Paloittele kukkakaali pieniksi kukinnoiksi ja kuutioi kanta. Kukkakaalia ei tarvitse esikeittää. Pane palat voideltuun uunivuokaan.
Sirottele suola ja mustapippuri kukkakaaleille. Kaada kerma vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
Vinkki: Lisää halutessasi vuokaan hieman savukinkkua. Juustoisen ruokakerman voit korvata maustamattomalla ruokakermalla ja ripauksella juustoraastetta.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
115
482
7,8 g
4,8 g
5,3 g
4,8 g
2,8 g
4,8 g
0,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli