Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kuohkea kinkkuomeletti

timer-icon15 min
Fork and knife
1 Annosta
Fork and knife
1 Annosta
Kinkkumunakkaan kuohkeuden salaisuus on valkuaisten vaahdottaminen. Tällä ohjeella paistat yhden munakkaan.

Ainekset

50 g
(pari viipaletta) savukinkkua
2 - 3 rkl
juustoraastetta (esim. emmental)
2 kpl
Kananmunaa
1/5 tl
Suolaa
1/5 tl
Mustapippuria
1 rkl
Vettä
1 tl
Margariinia tai voita
1 rkl
Silputtua ruohosipulia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Suikaloi kinkku. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita keltuaiset ja vesi keskenään, lisää mausteet.

50 g
(pari viipaletta) savukinkkua
2 kpl
Kananmunaa
1 rkl
Vettä
1/5 tl
Suolaa
1/5 tl
Mustapippuria
1 rkl
Silputtua ruohosipulia
2

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kääntele vaahto varovasti keltuaisten joukkoon.

3

Sulata rasva pienellä, pinnoitetulla pannulla. Kaada munakasseos pannulle ja anna sen hyytyä miedolla lämmöllä. Voit laittaa pannun päälle hetkeksi kannen.

1 tl
Margariinia tai voita
4

Lisää kinkku ja juustoraaste lähes hyytyneen munakkaan päälle. Irrottele munakasta pannusta lastalla, valuta munakkaan toinen puoli lautaselle ja kiepsauta toinen puoli päälle.

50 g
(pari viipaletta) savukinkkua
2 - 3 rkl
juustoraastetta (esim. emmental)
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 11.7.2018
|
Muokattu: 9.2.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

261

1092

20,0 g

6,0 g

1,0 g

19,0 g

2,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 - 3 rkl juustoraastetta (esim, emmental),

1 rkl Silputtua ruohosipulia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli