Kirvelikeitto

Arvostele resepti
1 Kappaletta

15 min

Ainekset

MääräAinesosa
7 dlvettä
maustekimppu
1 dlkuivattua hernerouhetta
1 kplvalkosipulinkynsi
2 rklvehnäjauhoja
2 dlruokakermaa tai maitoa
1/4 tlvalko- tai mustapippuria
(hiukan muskottipähkinää)
1 kplruukku tuoretta kirveliä

Valmistus

  1. 1

    Keitä vettä ja siinä maustekimppua ja hernerouhetta 20 minuuttia. Pilko sekaan kuorittu valkosipulinkynsi. Sekoita jauhot kermaan ja lisää kattilaan, kun hernerouhe on kypsää. Sekoita ja keitä 5-10 minuuttia. Mausta keitto pippurilla ja muskottipähkinällä. Silppua lopuksi joukkoon tuore kirveli. Älä keitä enää.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä