Valmista taikina. Paloittele voi kulhoon. Nypi sekaan kuivat aineet. Lisää rahka ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Painele taikina levyksi jauhotetun leivinpaperin päälle. Kääri paperin ja kelmun sisään. Anna levätä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.
Kauli 2/3 taikinasta pyöreäksi levyksi (halk. n. 28 cm). Käytä kaulimisessa apuna tomusokeria. Nosta levy kaulimella irtopohjaiseen, korkeareunaiseen piirakkavuokaan.(halk. 24 cm). Painele taikina vuokaan ja reunoille. Pistele haarukalla.
Sekoita marjoihin perunajauhot ja sokeri. Kaada täyte pohjan päälle. Tee lopusta taikinasta kansi piirakalle. Nosta se täytteen päälle, käännä reunat kannen päälle ja nipistä kiinni haarukalla. Pistele kansi ja voitele munalla. Ripottele pinnalle vähän sokeria.
Kypsennä ensin 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia, laske lämpö 175 asteeseen ja paista noin 40 minuuttia. Peitä piirakan kansi paistamisen loppupuolella kaksinkertaisella leivinpaperilla. Tarjoa piirakka jäähtyneenä vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1525
364
21,7 g
13,4 g
33,2 g
12,4 g
2,8 g
7,0 g
0,5 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Leivinjauhetta,
Tomusokeria,
Sokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli