Kuorrutettu sipulikeitto - Yhteishyvä

Kuorrutettu sipulikeitto

???
Annokset
4
Valmistusaika
15 min
Ranskalainen sipulikeitto on helppo klassikko, joka maistuu alkukeittona ja kevyenä ateriana. Patonkiviipaleet ja juustoraaste viimeistelevät keiton. Kuorruta keitto uunissa.
Jaa Somessa

Ainekset

500 g
Sipulia
4 kpl
Valkosipulinkynttä
50 g
Voita
1 rkl
Öljyä
1 tl
Sokeria
1 l
Vettä
2 dl
Valkoviiniä
2 kpl
Kasvisliemikuutiota
1 tl
Timjamia
1/2 - 1 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria

PÄÄLLE

4 - 8 kpl
Patonkiviipaletta
1 - 2 dl
Juustoraastetta

Näin teet

1

Suikaloi sipulit, hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna voi-öljyseos paistinpannulla. Paista sipulit keskilämmöllä pehmeäksi. Lisää sokeri ja kuumenna sekoitellen kunnes sipulit karamellisoituvat ja saavat vähän väriä. Älä kuitenkaan ruskista sipuleita.

Kaada sipulit kattilaan, lisää vesi, viini, liemikuutiot ja mausteet. Hauduta hiljalleen 30 minuuttia.

Jaa keitto uuninkestäviin annosvuokiin. Lisää päälle patonkiviipaleet ja juustoraaste. Kuorruta 225-asteisessa uunissa kunnes juusto sulaa ja ruskistuu vähän.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 20.2.2015
Muokattu: 27.10.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja26 g102 g
Proteiinia6 g23 g
Rasvaa15 g61 g
Kuituja3 g12 g
Energiaa kj1268 5071
Energiaa kcal303 1211

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 l Vettä

  • 1 tl Timjamia

  • 0,5 - 1 tl Suolaa

  • 0,5 tl Rouhittua mustapippuria

  • 1 - 2 dl Juustoraastetta

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja26 g102 g
Proteiinia6 g23 g
Rasvaa15 g61 g
Kuituja3 g12 g
Energiaa kj1268 5071
Energiaa kcal303 1211

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 l Vettä

  • 1 tl Timjamia

  • 0,5 - 1 tl Suolaa

  • 0,5 tl Rouhittua mustapippuria

  • 1 - 2 dl Juustoraastetta

Resepti
Taina Salovaara

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.