Kukkakaali-valkosipulikeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kukkakaali-valkosipulikeitto

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

4 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Sipuli
2 rkl
Öljyä
1 kg
Kukkakaalia
1 kpl
Kasvisliemikuutio
6 dl
Vettä
1 tl
Timjamia
100 g
Maustamatonta tuorejuustoa
2 dl
Kuohukermaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli. Kuullota sipuleita öljyssä kattilassa miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Pese ja paloittele kukkakaali pieniksi kukinnoiksi.

Kiehauta vesi, lisää kukkakaalit, liemikuutio ja timjami. Keitä hiljalleen kunnes kukkakaali on täysin kypsää. Lisää kattilaan tuorejuusto ja kerma ja keitä muutama minuutti. Soseuta sauvasekoittimella kuohkeaksi.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 19.9.2014
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1555

371

33,3 g

17,5 g

8,5 g

8,3 g

6,3 g

6,8 g

1,7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

6 dl Vettä,

1 tl Timjamia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli