Kikhernepyörykät

Nappaa talteen!
| 1 kpl | kikherneitä (400/265 g) |
| 3 rkl | vehnäjauhoja |
| 2 rkl | korppujauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 kpl | muna |
| 1/2 dl | hienonnettua persiljaa |
| 1 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | cayennenpippuria |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| Kypsentämiseen | |
|---|---|
| 1 rkl | rypsi- tai auringonkukkaöljyä |
- 1.
Valuta kikherneet huolellisesti. Kaada herneet tehosekoittimeen ja lisää vehnä- ja korppujauhot, leivinjauhe sekä muna. Käytä konetta hetken aikaa. Lisää hienonnettu persilja sekä mausteet ja jatka hienontamista. Kuori ja leikkaa veitsellä sipuli ja valkosipulinkynnet hyvin hienoksi ja sekoita ne taikinaan. Anna taikinan seistä noin tunnin ajan. Kuumenna öljypannulla. Muotoile pehmeästä taikinasta kahden lusikan avulla palloja ja nosta ne kypsymään kuumaan öljyyn. Anna kiehua muutaman minuutin ajan, kunnes pyörykät ovat kullanruskeita. Jos öljy alkaa savuta, alenna lämpötilaa. Tarjoile riisin, kermaviilikastikkeen ja vokattujen vihannesten kanssa.
Kikhernepyörykät
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | kikherneitä (400/265 g) |
| 3 rkl | vehnäjauhoja |
| 2 rkl | korppujauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 kpl | muna |
| 1/2 dl | hienonnettua persiljaa |
| 1 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | cayennenpippuria |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
Kypsentämiseen | |
| 1 rkl | rypsi- tai auringonkukkaöljyä |
Valmistus
- 1
Valuta kikherneet huolellisesti. Kaada herneet tehosekoittimeen ja lisää vehnä- ja korppujauhot, leivinjauhe sekä muna. Käytä konetta hetken aikaa. Lisää hienonnettu persilja sekä mausteet ja jatka hienontamista. Kuori ja leikkaa veitsellä sipuli ja valkosipulinkynnet hyvin hienoksi ja sekoita ne taikinaan. Anna taikinan seistä noin tunnin ajan. Kuumenna öljypannulla. Muotoile pehmeästä taikinasta kahden lusikan avulla palloja ja nosta ne kypsymään kuumaan öljyyn. Anna kiehua muutaman minuutin ajan, kunnes pyörykät ovat kullanruskeita. Jos öljy alkaa savuta, alenna lämpötilaa. Tarjoile riisin, kermaviilikastikkeen ja vokattujen vihannesten kanssa.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












