Kinuski-vadelmakääretorttu | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kinuski-vadelmakääretorttu

Kinuski-vadelmakääretorttu

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
8 Palaa
Fork and knife
8 Palaa
Sulata Omar-karkeista makea toffeekuorrutus raikkailla vadelmilla täytetylle kääretortulle. Viimeistele kuorrutus suolapähkinöillä vastustamattomaksi suolakaramelliksi.

Ainekset

4
kananmunaa
1 dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta

täyte

200 g
(1 rasia) kotimaisia pakastevadelmia
2 dl
kuohukermaa
2 rkl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria

kuorrutus

220 g
(1 pussi) kermatoffeita (Omar)
2 dl
kuohukermaa
1/2 dl
suolapähkinöitä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Peitä reunallinen uunipelti leivinpaperilla. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon. Kääntele taikina tasaiseksi ja levitä leivinpaperille. Paista pohjaa uunin keskitasolla noin 8 minuuttia.

1 dl
sokeria
4
kananmunaa
1 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1/2 dl
perunajauhoja
2

Ripota noin 1 rkl sokeria puhtaalle leivinpaperille. Kumoa kuuma pohja sokeroidulle paperille. Irrota paistopaperi varovasti ja laita se takaisin pohjan päälle. Laita sen päälle pyyheliina, jotta pohja pysyy pehmeänä. Anna jäähtyä.

3

Ota vadelmat pakastimesta. Vaahdota kerma sokereiden kanssa. Levitä kermavaahto jäähtyneelle pohjalle. Lisää hieman kohmeiset vadelmat. Kääri pohja pitkältä sivulta leivinpaperin avulla rullaksi. Jätä sauma tortun alle. Kääri torttu ensin tiivisti paperiin ja sitten folioon tai tuorekelmuun. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

200 g
(1 rasia) kotimaisia pakastevadelmia
2 dl
kuohukermaa
2 rkl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
4

Poista karamelleista kääreet. Säästä 5 karamellia koristeeksi ja pane loput kerman kanssa kattilaan. Keitä seosta hiljalleen, välillä sekoittaen, noin 20 minuuttia. Rouhi koristeeksi tulevat karamellit ja suolapähkinät karkeasti.

220 g
(1 pussi) kermatoffeita (Omar)
2 dl
kuohukermaa
1/2 dl
suolapähkinöitä
5

Anna kuorrutuksen jäähtyä 5¬–10 minuuttia ja kaada se sitten kääretortulle. Koristele karamelli- ja pähkinärouheilla.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 10.2.2019
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1750

418

23,0 g

14,8 g

47,8 g

38,1 g

1,6 g

3,8 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

kananmunaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli