Suikaloi sipulit, hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna voi-öljyseos paistinpannulla. Paista sipulit keskilämmöllä pehmeäksi. Lisää sokeri ja kuumenna sekoitellen kunnes sipulit karamellisoituvat ja saavat vähän väriä. Älä kuitenkaan ruskista sipuleita.
Kaada sipulit kattilaan, lisää vesi, viini, liemikuutiot ja mausteet. Hauduta hiljalleen 30 minuuttia.
Jaa keitto uuninkestäviin annosvuokiin. Lisää päälle patonkiviipaleet ja juustoraaste. Kuorruta 225-asteisessa uunissa kunnes juusto sulaa ja ruskistuu vähän.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
303
1268
15,3 g
7,3 g
25,5 g
7,8 g
3,0 g
5,8 g
3,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 l Vettä,
1 tl Timjamia,
0,5 - 1 tl Suolaa,
0,5 tl Rouhittua mustapippuria,
1 - 2 dl Juustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli