Kinkku-juustopiirakka | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kinkku-juustopiirakka

Kinkku-juustopiirakka

timer-iconNoin tunti  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
8 Palaa
Fork and knife
8 Palaa
Kinkku-juustopiirakka on monen mielestä suolaisista piirakoista parhain. Helppo klassikkopiirakka valmistuu vain muutamasta raaka-aineesta. Oikaise valmiilla piirakkataikinalla, sipulikuutioilla ja juustoraasteella.

Ainekset

400 g
(1 pkt) Kotimaista-piirakkataikinaa (pakaste)
2 dl
Kotimaista-sipulikuutioita (pakaste)
350 g
(1 pkt) Kotimaista -ylikypsää palvikinkkua
150 g
(1 ps) Kotimaista-emmentaljuustoraastetta
150 g
(1 tlk) Kotimaista-ranskankermaa
1 kpl
Kotimaista-kananmuna
öljyä

lisäksi

250 g
(1 rs) Kotimaista-kirsikkatomaatteja
1
Kotimaista-ruukkusalaattimix

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Levitä sulanut piirakkataikina voideltuun piirasvuokaan (26 cm).

400 g
(1 pkt) Kotimaista-piirakkataikinaa (pakaste)
2

Kuullota sipulit öljytilkassa ja anna pannun jäähtyä. Kuutioi kinkku. Sekoita kinkkukuutiot ja juustoraaste sipuliin. Kaada seos vuokaan.

2 dl
Kotimaista-sipulikuutioita (pakaste)
150 g
(1 ps) Kotimaista-emmentaljuustoraastetta
350 g
(1 pkt) Kotimaista -ylikypsää palvikinkkua
öljyä
3

Sekoita muna ranskankermaan ja levitä seos täytteen päälle.

1 kpl
Kotimaista-kananmuna
150 g
(1 tlk) Kotimaista-ranskankermaa
4

Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja täyte hyytynyt. Lisää pinnalle halkaistuja kirsikkatomaatteja ja revittyjä salaatinlehtiä.

1
Kotimaista-ruukkusalaattimix
250 g
(1 rs) Kotimaista-kirsikkatomaatteja

Valmista resepti Kotimaista-sarjan tuotteilla! Kotimaista on S-ryhmän oma merkki. Tuotteet täyttävät Hyvää Suomesta- ja Sirkkalehti-merkkien kotimaisuusvaatimukset.

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 2.4.2020
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1628

389

22,8 g

12,5 g

24,9 g

2,3 g

2,8 g

19,5 g

1,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

öljyä,

250 g (1 rs) Kotimaista-kirsikkatomaatteja,

Kotimaista-ruukkusalaattimix.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli