Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kulman Keittiön uunijäätelö

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Uunijäätelö on nopea herkku, jonka makua saa muutettua helposti hilloa ja jäätelöä vaihtamalla. Kulman Keittiön jäätelöä myydään useissa eri mauissa.

Ainekset

3 kpl
kanamunanvalkuaista
1 1/2 dl
sokeria
1 kpl
valmis kakkupohja
4 rkl
omenamehua
4 rkl
lakkahilloa
4 kpl
palloa kulman keittiön päärynä-mascarponejäätelöä

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Tee marenki. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi yleiskoneella tai sähkövatkaimella.

3 kpl
kanamunanvalkuaista
1 1/2 dl
sokeria
2

Leikkaa kakkupohjasta neljään annosvuokaan sopivat palaset ja kostuta pohjat omenamehulla. Lusikoi pohjalle ruokalusikallinen lakkahilloa ja nosta hillon päälle pallo Kulman Keittiön päärynä-mascarponejäätelöä. Peitä koko komeus marengilla ja paista 200-asteisessa uunissa grillivastusten alla 2-3 minuuttia niin, että marenki saa väriä. Tarjoile uunijäätelöt heti, jotta ne eivät pääse sulamaan.

1 kpl
valmis kakkupohja
4 rkl
omenamehua
4 rkl
lakkahilloa
4 kpl
palloa kulman keittiön päärynä-mascarponejäätelöä

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Miltä maistui?
Kuvat:
Foody Allen / Jenni Virta
Julkaistu: 26.9.2019
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

176

736

39,8 g

39,8 g

0,3 g

2,8 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kpl valmis kakkupohja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli