Kukkakaali-fenkoligratiini

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplfenkoli
1/2 kplpientä purjoa
1 kplpienehkö kukkakaali
1 1/2 lvettä
1 tlsuolaa

Kuorrutuskastike

25 gmargariinia
3 rklvehnäjauhoa
2 dlkevytkermaa
2 dlkasvislientä
50 gjuustoraastetta

Valmistus

  1. 1

    Viipaloi fenkoli ja paloittele kukkakaali. Puolita purjo ja huuhtele se. Leikkaa puolikkaista noin 10 sentin tankoja. Kuumenna suolalla maustettu vesi kiehuvaksi ja keitä siinä fenkoliviipaleita 5 minuuttia. Lisää purjo- ja kukkakaalipalat. Anna kiehua parin minuutin ajan ja kumoa kasvikset sitten siivilään.Huuhtele kasvikset juoksevan kylmän veden alla. Valuta kasvikset ja lado ne sitten uunivuokaan. Valmista kastike teflonkattilassa. Sulata rasva ja lisää vehnäjauhot koko ajan sekoittaen. Anna kiehahtaa.Lisää kermaan sekoitettu kasvisliemi pikkuhiljaa, koko ajan sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen parin minuutin ajan.Lisää juustoraaste. Kaada kastike kasvisten päälle vuokaan ja paista uunissa 225 asteessa noin ½ tuntia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä