Kuohkea kuhakeitto

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

45 min

Kuhakeiton juhlaversiossa kasvikset soseutetaan valkoviiniliemeen, keitto pehmennetään kermavaahdolla ja paistettu kuha nostetaan valmiin keiton pinnalle.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 gpakastekuhafileitä
2 rklvoita
1/2 tlsuolaa

Liemi

300 g(5-6) puikulaperunaa
100 gjuuriselleriä
1 kplpurjo (vaalea osa)
1 kplsipuli
1 rklvoita
7 dlvettä
2 dlkuivaa valkoviiniä
2 kplkalaliemikuutiota (gluteeniton)
1 rklsitruunamehua
3/4 tlsuolaa
1/4 tlvalkopippuria jauhettuna
1 dlkuohukermaa
2 rkltilliä
2 rklruohosipulia

Valmistus

  1. 1

    Sulata kuhafileet ennen ruoanvalmistusta.

    MääräAinesosa
    300 gpakastekuhafileitä
  2. 2

    Kuori ja paloittele perunat ja selleri. Halkaise ja pese purjo. Viipaloi purjon valkoinen osa. Kuori ja hienonna sipuli.

    MääräAinesosa
    300 g(5-6) puikulaperunaa
    100 gjuuriselleriä
    1 kplpurjo (vaalea osa)
    1 kplsipuli
  3. 3

    Kuullota kasvikset voissa kattilassa. Lisää vesi, viini ja liemikuutiot. Keitä kasvikset täysin pehmeiksi. Soseuta keitto sileäksi sauvasekoittimella. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    1 rklvoita
    7 dlvettä
    2 dlkuivaa valkoviiniä
    2 kplkalaliemikuutiota (gluteeniton)
    1 rklsitruunamehua
    3/4 tlsuolaa
    1/4 tlvalkopippuria jauhettuna
  4. 4

    Vaahdota kerma pehmeäksi. Hienonna tilli ja ruohosipuli.

    MääräAinesosa
    1 dlkuohukermaa
    2 rkltilliä
    2 rklruohosipulia
  5. 5

    Leikkaa fileet 3–4 cm leveiksi suikaleiksi. Kuumenna voi paistinpannulla ja paista kalapalat kauniin ruskeiksi. Mausta suolalla.

    MääräAinesosa
    300 gpakastekuhafileitä
    2 rklvoita
    1/2 tlsuolaa
  6. 6

    Kuumenna keittopohja kiehuvaksi. Ota kattila liedeltä ja kääntele kermavaahto keittoon. Annostele keitto lautasille. Nosta kalapalat pinnalle ja koristele annokset yrteillä.

Murustele kuhakeiton pinnalle paahdettua ruisleipää. Huomioi, että tällöin ruoka ei ole gluteeniton.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Päivi Ristell
24.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä