Koskenlaskijan ahvensoppa

Arvostele resepti
4 Annosta

45 min (josta 20 min aktiivista)

Ahvenfileistä tehty, sulatejuustolla viimeistelty kalakeitto on lempeä koko perheen suosikkisoppa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 gahvenfileitä (pakaste)
1 kplfenkoli
1 kplsipuli
8 kplperunaa
2 kplporkkanaa
1 lvettä
2 kplkalaliemikuutiota
5 kplmaustepippuria
150 gsulatejuustoa
ripaus suolaa, tarvittaessa
1 kplruukku tilliä

Valmistus

  1. 1

    Ota jäiset ahvenfileet huoneenlämpöön sulamaan. Halkaise fenkoli, poista kanta. Hienonna fenkoli ja kuorittu sipuli. Kuori perunat ja porkkanat. Lohko perunat ja kuutioi porkkanat.

    MääräAinesosa
    300 gahvenfileitä (pakaste)
    1 kplfenkoli
    1 kplsipuli
    8 kplperunaa
    2 kplporkkanaa
  2. 2

    Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää liemikuutiot, pippurit ja kasvikset. Keitä 10 minuuttia tai kunnes perunat ovat lähes kypsiä.

    MääräAinesosa
    1 lvettä
    2 kplkalaliemikuutiota
    5 kplmaustepippuria
  3. 3

    Lisää sulatejuusto nokareina keittoon. Kuumenna hiljalleen, kunnes juusto on sulanut.

    MääräAinesosa
    150 gsulatejuustoa
  4. 4

    Puolita kohmeiset ahvenfileet ja lisää ne keittoon. Kuumenna keitto kiehuvaksi. Katkaise lämpö ja anna keiton hautua kannen alla 5 minuuttia. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Hienonna tilli ja ripottele se keiton pinnalle.

    MääräAinesosa
    300 gahvenfileitä (pakaste)
    ripaus suolaa, tarvittaessa
    1 kplruukku tilliä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 l Vettä, 5 kpl Maustepippuria, Ripaus suolaa, tarvittaessa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
9.8.2018
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä