Koskenlaskijan ahvensoppa
45 min (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Ahvenfileistä tehty, sulatejuustolla viimeistelty kalakeitto on lempeä koko perheen suosikkisoppa.
| 300 g | ahvenfileitä (pakaste) |
| 1 kpl | fenkoli |
| 1 kpl | sipuli |
| 8 kpl | perunaa |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1 l | vettä |
| 2 kpl | kalaliemikuutiota |
| 5 kpl | maustepippuria |
| 150 g | sulatejuustoa |
| ripaus suolaa, tarvittaessa | |
| 1 kpl | ruukku tilliä |
- 1.
Ota jäiset ahvenfileet huoneenlämpöön sulamaan. Halkaise fenkoli, poista kanta. Hienonna fenkoli ja kuorittu sipuli. Kuori perunat ja porkkanat. Lohko perunat ja kuutioi porkkanat.
- 2.
Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää liemikuutiot, pippurit ja kasvikset. Keitä 10 minuuttia tai kunnes perunat ovat lähes kypsiä.
- 3.
Lisää sulatejuusto nokareina keittoon. Kuumenna hiljalleen, kunnes juusto on sulanut.
- 4.
Puolita kohmeiset ahvenfileet ja lisää ne keittoon. Kuumenna keitto kiehuvaksi. Katkaise lämpö ja anna keiton hautua kannen alla 5 minuuttia. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Hienonna tilli ja ripottele se keiton pinnalle.
Koskenlaskijan ahvensoppa
Ahvenfileistä tehty, sulatejuustolla viimeistelty kalakeitto on lempeä koko perheen suosikkisoppa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | ahvenfileitä (pakaste) |
| 1 kpl | fenkoli |
| 1 kpl | sipuli |
| 8 kpl | perunaa |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1 l | vettä |
| 2 kpl | kalaliemikuutiota |
| 5 kpl | maustepippuria |
| 150 g | sulatejuustoa |
| ripaus suolaa, tarvittaessa | |
| 1 kpl | ruukku tilliä |
Valmistus
- 1
Ota jäiset ahvenfileet huoneenlämpöön sulamaan. Halkaise fenkoli, poista kanta. Hienonna fenkoli ja kuorittu sipuli. Kuori perunat ja porkkanat. Lohko perunat ja kuutioi porkkanat.
Määrä Ainesosa 300 g ahvenfileitä (pakaste) 1 kpl fenkoli 1 kpl sipuli 8 kpl perunaa 2 kpl porkkanaa - 2
Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää liemikuutiot, pippurit ja kasvikset. Keitä 10 minuuttia tai kunnes perunat ovat lähes kypsiä.
Määrä Ainesosa 1 l vettä 2 kpl kalaliemikuutiota 5 kpl maustepippuria - 3
Lisää sulatejuusto nokareina keittoon. Kuumenna hiljalleen, kunnes juusto on sulanut.
Määrä Ainesosa 150 g sulatejuustoa - 4
Puolita kohmeiset ahvenfileet ja lisää ne keittoon. Kuumenna keitto kiehuvaksi. Katkaise lämpö ja anna keiton hautua kannen alla 5 minuuttia. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Hienonna tilli ja ripottele se keiton pinnalle.
Määrä Ainesosa 300 g ahvenfileitä (pakaste) ripaus suolaa, tarvittaessa 1 kpl ruukku tilliä
Ravintosisältö
320
Energiaa kcal
1341
Energiaa kj
10,8 g
Rasvaa
5,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
28,0 g
Hiilihydraatteja
6,5 g
Sokereita
5,3 g
Kuituja
24,3 g
Proteiinia
3,3 g
Suolaa
320
Energiaa kcal
1341
Energiaa kj
10,8 g
Rasvaa
5,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
28,0 g
Hiilihydraatteja
6,5 g
Sokereita
5,3 g
Kuituja
24,3 g
Proteiinia
3,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 l Vettä, 5 kpl Maustepippuria, Ripaus suolaa, tarvittaessa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























