Kesäkurpitsalla täytetty jauhelihamureke

arvosana5/5

(1)arvio
6 Annosta

60 min (josta 20 min aktiivista)

Mausta lihamureke meheväksi kesäkurpitsalla ja porkkanalla. Raasta kasviksia jauhelihan joukkoon ja tee kesäkurpitsasta juustoinen kasvistäyte.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
50 gkesäkurpitsaa
50 gporkkanaa
1 kplvalkosipulinkynsi
3 kplviipaletta paahtoleipää
700 gjauhelihaa
2 kplkananmunaa
2 rklhp-maustekastiketta
2 rkltomaattipyreetä
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Täyte

200 gkesäkurpitsaa
1 kplsipuli
1 rklrypsiöljyä
200 g(1 rs) valkosipulituorejuustoa
1/2 tlkuivattua rakuunaa

Lisäksi

50 gjuustoraastetta

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele murekevuoka öljyllä.

  2. 2

    Aloita täytteestä. Huuhtele kesäkurpitsa ja viipaloi se ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja leikkaa sipuli renkaiksi. Kuullota kasviksia öljyssä pannulla noin 10 minuuttia, kunnes neste on haihtunut.

    MääräAinesosa
    200 gkesäkurpitsaa
    1 kplsipuli
    1 rklrypsiöljyä
  3. 3

    Tee mureketaikina täytteen hautuessa pannulla. Huuhtele kasvikset ja kuori porkkana. Raasta ne kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja lisää se seokseen. Murenna leipäviipalet kulhoon. Lisää loput mureketaikinan ainekset ja sekoita ne huolellisesti tasaiseksi taikinaksi. Levitä puolet mureketaikinasta vuokaan.

    MääräAinesosa
    50 gkesäkurpitsaa
    50 gporkkanaa
    1 kplvalkosipulinkynsi
    3 kplviipaletta paahtoleipää
    700 gjauhelihaa
    2 rklhp-maustekastiketta
    2 rkltomaattipyreetä
    1 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    2 kplkananmunaa
  4. 4

    Sekoita täytteeseen pannulla tuorejuusto ja rakuuna. Kaada täyte vuokaan jauhelihamassan päälle. Levitä loppu mureketaikina täytteen päälle. Kypsennä mureketta 200-asteisen uunin keskitasolla 25 minuuttia.

    MääräAinesosa
    200 g(1 rs) valkosipulituorejuustoa
    1/2 tlkuivattua rakuunaa
  5. 5

    Kumoa mureke vuoasta leivinpaperoidulle pellille ja ripottele juustoraaste murekkeen pinnalle. Jatka kypsentämistä noin 20 minuuttia.

    MääräAinesosa
    50 gjuustoraastetta

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl tomaattipyreetä, 0.5 tl mustapippuria rouhittuna, 0.5 tl kuivattua rakuunaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask, Kati Pohja
Kuvat:
Piia Arnould
22.10.2018
|
Päivitetty: 21.11.2025

Samankaltaisia reseptejä