Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kukkakaaligratiini

Kukkakaaligratiini

timer-iconNoin tunti  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tämä kuorrutettu kukkakaali syntyy vain parista aineksesta! Paloittele kukkakaali suoraan vuokaan ja kaada päälle juustolla maustettu ruokakerma. Hauduta ihanasti juustoinen kukkakaaligratiini uunissa.

Ainekset

500 g
kukkakaalia (1 iso)
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
2 1/2 dl
(1 prk) ruokakermaa (kolmen juuston)

lisäksi

1 tl
margariinia tai voita vuokaan

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Paloittele kukkakaali pieniksi kukinnoiksi ja kuutioi kanta. Kukkakaalia ei tarvitse esikeittää. Pane palat voideltuun uunivuokaan.

500 g
kukkakaalia (1 iso)
1 tl
margariinia tai voita vuokaan
2

Sirottele suola ja mustapippuri kukkakaaleille. Kaada kerma vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

1/2 tl
suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
2 1/2 dl
(1 prk) ruokakermaa (kolmen juuston)

Vinkki! Lisää halutessasi vuokaan hieman savukinkkua. Juustoisen ruokakerman voit korvata maustamattomalla ruokakermalla ja ripauksella juustoraastetta.

Miltä maistui?
Resepti:
Aila Pakarinen, Kati Pohja
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 23.6.2008
Muokattu: 29.6.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

115

482

7,8 g

4,8 g

5,3 g

4,8 g

2,8 g

4,8 g

0,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli