Kikhernepyörykät

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplkikherneitä (400/265 g)
3 rklvehnäjauhoja
2 rklkorppujauhoja
1 tlleivinjauhetta
1 kplmuna
1/2 dlhienonnettua persiljaa
1 tlrouhittua mustapippuria
1 tlsuolaa
1/4 tlcayennenpippuria
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä

Kypsentämiseen

1 rklrypsi- tai auringonkukkaöljyä

Valmistus

  1. 1

    Valuta kikherneet huolellisesti. Kaada herneet tehosekoittimeen ja lisää vehnä- ja korppujauhot, leivinjauhe sekä muna. Käytä konetta hetken aikaa. Lisää hienonnettu persilja sekä mausteet ja jatka hienontamista. Kuori ja leikkaa veitsellä sipuli ja valkosipulinkynnet hyvin hienoksi ja sekoita ne taikinaan. Anna taikinan seistä noin tunnin ajan. Kuumenna öljypannulla. Muotoile pehmeästä taikinasta kahden lusikan avulla palloja ja nosta ne kypsymään kuumaan öljyyn. Anna kiehua muutaman minuutin ajan, kunnes pyörykät ovat kullanruskeita. Jos öljy alkaa savuta, alenna lämpötilaa. Tarjoile riisin, kermaviilikastikkeen ja vokattujen vihannesten kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä