Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Konjakkisinapilla kuorrutettu joulukinkku

timer-iconUseita tunteja  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
20 Annosta
Fork and knife
20 Annosta
Juuri oman porukan makuun sopivan joulukinkun salaisuus on paistolämpömittari ja paisto miedossa lämmössä. Konjakkisinappi antaa joulupöydän kruunulle arvoisensa kuorrutuksen.

Ainekset

5 kg
(1 kpl) luuton juhlakinkku (pakaste)

KUORRUTUS

110 g
(1 prk) konjakkisinappia
1 dl
korppujauhoja

LISÄKSI

1
paistopussi
neilikoita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Anna pakastetun kinkun sulaa pakkauksessaan jääkaapissa noin 3 vuorokautta.

5 kg
(1 kpl) luuton juhlakinkku (pakaste)
2

Ota kinkku huoneenlämpöön muutama tunti ennen paistamista, työnnä sen keskelle paistolämpömittari ja anna sisälämpötilan nousta noin 10 asteeseen.

3

Poista lämpömittari ja muovikääre ja laita kinkku verkkoineen kamarapuoli ylöspäin paistopussiin syvälle uunipellille. Sulje pussi ja leikkaa pieni ilmareikä pussin yläkulmaan. Työnnä lämpömittari pussin läpi kinkun paksuimpaan kohtaan.

1
paistopussi
4

Paista 100–125 asteessa 75–80 asteen sisälämpöön. Aikaa kuluu noin 60–70 min/kg. 75-asteisena kinkku on mehukkaan kypsä, kun 80-asteisena mureampaa.

5

Anna kinkun jäähtyä 15–20 minuuttia. Poista pussi ja ota liemi halutessasi talteen kastiketta varten. Poista verkko, nahka ja osa silavasta.

6

Levitä sinappi ja ripottele korppujauhot kinkun pinnalle. Ruskista 250 asteessa, kunnes pinta saa kauniin värin, 5–10 minuuttia. Paina koristeeksi kokonaisia neilikoita.

1 dl
korppujauhoja
110 g
(1 prk) konjakkisinappia
neilikoita

Vinkki: Katso yhteishyva.fi:stä helppo ohje kotitekoiseen konjakkisinappiin ja taateli-omenakastikkeeseen.

Vinkki: Kypsä kinkku säilyy hyvänmakuisena pidempään, kun sitä säilytetään koko ajan kylmässä foliolla peitettynä. Viipaloi tarjolle kulloinkin tarvittava määrä.

Miltä maistui?
Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 18.11.2020
|
Muokattu: 29.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

557

2330

39,9 g

13,7 g

2,6 g

0,8 g

0,2 g

47,5 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli