Kuorrutettu sipulikeitto

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Ranskalainen sipulikeitto on helppo klassikko, joka maistuu alkukeittona ja kevyenä ateriana. Patonkiviipaleet ja juustoraaste viimeistelevät keiton. Kuorruta keitto uunissa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gsipulia
4 kplvalkosipulinkynttä
50 gvoita
1 rklöljyä
1 tlsokeria
1 lvettä
2 dlvalkoviiniä
2 kplkasvisliemikuutiota
1 tltimjamia
1/2 - 1 tlsuolaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria

Päälle

4 - 8 kplpatonkiviipaletta
1 - 2 dljuustoraastetta

Valmistus

  1. 1

    Suikaloi sipulit, hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna voi-öljyseos paistinpannulla. Paista sipulit keskilämmöllä pehmeäksi. Lisää sokeri ja kuumenna sekoitellen kunnes sipulit karamellisoituvat ja saavat vähän väriä. Älä kuitenkaan ruskista sipuleita.

    Kaada sipulit kattilaan, lisää vesi, viini, liemikuutiot ja mausteet. Hauduta hiljalleen 30 minuuttia.

    Jaa keitto uuninkestäviin annosvuokiin. Lisää päälle patonkiviipaleet ja juustoraaste. Kuorruta 225-asteisessa uunissa kunnes juusto sulaa ja ruskistuu vähän.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 l Vettä, 1 tl Timjamia, 0,5 - 1 tl Suolaa, 0,5 tl Rouhittua mustapippuria, 1 - 2 dl Juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä