Kukkakaaligratiini

arvosana4/5

(35)arviota
4 Annosta

60 min (josta 15 min aktiivista)

Juustoinen kukkakaaligratiini valmistuu vain parista aineksesta! Paloittele kukkakaali suoraan vuokaan – ilman keittämistä –, lisää juustoista ruokakermaa ja hauduta uunissa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gkukkakaalia (1 iso)
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
2 1/2 dl(1 prk) ruokakermaa (kolmen juuston)

Lisäksi

1 tlmargariinia tai voita vuokaan

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Paloittele kukkakaali pieniksi kukinnoiksi ja kuutioi kanta. Kukkakaalia ei tarvitse esikeittää. Pane palat voideltuun uunivuokaan.

    MääräAinesosa
    500 gkukkakaalia (1 iso)
    1 tlmargariinia tai voita vuokaan
  2. 2

    Sirottele suola ja mustapippuri kukkakaaleille. Kaada kerma vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    2 1/2 dl(1 prk) ruokakermaa (kolmen juuston)

Vinkki: Lisää halutessasi vuokaan hieman savukinkkua. Juustoisen ruokakerman voit korvata maustamattomalla ruokakermalla ja ripauksella juustoraastetta.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Päivi Ristell
30.9.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä