Kevyt porkkana-inkiväärikastike
Ainekset
Valmistus
Pane porkkanaraaste, öljy, viinietikka ja valkosipulinkynsi tehosekoittimeen. Anna koneen käydä, kunnes kastike on sileää. Kaada kastike kulhoon. Lisää inkivääriraaste, soijakastike ja mehu.
Tarkista maku. Jos kastike kaipaa kirpeyttä, lisää sitruuna- tai limettimehua. Kevyt aasialaistyyppinen kastike sopii kasvis-, kana- ja katkarapusalaattien kostukkeeksi.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
118
493
11,3 g
0,8 g
3,8 g
3,5 g
—
0,5 g
0,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1,5 dl Hienoa porkkanaraastetta,
Valkosipulinkynsi,
2 tl Hienonnettua inkivääriä,
Suolaa,
(tilkka sitruuna- tai limettimehua).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli