Kirjolohiperhoset ja pinaatti-perunamuusi

Arvostele resepti
4 Annosta

45 min (josta 30 min aktiivista)

Perhosleikatut kirjolohipalat liihottelevat pöytään pinaatilla maustetun perunamuusin kanssa. Aloita kokkailu muusista ja valmistele kirjolohi uuniin perunoiden kiehuessa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

Kirjolohiperhoset

600 gkirjolohifileetä (ruodotonta)
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Pinaattimuusi

600 gperunoita (jauhoista lajiketta)
7 dlvettä keittämiseen
1 dlmaitoa
25 gpakastepinaattia (n. 2-3 jäistä pinaattipalaa)
1 rklmargariinia
1/4 tlsuolaa

Lisäksi

sitruunalohkoja

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Aloita muusista. Pese, kuori ja paloittele perunat. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Lisää perunat, peitä kattila kannella ja anna perunoiden kiehua 15 minuuttia. Jatka sillä aikaa kohdasta kaksi.

    MääräAinesosa
    600 gperunoita (jauhoista lajiketta)
    7 dlvettä keittämiseen
  2. 2

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ota esille uunipelti ja laita sille leivinpaperi.

  3. 3

    Leikkaa lohifilee noin 4 cm leveiksi viipaleiksi. Leikkaa jokaisen viipaleen keskelle veitsellä viilto, joka ylettyy kalan nahkaan asti, mutta älä leikkaa nahkaa rikki, koska se pitää ”perhosen” koossa. Taita puoliskot eri suuntiin, jolloin pala avautuu perhoseksi

    MääräAinesosa
    600 gkirjolohifileetä (ruodotonta)
  4. 4

    Laita lohiperhoset pellille. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Laita pelti uunin keskitasolle noin 15 minuutiksi.

    MääräAinesosa
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  5. 5

    Kokeile haarukalla ovatko perunat kypsiä. Kun ne ovat pehmeitä, kaada vesi pois. Soseuta perunat survimella.

  6. 6

    Kuumenna maito mikronkestävässä kannussa mikrossa. Lisää maito, pinaatti, margariini ja suola muusiin. Sekoita tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    1 dlmaitoa
    25 gpakastepinaattia (n. 2-3 jäistä pinaattipalaa)
    1 rklmargariinia
    1/4 tlsuolaa
  7. 7

    Tarjoa lohiperhoset muusin ja sitruunalohkojen kanssa.

    MääräAinesosa
    sitruunalohkoja

Vinkki: Käytä loppu pakastepinaatti sämpylä- tai pannaritaikinaan tai lisää sitä pastaruokiin.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl suolaa, sitruunalohkoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
20.9.2021
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä