Kirkas sienikeitto

Nappaa talteen!
| 200 g | tuoreita siitake- tai herkkusieniä |
| 1 - 2 rkl | margariinia |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 3 - 4 kpl | perunaa |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 2 kpl | varsiselleriä |
| 1 rkl | öljyä |
| 1 l | kasvislientä |
| 1 kpl | (400 g) tomaattimurskaa |
| 1 kpl | laakerinlehti |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria |
- 1.
Viipaloi sienet ja kääntele niitä kuumassa rasvassa pannussa muutama minuutti. Lisää hienonnettu sipuli sekä valkosipulinkynsi ja anna hetken aikaa kuullottua. Kuori perunat ja porkkana ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Viipaloi varsisellerit. Kuumenna öljy kattilassa ja kääntele siinä kasviksia. Lisää kasvisliemi, tomaattimurska ja laakerinlehti. Anna kasvisten kiehua 5—10 minuuttia puolikypsiksi. Lisää sieni-sipuliseos ja mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Kuumenna ja tarjoile ruisleivän kanssa.
Kirkas sienikeitto
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | tuoreita siitake- tai herkkusieniä |
| 1 - 2 rkl | margariinia |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 3 - 4 kpl | perunaa |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 2 kpl | varsiselleriä |
| 1 rkl | öljyä |
| 1 l | kasvislientä |
| 1 kpl | (400 g) tomaattimurskaa |
| 1 kpl | laakerinlehti |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria |
Valmistus
- 1
Viipaloi sienet ja kääntele niitä kuumassa rasvassa pannussa muutama minuutti. Lisää hienonnettu sipuli sekä valkosipulinkynsi ja anna hetken aikaa kuullottua. Kuori perunat ja porkkana ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Viipaloi varsisellerit. Kuumenna öljy kattilassa ja kääntele siinä kasviksia. Lisää kasvisliemi, tomaattimurska ja laakerinlehti. Anna kasvisten kiehua 5—10 minuuttia puolikypsiksi. Lisää sieni-sipuliseos ja mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Kuumenna ja tarjoile ruisleivän kanssa.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























