Tee marenki. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi yleiskoneella tai sähkövatkaimella.
Leikkaa kakkupohjasta neljään annosvuokaan sopivat palaset ja kostuta pohjat omenamehulla. Lusikoi pohjalle ruokalusikallinen lakkahilloa ja nosta hillon päälle pallo Kulman Keittiön päärynä-mascarponejäätelöä. Peitä koko komeus marengilla ja paista 200-asteisessa uunissa grillivastusten alla 2-3 minuuttia niin, että marenki saa väriä. Tarjoile uunijäätelöt heti, jotta ne eivät pääse sulamaan.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
102
25
—
—
2,3 g
2,0 g
0,8 g
3,0 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1,5 dl sokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli