Kevyt silakkavuoka

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Tee hyvää arkiruokaa helposti silakkafileistä. Silakkavuoka maistuu kylmänäkin!

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 gpakastesilakkafileitä
1 tlsuolaa
musta- tai valkopippuria
1 kplsipuli
3 dlkalalientä fondista tai kuutiosta
3 rkltomaattisosetta
nippu tilliä

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Pane sulaneet silakkafileet työlaudalle tai paperin päälle nahkapuoli alaspäin. Sirottele pinnalle suolaa ja pippuria. Kääri fileet rullalle ja asettele ne uunivuokaan tiiviisti vieretysten.

    MääräAinesosa
    600 gpakastesilakkafileitä
    1 tlsuolaa
    musta- tai valkopippuria
  2. 2

    Kuori ja hienonna sipuli ja hienonna tilli. Levitä sipulisilppu ja tilli kaloille.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    nippu tilliä
  3. 3

    Sekoita kalaliemi ja tomaattisose ja kaada seos vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Tarjoa lämpimänä tai kylmänä.

    MääräAinesosa
    3 dlkalalientä fondista tai kuutiosta
    3 rkltomaattisosetta

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025