Ota jäiset ahvenfileet huoneenlämpöön sulamaan. Halkaise fenkoli, poista kanta. Silppua fenkoli ja kuorittu sipuli. Kuori perunat ja porkkanat. Lohko perunat ja kuutioi porkkanat.
Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää liemikuutiot, pippurit ja kasvikset. Keitä 10 minuuttia tai kunnes perunat ovat lähes kypsiä.
Lisää sulatejuusto paloina tai nokareina keittoon. Kuumenna hiljalleen, kunnes juusto on sulanut.
Puolita kohmeiset ahvenfileet ja lisää ne keittoon. Kuumenna keitto kiehuvaksi. Katkaise lämpö ja anna keiton hautua kannen alla 5 minuuttia. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Silppua tilli ja ripottele se keiton pinnalle.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
318
1329
10,8 g
5,8 g
27,5 g
6,3 g
5,3 g
24,0 g
3,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 l Vettä,
5 kpl Maustepippuria,
Ripaus suolaa, tarvittaessa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli