Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Koskenlaskijan ahvensoppa

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Ahvenfileistä tehty, sulatejuustolla viimeistelty kalakeitto on lempeä koko perheen suosikkisoppa.

Ainekset

300 g
Ahvenfileitä (pakaste)
1 kpl
Fenkoli
1 kpl
Sipuli
6 - 8 kpl
Perunaa
2 kpl
Porkkanaa
1 l
Vettä
2 kpl
Kalaliemikuutiota
5 kpl
Maustepippuria
150 g
Sulatejuustoa
Ripaus suolaa, tarvittaessa
1 kpl
Ruukku tilliä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota jäiset ahvenfileet huoneenlämpöön sulamaan. Halkaise fenkoli, poista kanta. Silppua fenkoli ja kuorittu sipuli. Kuori perunat ja porkkanat. Lohko perunat ja kuutioi porkkanat.

300 g
Ahvenfileitä (pakaste)
1 kpl
Fenkoli
1 kpl
Sipuli
6 - 8 kpl
Perunaa
2 kpl
Porkkanaa
2

Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää liemikuutiot, pippurit ja kasvikset. Keitä 10 minuuttia tai kunnes perunat ovat lähes kypsiä.

1 l
Vettä
2 kpl
Kalaliemikuutiota
5 kpl
Maustepippuria
3

Lisää sulatejuusto paloina tai nokareina keittoon. Kuumenna hiljalleen, kunnes juusto on sulanut.

150 g
Sulatejuustoa
4

Puolita kohmeiset ahvenfileet ja lisää ne keittoon. Kuumenna keitto kiehuvaksi. Katkaise lämpö ja anna keiton hautua kannen alla 5 minuuttia. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Silppua tilli ja ripottele se keiton pinnalle.

300 g
Ahvenfileitä (pakaste)
Ripaus suolaa, tarvittaessa
1 kpl
Ruukku tilliä
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 6.7.2018
|
Muokattu: 25.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

318

1329

10,8 g

5,8 g

27,5 g

6,3 g

5,3 g

24,0 g

3,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 l Vettä,

5 kpl Maustepippuria,

Ripaus suolaa, tarvittaessa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli