Hernetahna

arvosana4/5

(1)arvio
4 Annosta

20 min

Helppo ja terveellinen dippi surautetaan hetkessä herneistä ja babypinaatista. Dippaa maukkaaseen tahnaan kasviksia tai paahdettua ruisleipää.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 1/2 dlpakasteherneitä
2 dlbabypinaattia
1 rklsitruunanmehua
1 rkloliiviöljyä
ripaus suolaa

Valmistus

  1. 1

    Anna herneiden sulaa noin 10–15 minuuttia. Huuhtele pinaatti siivilässä.

    MääräAinesosa
    1 1/2 dlpakasteherneitä
    2 dlbabypinaattia
  2. 2

    Laita herneet, pinaatit, sitruunanmehu ja oliiviöljy sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta seos sauvasekoittimella sileäksi tahnaksi. Mausta ripauksella suolaa.

    MääräAinesosa
    1 rklsitruunanmehua
    1 rkloliiviöljyä
    ripaus suolaa

Kokoa dippibaariin myös näitä tahnoja:

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Panu Pälviä
10.7.2018
|
Päivitetty: 9.12.2025

Samankaltaisia reseptejä