Suikaloi sipulit, hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna voi-öljyseos paistinpannulla. Paista sipulit keskilämmöllä pehmeäksi. Lisää sokeri ja kuumenna sekoitellen kunnes sipulit karamellisoituvat ja saavat vähän väriä. Älä kuitenkaan ruskista sipuleita.
Kaada sipulit kattilaan, lisää vesi, viini, liemikuutiot ja mausteet. Hauduta hiljalleen 30 minuuttia.
Jaa keitto uuninkestäviin annosvuokiin. Lisää päälle patonkiviipaleet ja juustoraaste. Kuorruta 225-asteisessa uunissa kunnes juusto sulaa ja ruskistuu vähän.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1268
303
15,3 g
7,3 g
25,5 g
7,8 g
3,0 g
5,8 g
3,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 l Vettä,
1 tl Timjamia,
0,5 - 1 tl Suolaa,
0,5 tl Rouhittua mustapippuria,
1 - 2 dl Juustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli