Kiinalainen possunfilee

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplporsaan sisäfilee (noin 600 g)

Marinadi

1 kplluumusosetta (125 g, lastenruoka)
1 dlruokokidesokeria
2 rklmakeaa soijakastiketta
2 rklvalkoviinietikkaa
1 tltabascoa
1 rklkiinalaista mausteseosta
1 rklhienoksi raastettua tuoretta inkivääriä
1 kplmurskattu valkosipulinkynsi
2 rklrypsiöljyä

Valmistus

  1. 1

    Nosta kaikki marinadin ainekset kattilaan ja keitä 5 minuuttia. Anna jäähtyä. Pane filee vahvaan pakastuspussiin ja kaada puolet marinadista päälle. Sulje pussi ja siirrä se viileään vähintään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Pane loppu marinadi viileään. Nosta liha noin tuntia ennen kypsennystä huoneenlämpöön. Pyyhi lihasta ylimääräinen marinadi. Ruskista lihan pinnat ensin kuumassa grillissä ja vähennä sitten lämpöä. Paina lihalämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan ja anna fileen kypsyä, kunnes sisälämpötila näyttää 72–74 astetta. Sivele loput marinadista fileen päälle muutaman kerran kypsennyksen aikana. Voit myös kypsentää esiruskistetun fileen 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Nosta filee vadille ja peitä foliolla. Anna vetäytyä noin 5 minuuttia ennen leikkaamista.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025