Kotikeittiön vorschmack jauhelihasta

Arvostele resepti
4 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Helppo vorschmack valmistuu kotikeittiössä jauhelihasta. Tarjoile liha uuniperunoiden, suolakurkkujen ja smetanan kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 gsika-nautajauhelihaa
1 kplsipuli
4 kplvalkosipulinkynttä
1 dlkermaa
1/2 tlsuolaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria
65 g(1 prk, 100/65 g) anjovisfileetä

Pinnalle

voita

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Paahda jauheliha isossa kasarissa. Paloittele sipulit ja lisää jauhelihaan. Lisää kerma ja hauduta 5 minuuttia.

    MääräAinesosa
    600 gsika-nautajauhelihaa
    1 kplsipuli
    4 kplvalkosipulinkynttä
    1 dlkermaa
  2. 2

    Ota kasari liedeltä. Lisää mausteet ja anjovisfileet. Soseuta sauvasekoittimella jättäen lihaan hieman karkeutta. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Lisää pinnalle rasvanokareita.

    MääräAinesosa
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlrouhittua mustapippuria
    65 g(1 prk, 100/65 g) anjovisfileetä
    voita
  3. 3

    Paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Tarjoile uuniperunoiden, suolakurkkujen ja smetanan kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynttä, Voita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä