Konjakkisinapilla kuorrutettu joulukinkku

Arvostele resepti
20 Annosta

Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Juuri oman porukan makuun sopivan joulukinkun salaisuus on paistolämpömittari ja paisto miedossa lämmössä. Konjakkisinappi antaa joulupöydän kruunulle arvoisensa kuorrutuksen.

Ainekset (20 annosta)

MääräAinesosa
5 kg(1 kpl) luuton juhlakinkku (pakaste)

KUORRUTUS

110 g(1 prk) konjakkisinappia
1 dlkorppujauhoja

LISÄKSI

1 paistopussi
neilikoita

Valmistus

  1. 1

    Anna pakastetun kinkun sulaa pakkauksessaan jääkaapissa noin 3 vuorokautta.

    MääräAinesosa
    5 kg(1 kpl) luuton juhlakinkku (pakaste)
  2. 2

    Ota kinkku huoneenlämpöön muutama tunti ennen paistamista, työnnä sen keskelle paistolämpömittari ja anna sisälämpötilan nousta noin 10 asteeseen.

  3. 3

    Poista lämpömittari ja muovikääre ja laita kinkku verkkoineen kamarapuoli ylöspäin paistopussiin syvälle uunipellille. Sulje pussi ja leikkaa pieni ilmareikä pussin yläkulmaan. Työnnä lämpömittari pussin läpi kinkun paksuimpaan kohtaan.

    MääräAinesosa
    1 paistopussi
  4. 4

    Paista 100–125 asteessa 75–80 asteen sisälämpöön. Aikaa kuluu noin 60–70 min/kg. 75-asteisena kinkku on mehukkaan kypsä, kun 80-asteisena mureampaa.

  5. 5

    Anna kinkun jäähtyä 15–20 minuuttia. Poista pussi ja ota liemi halutessasi talteen kastiketta varten. Poista verkko, nahka ja osa silavasta.

  6. 6

    Levitä sinappi ja ripottele korppujauhot kinkun pinnalle. Ruskista 250 asteessa, kunnes pinta saa kauniin värin, 5–10 minuuttia. Paina koristeeksi kokonaisia neilikoita.

    MääräAinesosa
    1 dlkorppujauhoja
    110 g(1 prk) konjakkisinappia
    neilikoita

Vinkki! Kypsä kinkku säilyy hyvänmakuisena pidempään, kun sitä säilytetään koko ajan kylmässä foliolla peitettynä. Viipaloi tarjolle kulloinkin tarvittava määrä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
18.11.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä