Kirvelikeitto
1 Kappaletta
|15 min

Nappaa talteen!
| 7 dl | vettä |
| maustekimppu | |
| 1 dl | kuivattua hernerouhetta |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 rkl | vehnäjauhoja |
| 2 dl | ruokakermaa tai maitoa |
| 1/4 tl | valko- tai mustapippuria |
| (hiukan muskottipähkinää) | |
| 1 kpl | ruukku tuoretta kirveliä |
- 1.
Keitä vettä ja siinä maustekimppua ja hernerouhetta 20 minuuttia. Pilko sekaan kuorittu valkosipulinkynsi. Sekoita jauhot kermaan ja lisää kattilaan, kun hernerouhe on kypsää. Sekoita ja keitä 5-10 minuuttia. Mausta keitto pippurilla ja muskottipähkinällä. Silppua lopuksi joukkoon tuore kirveli. Älä keitä enää.
Kirvelikeitto
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 7 dl | vettä |
| maustekimppu | |
| 1 dl | kuivattua hernerouhetta |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 rkl | vehnäjauhoja |
| 2 dl | ruokakermaa tai maitoa |
| 1/4 tl | valko- tai mustapippuria |
| (hiukan muskottipähkinää) | |
| 1 kpl | ruukku tuoretta kirveliä |
Valmistus
- 1
Keitä vettä ja siinä maustekimppua ja hernerouhetta 20 minuuttia. Pilko sekaan kuorittu valkosipulinkynsi. Sekoita jauhot kermaan ja lisää kattilaan, kun hernerouhe on kypsää. Sekoita ja keitä 5-10 minuuttia. Mausta keitto pippurilla ja muskottipähkinällä. Silppua lopuksi joukkoon tuore kirveli. Älä keitä enää.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
22.10.2018
|Päivitetty: 26.9.2025





























