Kinuski-vadelmakääretorttu
Useita tunteja

Nappaa talteen!
Sulata Omar-karkeista makea toffeekuorrutus raikkailla vadelmilla täytetylle kääretortulle. Viimeistele kuorrutus suolapähkinöillä vastustamattomaksi suolakaramelliksi.
| 4 | kananmunaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | perunajauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| Täyte | |
|---|---|
| 200 g | (1 rasia) kotimaisia pakastevadelmia |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 2 rkl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| Kuorrutus | |
| 220 g | (1 pussi) kermatoffeita (omar) |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 1/2 dl | suolapähkinöitä |
- 1.
Säädä uuni 200 asteeseen. Peitä reunallinen uunipelti leivinpaperilla. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon. Kääntele taikina tasaiseksi ja levitä leivinpaperille. Paista pohjaa uunin keskitasolla noin 8 minuuttia.
- 2.
Ripota noin 1 rkl sokeria puhtaalle leivinpaperille. Kumoa kuuma pohja sokeroidulle paperille. Irrota paistopaperi varovasti ja laita se takaisin pohjan päälle. Laita sen päälle pyyheliina, jotta pohja pysyy pehmeänä. Anna jäähtyä.
- 3.
Ota vadelmat pakastimesta. Vaahdota kerma sokereiden kanssa. Levitä kermavaahto jäähtyneelle pohjalle. Lisää hieman kohmeiset vadelmat. Kääri pohja pitkältä sivulta leivinpaperin avulla rullaksi. Jätä sauma tortun alle. Kääri torttu ensin tiivisti paperiin ja sitten folioon tai tuorekelmuun. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.
- 4.
Poista karamelleista kääreet. Säästä 5 karamellia koristeeksi ja pane loput kerman kanssa kattilaan. Keitä seosta hiljalleen, välillä sekoittaen, noin 20 minuuttia. Rouhi koristeeksi tulevat karamellit ja suolapähkinät karkeasti.
- 5.
Anna kuorrutuksen jäähtyä 5–10 minuuttia ja kaada se sitten kääretortulle. Koristele karamelli- ja pähkinärouheilla.
Kinuski-vadelmakääretorttu
Sulata Omar-karkeista makea toffeekuorrutus raikkailla vadelmilla täytetylle kääretortulle. Viimeistele kuorrutus suolapähkinöillä vastustamattomaksi suolakaramelliksi.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 | kananmunaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | perunajauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
Täyte | |
| 200 g | (1 rasia) kotimaisia pakastevadelmia |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 2 rkl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
Kuorrutus | |
| 220 g | (1 pussi) kermatoffeita (omar) |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 1/2 dl | suolapähkinöitä |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Säädä uuni 200 asteeseen. Peitä reunallinen uunipelti leivinpaperilla. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon. Kääntele taikina tasaiseksi ja levitä leivinpaperille. Paista pohjaa uunin keskitasolla noin 8 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 dl sokeria 4 kananmunaa 1 dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta 1/2 dl perunajauhoja - 2
Ripota noin 1 rkl sokeria puhtaalle leivinpaperille. Kumoa kuuma pohja sokeroidulle paperille. Irrota paistopaperi varovasti ja laita se takaisin pohjan päälle. Laita sen päälle pyyheliina, jotta pohja pysyy pehmeänä. Anna jäähtyä.
- 3
Ota vadelmat pakastimesta. Vaahdota kerma sokereiden kanssa. Levitä kermavaahto jäähtyneelle pohjalle. Lisää hieman kohmeiset vadelmat. Kääri pohja pitkältä sivulta leivinpaperin avulla rullaksi. Jätä sauma tortun alle. Kääri torttu ensin tiivisti paperiin ja sitten folioon tai tuorekelmuun. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.
Määrä Ainesosa 200 g (1 rasia) kotimaisia pakastevadelmia 2 dl kuohukermaa 2 rkl sokeria 2 tl vaniljasokeria - 4
Poista karamelleista kääreet. Säästä 5 karamellia koristeeksi ja pane loput kerman kanssa kattilaan. Keitä seosta hiljalleen, välillä sekoittaen, noin 20 minuuttia. Rouhi koristeeksi tulevat karamellit ja suolapähkinät karkeasti.
Määrä Ainesosa 220 g (1 pussi) kermatoffeita (omar) 2 dl kuohukermaa 1/2 dl suolapähkinöitä - 5
Anna kuorrutuksen jäähtyä 5–10 minuuttia ja kaada se sitten kääretortulle. Koristele karamelli- ja pähkinärouheilla.
Ravintosisältö
418
Energiaa kcal
1750
Energiaa kj
23,0 g
Rasvaa
14,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
47,8 g
Hiilihydraatteja
38,1 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
3,8 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
418
Energiaa kcal
1750
Energiaa kj
23,0 g
Rasvaa
14,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
47,8 g
Hiilihydraatteja
38,1 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
3,8 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: kananmunaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























