Kinkkuun kiedotut kalarullat - Yhteishyvä

Kinkkuun kiedotut kalarullat

???
Annokset
4
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

600 g
Fileoitua valkolihaista kalaa (esim. pakastekuhaa tai seitiä)
Hiukan suolaa
Mustapippuria
1 tl
Rosmariinia
2 rkl
Punaista pestoa
100 g
Ilmakuivattua kinkkua

Näin teet

1

Leikkaa kalafileet poikittain noin kolmen sentin levyisiksi viipaleiksi ja sirottele niille kevyesti suolaa ja pippuria (pesto ja kinkku ovat suolaisia). Sivele viipaleiden toiselle puolelle pestoa. Kiedo suikaleet rullaksi vatsapuolelta alkaen niin, että pestopuoli jää sisään. Fileen kapeamman pään paloja on vaikea rullata, joten kietaise pari palaa kinkun sisään. Halkaise kinkkuviipaleet kahtia pituussuunnassa. Kiedo kalarullan ympärille suikale kinkkua ja pistä rullan läpi cocktailtikku tai pujota muutaman rullan läpi puinen grillitikku. Näin rullat on helppo kääntää grillissä. Grillaa rullia 3-5 minuuttia kummaltakin puolelta. Tarjoa lisänä esimerkiksi grillattuja tomaatinpuolikkaita.

Resepti
Aila Pakarinen
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 23.6.2008
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa