. Voitele murekevuoka ja levitä puolet mureketaikinasta vuokaan.

50 g
kesäkurpitsaa (1 dl raastettuna)
50 g
porkkanaa (1 dl raastettuna)
1 kpl
valkosipulinkynsi
3 kpl
(viipaletta) paahtoleipää
700 g
jauhelihaa (sika-nauta, 10 %)
2 rkl
maustekastiketta (esim. HP)
2 rkl
tomaattipyreetä
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
2 kpl
kananmunaa
3

Sekoita täytteeseen pannulla tuorejuusto ja rakuuna. Kaada täyte vuokaan jauhelihamassan päälle. Levitä loppu mureketaikina täytteen päälle. Kypsennä mureketta 200-asteisen uunin keskitasolla 25 minuuttia.

100 g
(1/2 pkt) valkosipulituorejuustoa
1/2 tl
kuivattua rakuunaa
4

Kumoa mureke vuoasta leivinpaperoidulle pellille ja ripottele juustoraaste murekkeen pinnalle. Jatka kypsentämistä noin 20 minuuttia.

50 g
(1/3 ps) juustoraastetta
Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask, Kati Pohja
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 25.2.2008
|
Muokattu: 24.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

320

1341

21,0 g

9,5 g

4,7 g

4,2 g

0,5 g

27,7 g

1,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 kpl (viipaletta) paahtoleipää,

2 rkl tomaattipyreetä,

0,5 tl mustapippuria rouhittuna,

0,5 tl kuivattua rakuunaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli