Klementiinikeksit

arvosana5/5

(2)arviota
20 Kappaletta

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Kauniit sitruskeksit voi pakata vaikka lahjarasiaan. Keksit voi tehdä myös mandariinista.

Ainekset

MääräAinesosa
150 gvoita
1 1/4 dlsokeria
1 kplkananmuna
1 kplappelsiini
2 1/4 dlmantelijauhoja
4 dlvehnäjauhoja
1/2 tlleivinjauhetta

Voiteluun

1 kplkeltuainen

Päälle

5 kplklementiiniä
sokeria

Koristeluun

tomusokeria

Valmistus (Uuni 180°C)

  1. 1

    Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna.

    MääräAinesosa
    150 gvoita
    1 1/4 dlsokeria
    1 kplkananmuna
  2. 2

    Pese appelsiini, kuivaa ja raasta 2 tl kuorta. Purista appelsiinista 1 rkl mehua. Lisää kuoriraaste voi-sokerivaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita joukkoon appelsiinimehu. Kääri taikina kelmuun. Laita kylmään kovettumaan vähintään 3 tunniksi.

    MääräAinesosa
    1 kplappelsiini
    2 1/4 dlmantelijauhoja
    4 dlvehnäjauhoja
    1/2 tlleivinjauhetta
  3. 3

    Pese klementiinit hyvin kuumalla vedellä, kuivaa ja kuori. Leikkaa todella ohuiksi viipaleiksi ja laita viipaleet talouspaperin päälle. Painele talouspaperilla myös päältä.

    MääräAinesosa
    5 kplklementiiniä
  4. 4

    Jaa taikina 20 osaan. Pyöritä palloiksi ja laita leivinpaperin päälle. Paina juomalasilla taikinapalloon kolo. Voitele vatkatulla keltuaisella. Laita koloihin klementiiniviipale. Ripottele pinnalle sokeria. Paista 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

    MääräAinesosa
    sokeria
    1 kplkeltuainen
  5. 5

    Koristele tomusokerilla.

    MääräAinesosa
    tomusokeria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Sokeria, Tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kaisa Nieminen
Kuvat:
Sami Repo
19.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä