Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli. Kuullota sipuleita öljyssä kattilassa miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Pese ja paloittele kukkakaali pieniksi kukinnoiksi.
Kiehauta vesi, lisää kukkakaalit, liemikuutio ja timjami. Keitä hiljalleen kunnes kukkakaali on täysin kypsää. Lisää kattilaan tuorejuusto ja kerma ja keitä muutama minuutti. Soseuta sauvasekoittimella kuohkeaksi.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1555
371
33,3 g
17,5 g
8,5 g
8,3 g
6,3 g
6,8 g
1,7 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynttä,
6 dl Vettä,
1 tl Timjamia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli