Kulman Keittiön uunijäätelö | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Yhteistyössä: Turun Osuuskauppa
Yhteistyössä: Turun Osuuskauppa
Kulman Keittiön uunijäätelö

Kulman Keittiön uunijäätelö

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Yhteistyössä: Turun Osuuskauppa
Fork and knife
4 Annosta
more-info
Uunijäätelö on nopea herkku, jonka makua saa muutettua helposti hilloa ja jäätelöä vaihtamalla. Kulman Keittiön jäätelöä myydään useissa eri mauissa.

Ainekset

3 kpl
kanamunanvalkuaista
1 1/2 dl
sokeria
1 kpl
valmis kakkupohja
4 rkl
omenamehua
4 rkl
lakkahilloa
4 kpl
palloa kulman keittiön päärynä-mascarponejäätelöä

Näin teet

1

Tee marenki. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi yleiskoneella tai sähkövatkaimella.

3 kpl
kanamunanvalkuaista
1 1/2 dl
sokeria
2

Leikkaa kakkupohjasta neljään annosvuokaan sopivat palaset ja kostuta pohjat omenamehulla. Lusikoi pohjalle ruokalusikallinen lakkahilloa ja nosta hillon päälle pallo Kulman Keittiön päärynä-mascarponejäätelöä. Peitä koko komeus marengilla ja paista 200-asteisessa uunissa grillivastusten alla 2-3 minuuttia niin, että marenki saa väriä. Tarjoile uunijäätelöt heti, jotta ne eivät pääse sulamaan.

1 kpl
valmis kakkupohja
4 rkl
omenamehua
4 rkl
lakkahilloa
4 kpl
palloa kulman keittiön päärynä-mascarponejäätelöä

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Kuvat:
Foody Allen / Jenni Virta
Julkaistu: 26.9.2019
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

102

25

2,3 g

2,0 g

0,8 g

3,0 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1,5 dl sokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli