Kolmen sipulin tonnikalapiirakka - Yhteishyvä

Kolmen sipulin tonnikalapiirakka

Annokset
8
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
200°C
Sipulinystävän tonnikalapiirakka maustetaan punasipulilla, purjolla ja valkosipulilla. Tarjoa mehevä piirakka esimerkiksi iltapalalla teen kera.
Jaa Somessa

Ainekset

TAIKINA

100 g
leivontamargariinia
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
ruisjauhoja
1/2 tl
suolaa
1 kpl
kananmuna

TÄYTE

2 kpl
purkkia (150/105 g) tonnikalaa vedessä
10 cm
pala purjoa
1 - 2 kpl
punasipulia
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 rkl
rypsiöljyä
1/2 dl
makeaa chilikastiketta
400 g
(2 prk) valkosipulituorejuustoa
2 kpl
kananmunaa
1 dl
maitoa
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
1/2 dl
juustoraastetta

Näin teet

1

Ota margariini huoneenlämpöön noin tunti ennen leipomista. Voitele piirakkavuoka (noin 25 cm) kevyesti. Säädä uuni 200 asteeseen.

100 g
leivontamargariinia
2

Nypi huoneenlämpöinen rasva, jauhot ja suola kulhossa murumaiseksi seokseksi. Lisää muna ja sekoita taikinaksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

1/2 tl
suolaa
2 dl
vehnäjauhoja
1 kpl
kananmuna
1 dl
ruisjauhoja
100 g
leivontamargariinia
3

Valuta tonnikalat. Halkaise purjo, huuhtele ja hienonna. Kuori ja hienonna puna- ja valkosipulit. Kuullota sipulit öljyssä pannulla ja anna jäähtyä hetki. Lisää tonnikala ja chilikastike. Sekoita.

2 kpl
purkkia (150/105 g) tonnikalaa vedessä
10 cm
pala purjoa
1 - 2 kpl
punasipulia
1 kpl
valkosipulinkynsi
1/2 dl
makeaa chilikastiketta
1 rkl
rypsiöljyä
4

Levitä sipuli-tonnikalatäyte piirakkapohjalle. Sekoita tuorejuustot, munat ja maito kulhossa sähkövatkaimella tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada tuorejuustoseos vuokaan täytteen päälle. Siirtele täytettä kevyesti lusikalla, jotta tuorejuustoseos asettuu täytteen lomaan tasaisesti. Ripottele juustoraaste pinnalle.

1/2 dl
juustoraastetta
1 dl
maitoa
2 kpl
kananmunaa
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
400 g
(2 prk) valkosipulituorejuustoa
5

Kypsennä uunissa 30–40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta on kevyesti ruskistunut.

Resepti
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt
Kaisa Jouhki
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 20.12.2018
Muokattu: 18.3.2019
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja22 g172 g
Proteiinia21 g167 g
Rasvaa24 g194 g
Kuituja2 g14 g
Energiaa kj1635 13082
Energiaa kcal391 3124

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 10 cm pala purjoa

  • 0.5 dl juustoraastetta

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja22 g172 g
Proteiinia21 g167 g
Rasvaa24 g194 g
Kuituja2 g14 g
Energiaa kj1635 13082
Energiaa kcal391 3124

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 10 cm pala purjoa

  • 0.5 dl juustoraastetta

Resepti
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt
Kaisa Jouhki
Kuvat
Panu Pälviä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.