Kolmen sipulin tonnikalapiirakka

Arvostele resepti
8 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Sipulinystävän tonnikalapiirakka maustetaan punasipulilla, purjolla ja valkosipulilla. Tarjoa mehevä piirakka esimerkiksi iltapalalla teen kera.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa

Taikina

100 gleivontamargariinia
2 dlvehnäjauhoja
1 dlruisjauhoja
1/2 tlsuolaa
1 kplkananmuna

Täyte

2 kplpurkkia (á 150/105 g) tonnikalaa vedessä
10 cmpala purjoa
1 kplpunasipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
1 rklrypsiöljyä
1/2 dlmakeaa chilikastiketta
400 g(2 prk) valkosipulituorejuustoa
2 kplkananmunaa
1 dlmaitoa
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria
1/2 dljuustoraastetta

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Ota margariini huoneenlämpöön noin tunti ennen leipomista. Voitele piirakkavuoka (halkaisija noin 25 cm) kevyesti. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

    MääräAinesosa
    100 gleivontamargariinia
  2. 2

    Nypi huoneenlämpöinen rasva, jauhot ja suola kulhossa murumaiseksi seokseksi. Lisää muna ja sekoita taikinaksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

    MääräAinesosa
    2 dlvehnäjauhoja
    1 dlruisjauhoja
    1/2 tlsuolaa
    1 kplkananmuna
  3. 3

    Valuta tonnikalat. Halkaise purjo, huuhtele ja hienonna. Kuori ja hienonna puna- ja valkosipulit. Kuullota purjo ja sipulit öljyssä pannulla, anna jäähtyä hetki. Lisää tonnikala ja chilikastike. Sekoita.

    MääräAinesosa
    2 kplpurkkia (á 150/105 g) tonnikalaa vedessä
    10 cmpala purjoa
    1 kplpunasipuli
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1 rklrypsiöljyä
    1/2 dlmakeaa chilikastiketta
  4. 4

    Levitä sipuli-tonnikalatäyte piirakkapohjalle. Sekoita tuorejuustot, munat ja maito kulhossa sähkövatkaimella tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada tuorejuustoseos vuokaan täytteen päälle. Siirtele täytettä kevyesti lusikalla, jotta tuorejuustoseos asettuu täytteen lomaan tasaisesti. Ripottele juustoraaste pinnalle.

    MääräAinesosa
    400 g(2 prk) valkosipulituorejuustoa
    2 kplkananmunaa
    1 dlmaitoa
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria
    1/2 dljuustoraastetta
  5. 5

    Kypsennä uunissa 30–40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta on kevyesti ruskistunut.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 10 cm pala purjoa, 0.5 dl juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Panu Pälviä
20.12.2018
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä