Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kikhernepyörykät

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

1 kpl
Kikherneitä (400/265 g)
3 rkl
Vehnäjauhoja
2 rkl
Korppujauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
1 kpl
Muna
1/2 dl
Hienonnettua persiljaa
1 tl
Rouhittua mustapippuria
1 tl
Suolaa
1/4 tl
Cayennenpippuria
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä

Kypsentämiseen

1 rkl
Rypsi- tai auringonkukkaöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valuta kikherneet huolellisesti. Kaada herneet tehosekoittimeen ja lisää vehnä- ja korppujauhot, leivinjauhe sekä muna. Käytä konetta hetken aikaa. Lisää hienonnettu persilja sekä mausteet ja jatka hienontamista. Kuori ja leikkaa veitsellä sipuli ja valkosipulinkynnet hyvin hienoksi ja sekoita ne taikinaan. Anna taikinan seistä noin tunnin ajan. Kuumenna öljypannulla. Muotoile pehmeästä taikinasta kahden lusikan avulla palloja ja nosta ne kypsymään kuumaan öljyyn. Anna kiehua muutaman minuutin ajan, kunnes pyörykät ovat kullanruskeita. Jos öljy alkaa savuta, alenna lämpötilaa. Tarjoile riisin, kermaviilikastikkeen ja vokattujen vihannesten kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 20.2.2005
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.