Kirsikkatomaattirisotto

Nappaa talteen!
| 200 g | kirsikkatomaatteja |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 rkl | öljyä |
| 2 1/2 dl | risottoriisiä |
| 3 dl | tomaattimehua |
| 5 dl | kana- tai kasvislientä |
| 1 dl | parmesaaniraastetta |
| tuoretta basilikaa |
- 1.
Halkaise kirsikkatomaatit puoliksi kulhon päällä, että saat kaikki mehut talteen. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota niitä hetken aikaa kattilan pohjalla ja lisää sen jälkeen risottoriisi. Anna kiehua hiljalleen ja lisää tomaattimehua ja kanalientä vuorotellen vähissä erissä imeyttäen niitä riisiin. Sekoita koko ajan. Jatka näin, kunnes riisi on pehmeää. Sekoita joukkoon parmesaaniraaste, tomaatinpuolikkaat ja hienonnetut basilikanlehdet.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | kirsikkatomaatteja |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 rkl | öljyä |
| 2 1/2 dl | risottoriisiä |
| 3 dl | tomaattimehua |
| 5 dl | kana- tai kasvislientä |
| 1 dl | parmesaaniraastetta |
| tuoretta basilikaa |
Valmistus
- 1
Halkaise kirsikkatomaatit puoliksi kulhon päällä, että saat kaikki mehut talteen. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota niitä hetken aikaa kattilan pohjalla ja lisää sen jälkeen risottoriisi. Anna kiehua hiljalleen ja lisää tomaattimehua ja kanalientä vuorotellen vähissä erissä imeyttäen niitä riisiin. Sekoita koko ajan. Jatka näin, kunnes riisi on pehmeää. Sekoita joukkoon parmesaaniraaste, tomaatinpuolikkaat ja hienonnetut basilikanlehdet.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












