Konjakkisinapilla kuorrutettu joulukinkku | Paisti ja fileet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Konjakkisinapilla kuorrutettu joulukinkku

Konjakkisinapilla kuorrutettu joulukinkku

timer-iconUseita tunteja  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Juuri oman porukan makuun sopivan joulukinkun salaisuus on paistolämpömittari ja paisto miedossa lämmössä. Konjakkisinappi antaa joulupöydän kruunulle arvoisensa kuorrutuksen.

Ainekset

1
(n. 5 kg) luuton juhlakinkku (pakaste)

kuorrutus

110 g
(1 prk) konjakkisinappia
1 dl
korppujauhoja

lisäksi

1
paistopussi
neilikoita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Anna pakastetun kinkun sulaa pakkauksessaan jääkaapissa noin 3 vuorokautta.

1
(n. 5 kg) luuton juhlakinkku (pakaste)
2

Ota kinkku huoneenlämpöön muutama tunti ennen paistamista, työnnä sen keskelle paistolämpömittari ja anna sisälämpötilan nousta noin 10 asteeseen.

3

Poista lämpömittari ja muovikääre ja laita kinkku verkkoineen kamarapuoli ylöspäin paistopussiin syvälle uunipellille. Sulje pussi ja leikkaa pieni ilmareikä pussin yläkulmaan. Työnnä lämpömittari pussin läpi kinkun paksuimpaan kohtaan.

1
paistopussi
4

Paista 100–125 asteessa 75–80 asteen sisälämpöön. Aikaa kuluu noin 60–70 min/kg. 75-asteisena kinkku on mehukkaan kypsä, kun 80-asteisena mureampaa.

5

Anna kinkun jäähtyä 15–20 minuuttia. Poista pussi ja ota liemi halutessasi talteen kastiketta varten. Poista verkko, nahka ja osa silavasta.

6

Levitä sinappi ja ripottele korppujauhot kinkun pinnalle. Ruskista 250 asteessa, kunnes pinta saa kauniin värin, 5–10 minuuttia. Paina koristeeksi kokonaisia neilikoita.

1 dl
korppujauhoja
110 g
(1 prk) konjakkisinappia
neilikoita

Vinkki: Katso yhteishyva.fi:stä helppo ohje kotitekoiseen konjakkisinappiin ja taateli-omenakastikkeeseen.

Vinkki: Kypsä kinkku säilyy hyvänmakuisena pidempään, kun sitä säilytetään koko ajan kylmässä foliolla peitettynä. Viipaloi tarjolle kulloinkin tarvittava määrä.

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 18.11.2020
Muokattu: 23.11.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.