Säädä uuni 225 asteeseen. Valmista lihapullat. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna kevätsipuli. Kypsennä ne inkiväärin kanssa öljyssä pannulla kypsäksi.
Laita kypsennetty sipuliseos, chilitahna, jauheliha ja jauhot kulhoon. Mausta seesamiöljyllä, suolalla ja pippurilla. Sekoita tasaiseksi. Pyörittele massasta tasakokoisia pullia. Paista uunissa noin 15 minuuttia.
Valmista bulgogi-kasvikset. Hienonna kevätsipuli. Kuori ja silppua valkosipuli. Leikkaa kasvikset pienemmiksi paloiksi.
Kuullota valkosipulimurskaa ja kevätsipulia vokissa öljyssä. Lisää kasvikset ja paista ne nopeasti rapsakan kypsiksi.
Kaada pannulle bulgogi-kastike ja anna seoksen kiehahtaa. Tarjoa korealaisten lihapullien ja keitetyn riisin kanssa. Viimeistele halutessasi korianterilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
428
1792
24,3 g
5,3 g
20,0 g
6,0 g
4,5 g
30,5 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli