Kuorrutettu sipulikeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kuorrutettu sipulikeitto

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Ranskalainen sipulikeitto on helppo klassikko, joka maistuu alkukeittona ja kevyenä ateriana. Patonkiviipaleet ja juustoraaste viimeistelevät keiton. Kuorruta keitto uunissa.

Ainekset

500 g
Sipulia
4 kpl
Valkosipulinkynttä
50 g
Voita
1 rkl
Öljyä
1 tl
Sokeria
1 l
Vettä
2 dl
Valkoviiniä
2 kpl
Kasvisliemikuutiota
1 tl
Timjamia
1/2 - 1 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria

päälle

4 - 8 kpl
Patonkiviipaletta
1 - 2 dl
Juustoraastetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Suikaloi sipulit, hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna voi-öljyseos paistinpannulla. Paista sipulit keskilämmöllä pehmeäksi. Lisää sokeri ja kuumenna sekoitellen kunnes sipulit karamellisoituvat ja saavat vähän väriä. Älä kuitenkaan ruskista sipuleita.

Kaada sipulit kattilaan, lisää vesi, viini, liemikuutiot ja mausteet. Hauduta hiljalleen 30 minuuttia.

Jaa keitto uuninkestäviin annosvuokiin. Lisää päälle patonkiviipaleet ja juustoraaste. Kuorruta 225-asteisessa uunissa kunnes juusto sulaa ja ruskistuu vähän.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 20.2.2015
Muokattu: 27.2.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1268

303

15,3 g

7,3 g

25,5 g

7,8 g

3,0 g

5,8 g

3,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 l Vettä,

1 tl Timjamia,

0,5 - 1 tl Suolaa,

0,5 tl Rouhittua mustapippuria,

1 - 2 dl Juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli