Aloita muusista. Pese, kuori ja paloittele perunat. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Lisää perunat, peitä kattila kannella ja anna perunoiden kiehua 15 minuuttia. Jatka sillä aikaa kohdasta kaksi.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ota esille uunipelti ja laita sille leivinpaperi.
Leikkaa lohifilee noin 4 cm leveiksi viipaleiksi. Leikkaa jokaisen viipaleen keskelle veitsellä viilto, joka ylettyy kalan nahkaan asti, mutta älä leikkaa nahkaa rikki, koska se pitää ”perhosen” koossa. Taita puoliskot eri suuntiin, jolloin pala avautuu perhoseksi
Laita lohiperhoset pellille. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Laita pelti uunin keskitasolle noin 15 minuutiksi.
Kokeile haarukalla ovatko perunat kypsiä. Kun ne ovat pehmeitä, kaada vesi pois. Soseuta perunat survimella.
Kuumenna maito mikronkestävässä kannussa mikrossa. Lisää maito, pinaatti, margariini ja suola muusiin. Sekoita tasaiseksi.
Tarjoa lohiperhoset muusin ja sitruunalohkojen kanssa.
Vinkki: Käytä loppu pakastepinaatti sämpylä- tai pannaritaikinaan tai lisää sitä pastaruokiin.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
364
1522
17,8 g
4,0 g
21,0 g
2,0 g
1,3 g
28,5 g
0,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl suolaa,
sitruunalohkoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli