Kinuski-vadelmakääretorttu

Arvostele resepti
8 Palaa

Useita tunteja

Sulata Omar-karkeista makea toffeekuorrutus raikkailla vadelmilla täytetylle kääretortulle. Viimeistele kuorrutus suolapähkinöillä vastustamattomaksi suolakaramelliksi.

Ainekset

MääräAinesosa
4 kananmunaa
1 dlsokeria
1 dlvehnäjauhoja
1/2 dlperunajauhoja
1 tlleivinjauhetta

Täyte

200 g(1 rasia) kotimaisia pakastevadelmia
2 dlkuohukermaa
2 rklsokeria
2 tlvaniljasokeria

Kuorrutus

220 g(1 pussi) kermatoffeita (omar)
2 dlkuohukermaa
1/2 dlsuolapähkinöitä

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Säädä uuni 200 asteeseen. Peitä reunallinen uunipelti leivinpaperilla. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon. Kääntele taikina tasaiseksi ja levitä leivinpaperille. Paista pohjaa uunin keskitasolla noin 8 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 dlsokeria
    4 kananmunaa
    1 dlvehnäjauhoja
    1 tlleivinjauhetta
    1/2 dlperunajauhoja
  2. 2

    Ripota noin 1 rkl sokeria puhtaalle leivinpaperille. Kumoa kuuma pohja sokeroidulle paperille. Irrota paistopaperi varovasti ja laita se takaisin pohjan päälle. Laita sen päälle pyyheliina, jotta pohja pysyy pehmeänä. Anna jäähtyä.

  3. 3

    Ota vadelmat pakastimesta. Vaahdota kerma sokereiden kanssa. Levitä kermavaahto jäähtyneelle pohjalle. Lisää hieman kohmeiset vadelmat. Kääri pohja pitkältä sivulta leivinpaperin avulla rullaksi. Jätä sauma tortun alle. Kääri torttu ensin tiivisti paperiin ja sitten folioon tai tuorekelmuun. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

    MääräAinesosa
    200 g(1 rasia) kotimaisia pakastevadelmia
    2 dlkuohukermaa
    2 rklsokeria
    2 tlvaniljasokeria
  4. 4

    Poista karamelleista kääreet. Säästä 5 karamellia koristeeksi ja pane loput kerman kanssa kattilaan. Keitä seosta hiljalleen, välillä sekoittaen, noin 20 minuuttia. Rouhi koristeeksi tulevat karamellit ja suolapähkinät karkeasti.

    MääräAinesosa
    220 g(1 pussi) kermatoffeita (omar)
    2 dlkuohukermaa
    1/2 dlsuolapähkinöitä
  5. 5

    Anna kuorrutuksen jäähtyä 5–10 minuuttia ja kaada se sitten kääretortulle. Koristele karamelli- ja pähkinärouheilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: kananmunaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
10.2.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä