Kiinalainen lihakastike

Ainekset (7 annosta)

MääräAinesosa
800 g(2 pkt, à 400 g) naudan paistisuikaleita
1 kpliso sipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
pala tuoretta inkivääriä
1 tlfenkolinsiemeniä
1/2 tlaniksensiemeniä
1/2 tlkanelia
2 rklöljyä
rouhittua mustapippuria
3 rklsoijakastiketta
3 rklfariinisokeria
2 rkltomaattisosetta
4 dllihalientä

Lisäksi

pala purjoa
pala punaistachiliä
3 - 4 rklhienonnettuja suolapähkinöitä

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta inkivääri. Jauha mausteet morttelissa sekaisin. Kuumenna paistokasarissa osa öljystä. Ruskista lihasuikaleet pienissä erissä. Nosta lihat syrjään odottamaan. Lisää viimeisten ruskistettujen lihojen joukkoon mausteet, sipulit ja raastettu inkivääri. Lisää kaikki lihat kasariin. Lisää muut ainekset. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia. Tarjoile riisin, purjosuikaleiden, chilin ja suolapähkinöiden kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä