Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kreikkalaiset perunat

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta

Ainekset

1 1/5 kg
Perunoita
3 rkl
Oliiviöljyä
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Sitruunan raastettu kuori
Suolaa
1/2 tl
Oreganoa
200 g
Fetajuustoa

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Pese, kuori ja lohko perunat. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia kypsiksi. Valuta ja höyrytä kuiviksi. Levitä perunat uunipannulle ja pirskota päälle oliiviöljyä. Paista 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Nosta perunat uunista ja raasta päälle valkosipulinkynnet ja sitruunan kuori. Mausta suolalla ja oreganolla. Paloittele päälle fetajuusto. Jatka paistamista vielä 5 minuuttia. Tarjoile lämpiminä.

Miltä maistui?
Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.5.2013
|
Muokattu: 10.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

199

834

9,9 g

3,6 g

20,1 g

1,1 g

1,3 g

5,9 g

0,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

Sitruunan raastettu kuori,

Suolaa,

0,5 tl Oreganoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli