Klementiinikeksit
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kauniit sitruskeksit voi pakata vaikka lahjarasiaan. Keksit voi tehdä myös mandariinista.
| 150 g | voita |
| 1 1/4 dl | sokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 kpl | appelsiini |
| 2 1/4 dl | mantelijauhoja |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | leivinjauhetta |
| Voiteluun | |
|---|---|
| 1 kpl | keltuainen |
| Päälle | |
| 5 kpl | klementiiniä |
| sokeria | |
| Koristeluun | |
| tomusokeria | |
- 1.
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna.
- 2.
Pese appelsiini, kuivaa ja raasta 2 tl kuorta. Purista appelsiinista 1 rkl mehua. Lisää kuoriraaste voi-sokerivaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita joukkoon appelsiinimehu. Kääri taikina kelmuun. Laita kylmään kovettumaan vähintään 3 tunniksi.
- 3.
Pese klementiinit hyvin kuumalla vedellä, kuivaa ja kuori. Leikkaa todella ohuiksi viipaleiksi ja laita viipaleet talouspaperin päälle. Painele talouspaperilla myös päältä.
- 4.
Jaa taikina 20 osaan. Pyöritä palloiksi ja laita leivinpaperin päälle. Paina juomalasilla taikinapalloon kolo. Voitele vatkatulla keltuaisella. Laita koloihin klementiiniviipale. Ripottele pinnalle sokeria. Paista 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
- 5.
Koristele tomusokerilla.
Klementiinikeksit
arvosana5/5
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)
Kauniit sitruskeksit voi pakata vaikka lahjarasiaan. Keksit voi tehdä myös mandariinista.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 150 g | voita |
| 1 1/4 dl | sokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 kpl | appelsiini |
| 2 1/4 dl | mantelijauhoja |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | leivinjauhetta |
Voiteluun | |
| 1 kpl | keltuainen |
Päälle | |
| 5 kpl | klementiiniä |
| sokeria | |
Koristeluun | |
| tomusokeria | |
Valmistus (Uuni 180°C)
- 1
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna.
Määrä Ainesosa 150 g voita 1 1/4 dl sokeria 1 kpl kananmuna - 2
Pese appelsiini, kuivaa ja raasta 2 tl kuorta. Purista appelsiinista 1 rkl mehua. Lisää kuoriraaste voi-sokerivaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita joukkoon appelsiinimehu. Kääri taikina kelmuun. Laita kylmään kovettumaan vähintään 3 tunniksi.
Määrä Ainesosa 1 kpl appelsiini 2 1/4 dl mantelijauhoja 4 dl vehnäjauhoja 1/2 tl leivinjauhetta - 3
Pese klementiinit hyvin kuumalla vedellä, kuivaa ja kuori. Leikkaa todella ohuiksi viipaleiksi ja laita viipaleet talouspaperin päälle. Painele talouspaperilla myös päältä.
Määrä Ainesosa 5 kpl klementiiniä - 4
Jaa taikina 20 osaan. Pyöritä palloiksi ja laita leivinpaperin päälle. Paina juomalasilla taikinapalloon kolo. Voitele vatkatulla keltuaisella. Laita koloihin klementiiniviipale. Ripottele pinnalle sokeria. Paista 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Määrä Ainesosa sokeria 1 kpl keltuainen - 5
Koristele tomusokerilla.
Määrä Ainesosa tomusokeria
Ravintosisältö
194
Energiaa kcal
814
Energiaa kj
11,3 g
Rasvaa
4,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,9 g
Hiilihydraatteja
8,3 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
4,3 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
194
Energiaa kcal
814
Energiaa kj
11,3 g
Rasvaa
4,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,9 g
Hiilihydraatteja
8,3 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
4,3 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Sokeria, Tomusokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























