Kirkas sienikeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kirkas sienikeitto

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

200 g
Tuoreita siitake- tai herkkusieniä
1 - 2 rkl
Margariinia
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
3 - 4 kpl
Perunaa
2 kpl
Porkkanaa
2 kpl
Varsiselleriä
1 rkl
Öljyä
1 l
Kasvislientä
1 kpl
(400 g) tomaattimurskaa
1 kpl
Laakerinlehti
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Viipaloi sienet ja kääntele niitä kuumassa rasvassa pannussa muutama minuutti. Lisää hienonnettu sipuli sekä valkosipulinkynsi ja anna hetken aikaa kuullottua. Kuori perunat ja porkkana ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Viipaloi varsisellerit. Kuumenna öljy kattilassa ja kääntele siinä kasviksia. Lisää kasvisliemi, tomaattimurska ja laakerinlehti. Anna kasvisten kiehua 5—10 minuuttia puolikypsiksi. Lisää sieni-sipuliseos ja mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Kuumenna ja tarjoile ruisleivän kanssa.

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 30.1.2007
Muokattu: 13.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.