Kuituinen porkkana-puolukkaleipä | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kuituinen porkkana-puolukkaleipä

Fork and knife
2 Kappaletta
Fork and knife
2 Kappaletta

Ainekset

5 dl
Vettä
1 1/2 dl
Vehnäleseitä
1 dl
Rusinoita
50 g
Hiivaa
2 dl
Porkkanaraastetta
1 dl
Sokeroitua puolukkahilloa
1 1/2 tl
Suolaa
4 dl
Vehnäjauhoja
3 dl
Hiivaleipajauhoja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kiehauta 2 dl vettä ja kaada se kulhoon leseiden ja rusinoiden päälle. Anna seoksen turvota parin tunnin ajan. Lämmitä loput vedestä kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Yhdistä kaikki ainekset keskenään ja vaivaa taikina notkeaksi. Taikina saa olla pehmeää. Anna taikinan kohota peitettynä ½ tunnin ajan ja jaa se sitten kahteen voideltuun leipävuokaan. Kohota vielä noin 15 minuuttia, voitele pinnat vedellä ja paista 225 asteessa 25-30 minuuttia, kunnes leivät ovat kypsiä. Kumoa leivät vuoista ja jäähdytä leivinliinalla peitettynä.

Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 31.12.2004
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.