Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kreikkalaiset perunat

timer-icon15 min  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Superhyvä kreikkalainen perunalisuke maustetaan valkosipulilla, yrteillä ja tietysti fetajuustolla. Tarjoa fetaperunat lisukkeena.

Ainekset

1 1/5 kg
Perunoita
3 rkl
Oliiviöljyä
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Sitruunan raastettu kuori
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Oreganoa
200 g
Fetajuustoa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese, kuori ja lohko perunat. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia kypsiksi. Valuta ja höyrytä kuiviksi.

1 1/5 kg
Perunoita
2

Levitä perunat uunipannulle ja pirskota päälle oliiviöljyä. Paista 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia.

3 rkl
Oliiviöljyä
3

Nosta perunat uunista ja raasta päälle valkosipulinkynnet ja sitruunan kuori. Mausta suolalla ja oreganolla. Paloittele päälle fetajuusto. Jatka paistamista vielä 5 minuuttia. Tarjoile lämpiminä.

1/2 tl
Suolaa
1 kpl
Sitruunan raastettu kuori
2 kpl
Valkosipulinkynttä
200 g
Fetajuustoa
1/2 tl
Oreganoa
Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.5.2013
|
Muokattu: 5.4.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

204

853

9,9 g

3,6 g

20,5 g

1,3 g

1,5 g

6,0 g

1,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Oreganoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli