Kukkakaali-fenkoligratiini - Yhteishyvä

Kukkakaali-fenkoligratiini

???
Annokset
4
Valmistusaika
15 min
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
Fenkoli
1/2 kpl
Pientä purjoa
1 kpl
Pienehkö kukkakaali
1 1/2 l
Vettä
1 tl
Suolaa

KUORRUTUSKASTIKE

25 g
Margariinia
3 rkl
Vehnäjauhoa
2 dl
Kevytkermaa
2 dl
Kasvislientä
50 g
Juustoraastetta

Näin teet

1

Viipaloi fenkoli ja paloittele kukkakaali. Puolita purjo ja huuhtele se. Leikkaa puolikkaista noin 10 sentin tankoja. Kuumenna suolalla maustettu vesi kiehuvaksi ja keitä siinä fenkoliviipaleita 5 minuuttia. Lisää purjo- ja kukkakaalipalat. Anna kiehua parin minuutin ajan ja kumoa kasvikset sitten siivilään.Huuhtele kasvikset juoksevan kylmän veden alla. Valuta kasvikset ja lado ne sitten uunivuokaan. Valmista kastike teflonkattilassa. Sulata rasva ja lisää vehnäjauhot koko ajan sekoittaen. Anna kiehahtaa.Lisää kermaan sekoitettu kasvisliemi pikkuhiljaa, koko ajan sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen parin minuutin ajan.Lisää juustoraaste. Kaada kastike kasvisten päälle vuokaan ja paista uunissa 225 asteessa noin ½ tuntia.

Resepti
Marja Samuli
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 17.1.2005
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa