Aloita täytteestä. Huuhtele kesäkurpitsa ja viipaloi se ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja leikkaa sipuli renkaiksi. Kuullota kasviksia öljyssä pannulla noin 15 minuuttia, kunnes neste on haihtunut.
Tee mureketaikina täytteen hautuessa pannulla. Huuhtele kasvikset ja kuori porkkana. Raasta ne kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja lisää se seokseen. Poista leipäviipaleista kuoret ja murenna leivän sisus kulhoon. Lisää muut mureketaikinan ainekset ja sekoita ne huolellisesti tasaiseksi taikinaksi. Voitele murekevuoka ja levitä puolet mureketaikinasta vuokaan.
Sekoita täytteeseen pannulla tuorejuusto ja rakuuna. Kaada täyte vuokaan jauhelihamassan päälle. Levitä loppu mureketaikina täytteen päälle. Kypsennä mureketta 200-asteisen uunin keskitasolla 25 minuuttia.
Kumoa mureke vuoasta leivinpaperoidulle pellille ja ripottele juustoraaste murekkeen pinnalle. Jatka kypsentämistä noin 20 minuuttia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
320
1341
21,0 g
9,5 g
4,7 g
4,2 g
0,5 g
27,7 g
1,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
3 kpl (viipaletta) paahtoleipää,
2 rkl tomaattipyreetä,
0,5 tl mustapippuria rouhittuna,
0,5 tl kuivattua rakuunaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli