Kuorrutettu sipulikeitto
15 min

Nappaa talteen!
Ranskalainen sipulikeitto on helppo klassikko, joka maistuu alkukeittona ja kevyenä ateriana. Patonkiviipaleet ja juustoraaste viimeistelevät keiton. Kuorruta keitto uunissa.
| 500 g | sipulia |
| 4 kpl | valkosipulinkynttä |
| 50 g | voita |
| 1 rkl | öljyä |
| 1 tl | sokeria |
| 1 l | vettä |
| 2 dl | valkoviiniä |
| 2 kpl | kasvisliemikuutiota |
| 1 tl | timjamia |
| 1/2 - 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| Päälle | |
|---|---|
| 4 - 8 kpl | patonkiviipaletta |
| 1 - 2 dl | juustoraastetta |
- 1.
Suikaloi sipulit, hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna voi-öljyseos paistinpannulla. Paista sipulit keskilämmöllä pehmeäksi. Lisää sokeri ja kuumenna sekoitellen kunnes sipulit karamellisoituvat ja saavat vähän väriä. Älä kuitenkaan ruskista sipuleita.
Kaada sipulit kattilaan, lisää vesi, viini, liemikuutiot ja mausteet. Hauduta hiljalleen 30 minuuttia.
Jaa keitto uuninkestäviin annosvuokiin. Lisää päälle patonkiviipaleet ja juustoraaste. Kuorruta 225-asteisessa uunissa kunnes juusto sulaa ja ruskistuu vähän.
Kuorrutettu sipulikeitto
Ranskalainen sipulikeitto on helppo klassikko, joka maistuu alkukeittona ja kevyenä ateriana. Patonkiviipaleet ja juustoraaste viimeistelevät keiton. Kuorruta keitto uunissa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | sipulia |
| 4 kpl | valkosipulinkynttä |
| 50 g | voita |
| 1 rkl | öljyä |
| 1 tl | sokeria |
| 1 l | vettä |
| 2 dl | valkoviiniä |
| 2 kpl | kasvisliemikuutiota |
| 1 tl | timjamia |
| 1/2 - 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
Päälle | |
| 4 - 8 kpl | patonkiviipaletta |
| 1 - 2 dl | juustoraastetta |
Valmistus
- 1
Suikaloi sipulit, hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna voi-öljyseos paistinpannulla. Paista sipulit keskilämmöllä pehmeäksi. Lisää sokeri ja kuumenna sekoitellen kunnes sipulit karamellisoituvat ja saavat vähän väriä. Älä kuitenkaan ruskista sipuleita.
Kaada sipulit kattilaan, lisää vesi, viini, liemikuutiot ja mausteet. Hauduta hiljalleen 30 minuuttia.
Jaa keitto uuninkestäviin annosvuokiin. Lisää päälle patonkiviipaleet ja juustoraaste. Kuorruta 225-asteisessa uunissa kunnes juusto sulaa ja ruskistuu vähän.
Ravintosisältö
307
Energiaa kcal
1286
Energiaa kj
15,3 g
Rasvaa
7,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,3 g
Hiilihydraatteja
6,3 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
6,3 g
Proteiinia
3,0 g
Suolaa
307
Energiaa kcal
1286
Energiaa kj
15,3 g
Rasvaa
7,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,3 g
Hiilihydraatteja
6,3 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
6,3 g
Proteiinia
3,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 l Vettä, 1 tl Timjamia, 0,5 - 1 tl Suolaa, 0,5 tl Rouhittua mustapippuria, 1 - 2 dl Juustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Katso myös nämä
- 1.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 2.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä












