Kuituinen porkkana-puolukkaleipä

Arvostele resepti
2 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
5 dlvettä
1 1/2 dlvehnäleseitä
1 dlrusinoita
50 ghiivaa
2 dlporkkanaraastetta
1 dlsokeroitua puolukkahilloa
1 1/2 tlsuolaa
4 dlvehnäjauhoja
3 dlhiivaleipajauhoja

Valmistus

  1. 1

    Kiehauta 2 dl vettä ja kaada se kulhoon leseiden ja rusinoiden päälle. Anna seoksen turvota parin tunnin ajan. Lämmitä loput vedestä kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Yhdistä kaikki ainekset keskenään ja vaivaa taikina notkeaksi. Taikina saa olla pehmeää. Anna taikinan kohota peitettynä ½ tunnin ajan ja jaa se sitten kahteen voideltuun leipävuokaan. Kohota vielä noin 15 minuuttia, voitele pinnat vedellä ja paista 225 asteessa 25-30 minuuttia, kunnes leivät ovat kypsiä. Kumoa leivät vuoista ja jäähdytä leivinliinalla peitettynä.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä