Kevyt silakkavuoka - Yhteishyvä

Kevyt silakkavuoka

???
Annokset
4
Valmistusaika
15 min
Tee hyvää arkiruokaa helposti silakkafileistä. Silakkavuoka maistuu kylmänäkin!
Jaa Somessa

Ainekset

600 g
Pakastesilakkafileitä
1 tl
Suolaa
Musta- tai valkopippuria
1 kpl
Sipuli
3 dl
Kalalientä fondista tai kuutiosta
3 rkl
Tomaattisosetta
Nippu tilliä

Näin teet

1

Pane sulaneet silakkafileet työlaudalle tai paperin päälle nahkapuoli alaspäin. Sirottele pinnalle suolaa ja pippuria. Kääri fileet rullalle ja asettele ne uunivuokaan tiiviisti vieretysten. Kuori ja hienonna sipuli ja hienonna tilli. Levitä sipulisilppu ja tilli kaloille. Sekoita kalaliemi ja tomaattisose ja kaada seos vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Tarjoa lämpimänä tai kylmänä.

Resepti
Aila Pakarinen
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 15.12.2009
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa