Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kirjolohiperhoset ja pinaatti-perunamuusi

Kirjolohiperhoset ja pinaatti-perunamuusi

timer-icon45 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Perhosleikatut kirjolohipalat liihottelevat pöytään pinaatilla maustetun perunamuusin kanssa. Aloita kokkailu muusista ja valmistele kirjolohi uuniin perunoiden kiehuessa.

Ainekset

kirjolohiperhoset

600 g
kirjolohifileetä (ruodotonta)
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

pinaattimuusi

600 g
perunoita (jauhoista lajiketta)
7 dl
vettä keittämiseen
1 dl
maitoa
25 g
pakastepinaattia (n. 2-3 jäistä pinaattipalaa)
1 rkl
margariinia
1/4 tl
suolaa

lisäksi

sitruunalohkoja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Aloita muusista. Pese, kuori ja paloittele perunat. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Lisää perunat, peitä kattila kannella ja anna perunoiden kiehua 15 minuuttia. Jatka sillä aikaa kohdasta kaksi.

600 g
perunoita (jauhoista lajiketta)
7 dl
vettä keittämiseen
2

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ota esille uunipelti ja laita sille leivinpaperi.

3

Leikkaa lohifilee noin 4 cm leveiksi viipaleiksi. Leikkaa jokaisen viipaleen keskelle veitsellä viilto, joka ylettyy kalan nahkaan asti, mutta älä leikkaa nahkaa rikki, koska se pitää ”perhosen” koossa. Taita puoliskot eri suuntiin, jolloin pala avautuu perhoseksi

600 g
kirjolohifileetä (ruodotonta)
4

Laita lohiperhoset pellille. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Laita pelti uunin keskitasolle noin 15 minuutiksi.

1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
5

Kokeile haarukalla ovatko perunat kypsiä. Kun ne ovat pehmeitä, kaada vesi pois. Soseuta perunat survimella.

6

Kuumenna maito mikronkestävässä kannussa mikrossa. Lisää maito, pinaatti, margariini ja suola muusiin. Sekoita tasaiseksi.

1 dl
maitoa
25 g
pakastepinaattia (n. 2-3 jäistä pinaattipalaa)
1 rkl
margariinia
1/4 tl
suolaa
7

Tarjoa lohiperhoset muusin ja sitruunalohkojen kanssa.

sitruunalohkoja

Vinkki: Käytä loppu pakastepinaatti sämpylä- tai pannaritaikinaan tai lisää sitä pastaruokiin.

Miltä maistui?
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 21.9.2021
Muokattu: 20.9.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

364

1522

17,8 g

4,0 g

21,0 g

2,0 g

1,3 g

28,5 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl suolaa,

sitruunalohkoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli