Kuituinen porkkana-puolukkaleipä

Nappaa talteen!
| 5 dl | vettä |
| 1 1/2 dl | vehnäleseitä |
| 1 dl | rusinoita |
| 50 g | hiivaa |
| 2 dl | porkkanaraastetta |
| 1 dl | sokeroitua puolukkahilloa |
| 1 1/2 tl | suolaa |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 3 dl | hiivaleipajauhoja |
- 1.
Kiehauta 2 dl vettä ja kaada se kulhoon leseiden ja rusinoiden päälle. Anna seoksen turvota parin tunnin ajan. Lämmitä loput vedestä kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Yhdistä kaikki ainekset keskenään ja vaivaa taikina notkeaksi. Taikina saa olla pehmeää. Anna taikinan kohota peitettynä ½ tunnin ajan ja jaa se sitten kahteen voideltuun leipävuokaan. Kohota vielä noin 15 minuuttia, voitele pinnat vedellä ja paista 225 asteessa 25-30 minuuttia, kunnes leivät ovat kypsiä. Kumoa leivät vuoista ja jäähdytä leivinliinalla peitettynä.
Kuituinen porkkana-puolukkaleipä
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 5 dl | vettä |
| 1 1/2 dl | vehnäleseitä |
| 1 dl | rusinoita |
| 50 g | hiivaa |
| 2 dl | porkkanaraastetta |
| 1 dl | sokeroitua puolukkahilloa |
| 1 1/2 tl | suolaa |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 3 dl | hiivaleipajauhoja |
Valmistus
- 1
Kiehauta 2 dl vettä ja kaada se kulhoon leseiden ja rusinoiden päälle. Anna seoksen turvota parin tunnin ajan. Lämmitä loput vedestä kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Yhdistä kaikki ainekset keskenään ja vaivaa taikina notkeaksi. Taikina saa olla pehmeää. Anna taikinan kohota peitettynä ½ tunnin ajan ja jaa se sitten kahteen voideltuun leipävuokaan. Kohota vielä noin 15 minuuttia, voitele pinnat vedellä ja paista 225 asteessa 25-30 minuuttia, kunnes leivät ovat kypsiä. Kumoa leivät vuoista ja jäähdytä leivinliinalla peitettynä.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























