Kuohkea kinkkuomeletti

arvosana4/5

(1)arvio
1 Annosta

15 min

Kuohkean kinkkuomeletin salaisuus on valkuaisten vaahdottaminen. Savustettu kinkku ja juustoraaste täydentävät makuelämyksen.

Ainekset (1 annosta)

MääräAinesosa
50 gsavukinkkua
3 rkljuustoraastetta
2 kplkananmunaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1 rklvettä
1 tlmargariinia tai voita
1 rklruohosipulia

Valmistus

  1. 1

    Suikaloi kinkku. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita keltuaiset ja vesi keskenään, lisää mausteet.

    MääräAinesosa
    50 gsavukinkkua
    2 kplkananmunaa
    1 rklvettä
    ripaus suolaa
    ripaus mustapippuria
    1 rklruohosipulia
  2. 2

    Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kääntele vaahto varovasti keltuaisten joukkoon.

  3. 3

    Sulata rasva pienellä, pinnoitetulla pannulla. Kaada munakasseos pannulle ja anna sen hyytyä miedolla lämmöllä. Voit laittaa pannun päälle hetkeksi kannen.

    MääräAinesosa
    1 tlmargariinia tai voita
  4. 4

    Lisää kinkku ja juustoraaste lähes hyytyneen munakkaan päälle. Irrottele munakasta pannusta lastalla, valuta munakkaan toinen puoli lautaselle ja kiepsauta toinen puoli päälle.

    MääräAinesosa
    50 gsavukinkkua
    3 rkljuustoraastetta

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 rkl juustoraastetta, ripaus suolaa, ripaus mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Anna Huovinen
11.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä