Kirjolohiperhoset ja pinaatti-perunamuusi
45 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Perhosleikatut kirjolohipalat liihottelevat pöytään pinaatilla maustetun perunamuusin kanssa. Aloita kokkailu muusista ja valmistele kirjolohi uuniin perunoiden kiehuessa.
| Kirjolohiperhoset | |
|---|---|
| 600 g | kirjolohifileetä (ruodotonta) |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Pinaattimuusi | |
| 600 g | perunoita (jauhoista lajiketta) |
| 7 dl | vettä keittämiseen |
| 1 dl | maitoa |
| 25 g | pakastepinaattia (n. 2-3 jäistä pinaattipalaa) |
| 1 rkl | margariinia |
| 1/4 tl | suolaa |
| Lisäksi | |
| sitruunalohkoja | |
- 1.
Aloita muusista. Pese, kuori ja paloittele perunat. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Lisää perunat, peitä kattila kannella ja anna perunoiden kiehua 15 minuuttia. Jatka sillä aikaa kohdasta kaksi.
- 2.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ota esille uunipelti ja laita sille leivinpaperi.
- 3.
Leikkaa lohifilee noin 4 cm leveiksi viipaleiksi. Leikkaa jokaisen viipaleen keskelle veitsellä viilto, joka ylettyy kalan nahkaan asti, mutta älä leikkaa nahkaa rikki, koska se pitää ”perhosen” koossa. Taita puoliskot eri suuntiin, jolloin pala avautuu perhoseksi
- 4.
Laita lohiperhoset pellille. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Laita pelti uunin keskitasolle noin 15 minuutiksi.
- 5.
Kokeile haarukalla ovatko perunat kypsiä. Kun ne ovat pehmeitä, kaada vesi pois. Soseuta perunat survimella.
- 6.
Kuumenna maito mikronkestävässä kannussa mikrossa. Lisää maito, pinaatti, margariini ja suola muusiin. Sekoita tasaiseksi.
- 7.
Tarjoa lohiperhoset muusin ja sitruunalohkojen kanssa.
Kirjolohiperhoset ja pinaatti-perunamuusi
Perhosleikatut kirjolohipalat liihottelevat pöytään pinaatilla maustetun perunamuusin kanssa. Aloita kokkailu muusista ja valmistele kirjolohi uuniin perunoiden kiehuessa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Kirjolohiperhoset | |
| 600 g | kirjolohifileetä (ruodotonta) |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Pinaattimuusi | |
| 600 g | perunoita (jauhoista lajiketta) |
| 7 dl | vettä keittämiseen |
| 1 dl | maitoa |
| 25 g | pakastepinaattia (n. 2-3 jäistä pinaattipalaa) |
| 1 rkl | margariinia |
| 1/4 tl | suolaa |
Lisäksi | |
| sitruunalohkoja | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Aloita muusista. Pese, kuori ja paloittele perunat. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Lisää perunat, peitä kattila kannella ja anna perunoiden kiehua 15 minuuttia. Jatka sillä aikaa kohdasta kaksi.
Määrä Ainesosa 600 g perunoita (jauhoista lajiketta) 7 dl vettä keittämiseen - 2
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ota esille uunipelti ja laita sille leivinpaperi.
- 3
Leikkaa lohifilee noin 4 cm leveiksi viipaleiksi. Leikkaa jokaisen viipaleen keskelle veitsellä viilto, joka ylettyy kalan nahkaan asti, mutta älä leikkaa nahkaa rikki, koska se pitää ”perhosen” koossa. Taita puoliskot eri suuntiin, jolloin pala avautuu perhoseksi
Määrä Ainesosa 600 g kirjolohifileetä (ruodotonta) - 4
Laita lohiperhoset pellille. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Laita pelti uunin keskitasolle noin 15 minuutiksi.
Määrä Ainesosa 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 5
Kokeile haarukalla ovatko perunat kypsiä. Kun ne ovat pehmeitä, kaada vesi pois. Soseuta perunat survimella.
- 6
Kuumenna maito mikronkestävässä kannussa mikrossa. Lisää maito, pinaatti, margariini ja suola muusiin. Sekoita tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 1 dl maitoa 25 g pakastepinaattia (n. 2-3 jäistä pinaattipalaa) 1 rkl margariinia 1/4 tl suolaa - 7
Tarjoa lohiperhoset muusin ja sitruunalohkojen kanssa.
Määrä Ainesosa sitruunalohkoja
Vinkki: Käytä loppu pakastepinaatti sämpylä- tai pannaritaikinaan tai lisää sitä pastaruokiin.
Ravintosisältö
364
Energiaa kcal
1522
Energiaa kj
17,8 g
Rasvaa
4,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,0 g
Hiilihydraatteja
2,0 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
28,5 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
364
Energiaa kcal
1522
Energiaa kj
17,8 g
Rasvaa
4,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,0 g
Hiilihydraatteja
2,0 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
28,5 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl suolaa, sitruunalohkoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























