Kiinalainen possunfilee | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kiinalainen possunfilee

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

1 kpl
Porsaan sisäfilee (noin 600 g)

marinadi

1 kpl
Luumusosetta (125 g, lastenruoka)
1 dl
Ruokokidesokeria
2 rkl
Makeaa soijakastiketta
2 rkl
Valkoviinietikkaa
1 tl
Tabascoa
1 rkl
Kiinalaista mausteseosta
1 rkl
Hienoksi raastettua tuoretta inkivääriä
1 kpl
Murskattu valkosipulinkynsi
2 rkl
Rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Nosta kaikki marinadin ainekset kattilaan ja keitä 5 minuuttia. Anna jäähtyä. Pane filee vahvaan pakastuspussiin ja kaada puolet marinadista päälle. Sulje pussi ja siirrä se viileään vähintään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Pane loppu marinadi viileään. Nosta liha noin tuntia ennen kypsennystä huoneenlämpöön. Pyyhi lihasta ylimääräinen marinadi. Ruskista lihan pinnat ensin kuumassa grillissä ja vähennä sitten lämpöä. Paina lihalämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan ja anna fileen kypsyä, kunnes sisälämpötila näyttää 72–74 astetta. Sivele loput marinadista fileen päälle muutaman kerran kypsennyksen aikana. Voit myös kypsentää esiruskistetun fileen 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Nosta filee vadille ja peitä foliolla. Anna vetäytyä noin 5 minuuttia ennen leikkaamista.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 1.6.2010
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.