Konjakkisinapilla kuorrutettu joulukinkku
Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Juuri oman porukan makuun sopivan joulukinkun salaisuus on paistolämpömittari ja paisto miedossa lämmössä. Konjakkisinappi antaa joulupöydän kruunulle arvoisensa kuorrutuksen.
| 5 kg | (1 kpl) luuton juhlakinkku (pakaste) |
| KUORRUTUS | |
|---|---|
| 110 g | (1 prk) konjakkisinappia |
| 1 dl | korppujauhoja |
| LISÄKSI | |
| 1 | paistopussi |
| neilikoita | |
- 1.
Anna pakastetun kinkun sulaa pakkauksessaan jääkaapissa noin 3 vuorokautta.
- 2.
Ota kinkku huoneenlämpöön muutama tunti ennen paistamista, työnnä sen keskelle paistolämpömittari ja anna sisälämpötilan nousta noin 10 asteeseen.
- 3.
Poista lämpömittari ja muovikääre ja laita kinkku verkkoineen kamarapuoli ylöspäin paistopussiin syvälle uunipellille. Sulje pussi ja leikkaa pieni ilmareikä pussin yläkulmaan. Työnnä lämpömittari pussin läpi kinkun paksuimpaan kohtaan.
- 4.
Paista 100–125 asteessa 75–80 asteen sisälämpöön. Aikaa kuluu noin 60–70 min/kg. 75-asteisena kinkku on mehukkaan kypsä, kun 80-asteisena mureampaa.
- 5.
Anna kinkun jäähtyä 15–20 minuuttia. Poista pussi ja ota liemi halutessasi talteen kastiketta varten. Poista verkko, nahka ja osa silavasta.
- 6.
Levitä sinappi ja ripottele korppujauhot kinkun pinnalle. Ruskista 250 asteessa, kunnes pinta saa kauniin värin, 5–10 minuuttia. Paina koristeeksi kokonaisia neilikoita.
Konjakkisinapilla kuorrutettu joulukinkku
Juuri oman porukan makuun sopivan joulukinkun salaisuus on paistolämpömittari ja paisto miedossa lämmössä. Konjakkisinappi antaa joulupöydän kruunulle arvoisensa kuorrutuksen.
Ainekset (20 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 5 kg | (1 kpl) luuton juhlakinkku (pakaste) |
KUORRUTUS | |
| 110 g | (1 prk) konjakkisinappia |
| 1 dl | korppujauhoja |
LISÄKSI | |
| 1 | paistopussi |
| neilikoita | |
Valmistus
- 1
Anna pakastetun kinkun sulaa pakkauksessaan jääkaapissa noin 3 vuorokautta.
Määrä Ainesosa 5 kg (1 kpl) luuton juhlakinkku (pakaste) - 2
Ota kinkku huoneenlämpöön muutama tunti ennen paistamista, työnnä sen keskelle paistolämpömittari ja anna sisälämpötilan nousta noin 10 asteeseen.
- 3
Poista lämpömittari ja muovikääre ja laita kinkku verkkoineen kamarapuoli ylöspäin paistopussiin syvälle uunipellille. Sulje pussi ja leikkaa pieni ilmareikä pussin yläkulmaan. Työnnä lämpömittari pussin läpi kinkun paksuimpaan kohtaan.
Määrä Ainesosa 1 paistopussi - 4
Paista 100–125 asteessa 75–80 asteen sisälämpöön. Aikaa kuluu noin 60–70 min/kg. 75-asteisena kinkku on mehukkaan kypsä, kun 80-asteisena mureampaa.
- 5
Anna kinkun jäähtyä 15–20 minuuttia. Poista pussi ja ota liemi halutessasi talteen kastiketta varten. Poista verkko, nahka ja osa silavasta.
- 6
Levitä sinappi ja ripottele korppujauhot kinkun pinnalle. Ruskista 250 asteessa, kunnes pinta saa kauniin värin, 5–10 minuuttia. Paina koristeeksi kokonaisia neilikoita.
Määrä Ainesosa 1 dl korppujauhoja 110 g (1 prk) konjakkisinappia neilikoita
Vinkki! Kypsä kinkku säilyy hyvänmakuisena pidempään, kun sitä säilytetään koko ajan kylmässä foliolla peitettynä. Viipaloi tarjolle kulloinkin tarvittava määrä.
Ravintosisältö
557
Energiaa kcal
2330
Energiaa kj
39,9 g
Rasvaa
13,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,6 g
Hiilihydraatteja
0,8 g
Sokereita
0,2 g
Kuituja
47,5 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
557
Energiaa kcal
2330
Energiaa kj
39,9 g
Rasvaa
13,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,6 g
Hiilihydraatteja
0,8 g
Sokereita
0,2 g
Kuituja
47,5 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























