Anna pakastetun kinkun sulaa pakkauksessaan jääkaapissa noin 3 vuorokautta.
Ota kinkku huoneenlämpöön muutama tunti ennen paistamista, työnnä sen keskelle paistolämpömittari ja anna sisälämpötilan nousta noin 10 asteeseen.
Poista lämpömittari ja muovikääre ja laita kinkku verkkoineen kamarapuoli ylöspäin paistopussiin syvälle uunipellille. Sulje pussi ja leikkaa pieni ilmareikä pussin yläkulmaan. Työnnä lämpömittari pussin läpi kinkun paksuimpaan kohtaan.
Paista 100–125 asteessa 75–80 asteen sisälämpöön. Aikaa kuluu noin 60–70 min/kg. 75-asteisena kinkku on mehukkaan kypsä, kun 80-asteisena mureampaa.
Anna kinkun jäähtyä 15–20 minuuttia. Poista pussi ja ota liemi halutessasi talteen kastiketta varten. Poista verkko, nahka ja osa silavasta.
Levitä sinappi ja ripottele korppujauhot kinkun pinnalle. Ruskista 250 asteessa, kunnes pinta saa kauniin värin, 5–10 minuuttia. Paina koristeeksi kokonaisia neilikoita.
Vinkki: Katso yhteishyva.fi:stä helppo ohje kotitekoiseen konjakkisinappiin ja taateli-omenakastikkeeseen.
Vinkki: Kypsä kinkku säilyy hyvänmakuisena pidempään, kun sitä säilytetään koko ajan kylmässä foliolla peitettynä. Viipaloi tarjolle kulloinkin tarvittava määrä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
557
2330
39,9 g
13,7 g
2,6 g
0,8 g
0,2 g
47,5 g
0,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli