Kevyt porkkana-inkiväärikastike | Kastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kevyt porkkana-inkiväärikastike

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tee salaattikastike helposti. Kevyt, aasialaistyyppinen porkkana-inkiväärikastike sopii kasvis-, kana- ja katkarapusalaattien kostukkeeksi.

Ainekset

1 1/2 dl
Hienoa porkkanaraastetta
1/2 dl
Rypsiöljyä
1 rkl
Valkoviinietikkaa
1 kpl
Valkosipulinkynsi
2 tl
Hienonnettua inkivääriä
1 rkl
Soijakastiketta
1 dl
Ananas- tai omenamehua
Suolaa
(tilkka sitruuna- tai limettimehua)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pane porkkanaraaste, öljy, viinietikka ja valkosipulinkynsi tehosekoittimeen. Anna koneen käydä, kunnes kastike on sileää. Kaada kastike kulhoon. Lisää inkivääriraaste, soijakastike ja mehu.

Tarkista maku. Jos kastike kaipaa kirpeyttä, lisää sitruuna- tai limettimehua. Kevyt aasialaistyyppinen kastike sopii kasvis-, kana- ja katkarapusalaattien kostukkeeksi.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.8.2015
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

493

118

11,3 g

0,8 g

3,8 g

3,5 g

0,5 g

0,7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1,5 dl Hienoa porkkanaraastetta,

Valkosipulinkynsi,

2 tl Hienonnettua inkivääriä,

Suolaa,

(tilkka sitruuna- tai limettimehua).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli