Kiireisen leipurin kaurasämpylät
45 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Saat nopeasti uunituoreita sämpylöitä helpolla sekoitettavalla taikinalla. Kauraiset ja porkkanaiset sämpylät ovat parhaimmillaan leivontapäivänä nautittuna.
| 2 kpl | porkkanaa |
| 4 dl | hiivaleipäjauhoja |
| 2 1/2 dl | kaurahiutaleita |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 1/2 dl | kylmää vettä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 rkl | siirappia |
| Pinnalle | |
|---|---|
| kaurahiutaleita | |
- 1.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ota esille uunipelti ja laita sille leivinpaperi.
- 2.
Pese ja kuori porkkanat. Raasta ne hienoksi raasteeksi.
- 3.
Sekoita jauhot, hiutaleet, leivinjauhe ja suola kulhossa haarukkavatkaimella. Lisää kylmä vesi, öljy, siirappi ja porkkanaraaste. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- 4.
Jaa taikina kauhalla 8 keoksi leivinpaperille uunipellille. Ripottele kaurahiutaleita pinnalle.
- 5.
Paista sämpylöitä uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita.
Kiireisen leipurin kaurasämpylät
arvosana3/5
45 min (josta 15 min aktiivista)
Saat nopeasti uunituoreita sämpylöitä helpolla sekoitettavalla taikinalla. Kauraiset ja porkkanaiset sämpylät ovat parhaimmillaan leivontapäivänä nautittuna.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | porkkanaa |
| 4 dl | hiivaleipäjauhoja |
| 2 1/2 dl | kaurahiutaleita |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 1/2 dl | kylmää vettä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 rkl | siirappia |
Pinnalle | |
| kaurahiutaleita | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ota esille uunipelti ja laita sille leivinpaperi.
- 2
Pese ja kuori porkkanat. Raasta ne hienoksi raasteeksi.
Määrä Ainesosa 2 kpl porkkanaa - 3
Sekoita jauhot, hiutaleet, leivinjauhe ja suola kulhossa haarukkavatkaimella. Lisää kylmä vesi, öljy, siirappi ja porkkanaraaste. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Määrä Ainesosa 4 dl hiivaleipäjauhoja 2 1/2 dl kaurahiutaleita 2 tl leivinjauhetta 1/2 tl suolaa 2 1/2 dl kylmää vettä 2 rkl rypsiöljyä 1/2 rkl siirappia - 4
Jaa taikina kauhalla 8 keoksi leivinpaperille uunipellille. Ripottele kaurahiutaleita pinnalle.
Määrä Ainesosa kaurahiutaleita - 5
Paista sämpylöitä uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita.
Vinkki: Älä heitä kuivahtanutta sämpylää pois, vaan halkaise se ja paahda herkulliseksi leivänpaahtimessa.
Ravintosisältö
186
Energiaa kcal
780
Energiaa kj
4,9 g
Rasvaa
0,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
28,3 g
Hiilihydraatteja
2,0 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
5,5 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
186
Energiaa kcal
780
Energiaa kj
4,9 g
Rasvaa
0,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
28,3 g
Hiilihydraatteja
2,0 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
5,5 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: kaurahiutaleita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























