Klementiinikeksit | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Klementiinikeksit

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
20 Kappaletta
Fork and knife
20 Kappaletta
Kauniit sitruskeksit voi pakata vaikka lahjarasiaan. Keksit voi tehdä myös mandariinista.

Ainekset

150 g
Voita
1 1/4 dl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
2 tl
Appelsiinin kuorta
2 1/4 dl
Mantelijauhoja
4 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Leivinjauhetta
1 rkl
Appelsiinin mehua

voiteluun

1 kpl
Keltuainen

päälle

5 - 6 kpl
Klementiiniä
Sokeria

koristeluun

Tomusokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna.

1 kpl
Kananmuna
1 1/4 dl
Sokeria
150 g
Voita
2

Pese appelsiini, kuivaa ja raasta kuorta. Lisää kuoriraaste voi-sokerivaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita joukkoon appelsiinimehu. Kääri taikina kelmuun. Laita kylmään kovettumaan vähintään 3 tunniksi.

2 tl
Appelsiinin kuorta
4 dl
Vehnäjauhoja
2 1/4 dl
Mantelijauhoja
1/2 tl
Leivinjauhetta
1 rkl
Appelsiinin mehua
3

Pese klementiinit hyvin kuumalla vedellä, kuivaa ja kuori. Leikkaa todella ohuiksi viipaleiksi ja laita viipaleet talouspaperin päälle. Painele talouspaperilla myös päältä.

5 - 6 kpl
Klementiiniä
4

Jaa taikina 20 osaan. Pyöritä palloiksi ja laita leivinpaperin päälle. Paina juomalasilla taikinapalloon kolo. Voitele vatkatulla keltuaisella. Laita koloihin klementiiniviipale. Ripottele pinnalle sokeria. Paista 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Sokeria
1 kpl
Keltuainen
5

Koristele tomusokerilla.

Tomusokeria
Resepti:
Kaisa Nieminen
Kuvat:
Sami Repo
Julkaistu: 25.11.2015
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

805

192

11,3 g

4,5 g

17,4 g

8,0 g

1,9 g

4,3 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Appelsiinin kuorta,

0,5 tl Leivinjauhetta,

1 rkl Appelsiinin mehua,

Sokeria,

Tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli