Kukkakaali-valkosipulikeitto

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplvalkosipulinkynttä
1 kplsipuli
2 rklöljyä
1 kgkukkakaalia
1 kplkasvisliemikuutio
6 dlvettä
1 tltimjamia
100 gmaustamatonta tuorejuustoa
2 dlkuohukermaa

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli. Kuullota sipuleita öljyssä kattilassa miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Pese ja paloittele kukkakaali pieniksi kukinnoiksi.

    Kiehauta vesi, lisää kukkakaalit, liemikuutio ja timjami. Keitä hiljalleen kunnes kukkakaali on täysin kypsää. Lisää kattilaan tuorejuusto ja kerma ja keitä muutama minuutti. Soseuta sauvasekoittimella kuohkeaksi.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynttä, 6 dl Vettä, 1 tl Timjamia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.11.2025

Samankaltaisia reseptejä