Kuningatarpiirakka

arvosana5/5

(2)arviota
10 Annosta

Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Leivo kannellinen marjapiirakka rahkavoitaikinasta. Voit käyttää piirakkaan mustikoita, vadelmia, mansikoita, herukoita tai marjasekoitusta. Piirakan kansi tehdään samasta taikinasta kuin pohja.

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa

Rahkavoitaikina

250 gvoita
4 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
250 gmaitorahkaa

Kaulimiseen

tomusokeria

Täyte

1 lmarjoja (mustikoita, vadelmia, herukoita)
2 rklperunajauhoja
1 dlhillosokeria

Voiteluun

1 kplmuna + tilkka vettä
sokeria

Valmistus

  1. 1

    Valmista taikina. Paloittele voi kulhoon. Nypi sekaan kuivat aineet. Lisää rahka ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Painele taikina levyksi jauhotetun leivinpaperin päälle. Kääri paperin ja kelmun sisään. Anna levätä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.

    MääräAinesosa
    250 gvoita
    4 dlvehnäjauhoja
    1 tlleivinjauhetta
    250 gmaitorahkaa
  2. 2

    Kauli 2/3 taikinasta pyöreäksi levyksi (halk. n. 28 cm). Käytä kaulimisessa apuna tomusokeria. Nosta levy kaulimella irtopohjaiseen, korkeareunaiseen piirakkavuokaan.(halk. 24 cm).  Painele taikina vuokaan ja reunoille. Pistele haarukalla.

    MääräAinesosa
    tomusokeria
  3. 3

    Sekoita marjoihin perunajauhot ja sokeri. Kaada täyte pohjan päälle. Tee lopusta taikinasta kansi piirakalle. Nosta se täytteen päälle, käännä reunat kannen päälle ja nipistä kiinni haarukalla. Pistele kansi ja voitele munalla. Ripottele pinnalle vähän sokeria.

    MääräAinesosa
    1 lmarjoja (mustikoita, vadelmia, herukoita)
    2 rklperunajauhoja
    1 dlhillosokeria
    1 kplmuna + tilkka vettä
    sokeria
  4. 4

    Kypsennä ensin 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia, laske lämpö 175 asteeseen ja paista noin 40 minuuttia. Peitä piirakan kansi paistamisen loppupuolella kaksinkertaisella leivinpaperilla. Tarjoa piirakka jäähtyneenä vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Tomusokeria, Sokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä