Kiireisen leipurin kaurasämpylät

arvosana3/5

(1)arvio
8 Kappaletta

45 min (josta 15 min aktiivista)

Saat nopeasti uunituoreita sämpylöitä helpolla sekoitettavalla taikinalla. Kauraiset ja porkkanaiset sämpylät ovat parhaimmillaan leivontapäivänä nautittuna.

Ainekset

MääräAinesosa
2 kplporkkanaa
4 dlhiivaleipäjauhoja
2 1/2 dlkaurahiutaleita
2 tlleivinjauhetta
1/2 tlsuolaa
2 1/2 dlkylmää vettä
2 rklrypsiöljyä
1/2 rklsiirappia

Pinnalle

kaurahiutaleita

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ota esille uunipelti ja laita sille leivinpaperi.

  2. 2

    Pese ja kuori porkkanat. Raasta ne hienoksi raasteeksi.

    MääräAinesosa
    2 kplporkkanaa
  3. 3

    Sekoita jauhot, hiutaleet, leivinjauhe ja suola kulhossa haarukkavatkaimella. Lisää kylmä vesi, öljy, siirappi ja porkkanaraaste. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

    MääräAinesosa
    4 dlhiivaleipäjauhoja
    2 1/2 dlkaurahiutaleita
    2 tlleivinjauhetta
    1/2 tlsuolaa
    2 1/2 dlkylmää vettä
    2 rklrypsiöljyä
    1/2 rklsiirappia
  4. 4

    Jaa taikina kauhalla 8 keoksi leivinpaperille uunipellille. Ripottele kaurahiutaleita pinnalle.

    MääräAinesosa
    kaurahiutaleita
  5. 5

    Paista sämpylöitä uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita.

Vinkki: Älä heitä kuivahtanutta sämpylää pois, vaan halkaise se ja paahda herkulliseksi leivänpaahtimessa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: kaurahiutaleita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
20.9.2021
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä