Kukkakaali-fenkoligratiini
15 min

Nappaa talteen!
| 1 kpl | fenkoli |
| 1/2 kpl | pientä purjoa |
| 1 kpl | pienehkö kukkakaali |
| 1 1/2 l | vettä |
| 1 tl | suolaa |
| Kuorrutuskastike | |
|---|---|
| 25 g | margariinia |
| 3 rkl | vehnäjauhoa |
| 2 dl | kevytkermaa |
| 2 dl | kasvislientä |
| 50 g | juustoraastetta |
- 1.
Viipaloi fenkoli ja paloittele kukkakaali. Puolita purjo ja huuhtele se. Leikkaa puolikkaista noin 10 sentin tankoja. Kuumenna suolalla maustettu vesi kiehuvaksi ja keitä siinä fenkoliviipaleita 5 minuuttia. Lisää purjo- ja kukkakaalipalat. Anna kiehua parin minuutin ajan ja kumoa kasvikset sitten siivilään.Huuhtele kasvikset juoksevan kylmän veden alla. Valuta kasvikset ja lado ne sitten uunivuokaan. Valmista kastike teflonkattilassa. Sulata rasva ja lisää vehnäjauhot koko ajan sekoittaen. Anna kiehahtaa.Lisää kermaan sekoitettu kasvisliemi pikkuhiljaa, koko ajan sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen parin minuutin ajan.Lisää juustoraaste. Kaada kastike kasvisten päälle vuokaan ja paista uunissa 225 asteessa noin ½ tuntia.
Kukkakaali-fenkoligratiini
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | fenkoli |
| 1/2 kpl | pientä purjoa |
| 1 kpl | pienehkö kukkakaali |
| 1 1/2 l | vettä |
| 1 tl | suolaa |
Kuorrutuskastike | |
| 25 g | margariinia |
| 3 rkl | vehnäjauhoa |
| 2 dl | kevytkermaa |
| 2 dl | kasvislientä |
| 50 g | juustoraastetta |
Valmistus
- 1
Viipaloi fenkoli ja paloittele kukkakaali. Puolita purjo ja huuhtele se. Leikkaa puolikkaista noin 10 sentin tankoja. Kuumenna suolalla maustettu vesi kiehuvaksi ja keitä siinä fenkoliviipaleita 5 minuuttia. Lisää purjo- ja kukkakaalipalat. Anna kiehua parin minuutin ajan ja kumoa kasvikset sitten siivilään.Huuhtele kasvikset juoksevan kylmän veden alla. Valuta kasvikset ja lado ne sitten uunivuokaan. Valmista kastike teflonkattilassa. Sulata rasva ja lisää vehnäjauhot koko ajan sekoittaen. Anna kiehahtaa.Lisää kermaan sekoitettu kasvisliemi pikkuhiljaa, koko ajan sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen parin minuutin ajan.Lisää juustoraaste. Kaada kastike kasvisten päälle vuokaan ja paista uunissa 225 asteessa noin ½ tuntia.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 2.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä












