Kukkakaali-valkosipulikeitto
15 min

Nappaa talteen!
| 4 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 rkl | öljyä |
| 1 kg | kukkakaalia |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio |
| 6 dl | vettä |
| 1 tl | timjamia |
| 100 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| 2 dl | kuohukermaa |
- 1.
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli. Kuullota sipuleita öljyssä kattilassa miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Pese ja paloittele kukkakaali pieniksi kukinnoiksi.
Kiehauta vesi, lisää kukkakaalit, liemikuutio ja timjami. Keitä hiljalleen kunnes kukkakaali on täysin kypsää. Lisää kattilaan tuorejuusto ja kerma ja keitä muutama minuutti. Soseuta sauvasekoittimella kuohkeaksi.
Kukkakaali-valkosipulikeitto
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 rkl | öljyä |
| 1 kg | kukkakaalia |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio |
| 6 dl | vettä |
| 1 tl | timjamia |
| 100 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| 2 dl | kuohukermaa |
Valmistus
- 1
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli. Kuullota sipuleita öljyssä kattilassa miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Pese ja paloittele kukkakaali pieniksi kukinnoiksi.
Kiehauta vesi, lisää kukkakaalit, liemikuutio ja timjami. Keitä hiljalleen kunnes kukkakaali on täysin kypsää. Lisää kattilaan tuorejuusto ja kerma ja keitä muutama minuutti. Soseuta sauvasekoittimella kuohkeaksi.
Ravintosisältö
374
Energiaa kcal
1567
Energiaa kj
33,3 g
Rasvaa
17,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,0 g
Hiilihydraatteja
8,5 g
Sokereita
6,3 g
Kuituja
7,0 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
374
Energiaa kcal
1567
Energiaa kj
33,3 g
Rasvaa
17,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,0 g
Hiilihydraatteja
8,5 g
Sokereita
6,3 g
Kuituja
7,0 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynttä, 6 dl Vettä, 1 tl Timjamia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























