Paloittele kukkakaali pieniksi kukinnoiksi ja kuutioi kanta. Kukkakaalia ei tarvitse esikeittää. Pane palat voideltuun uunivuokaan.
Sirottele suola ja mustapippuri kukkakaaleille. Kaada kerma vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
Vinkki! Lisää halutessasi vuokaan hieman savukinkkua. Juustoisen ruokakerman voit korvata maustamattomalla ruokakermalla ja ripauksella juustoraastetta.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
115
482
7,8 g
4,8 g
5,3 g
4,8 g
2,8 g
4,8 g
0,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli