Kuskus-kikhernesalaatti

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

15 min

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 dlvettä
1 1/2 dlkuskussuurimoita
1/2 tlsuolaa
2 rkloliiviöljyä
1 kpl(380 g) säilykekikherneitä
250 gkirsikkatomaatteja
1/2 dlkivettömiä silputtuja oliiveja
1 dlsilputtua tilliä
150 gfetajuustoa
2 - 3 kplluumua
2 rkllimetin- tai sitruunanmehua
rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Kiehauta vesi kattilassa. Lisää kuskussuurimot, suola ja öljy. Ota kattila pois levyltä ja anna kuskuksen turvota kannen alla 5–10 minuuttia. Sekoita haarukalla irtonaiseksi. Valuta ja huuhtele kikherneet. Huuhtele ja halkaise tomaatit. Lisää kikherneet, tomaatit, oliivit, tilli ja murennettu fetajuusto kuskusseokseen. Huuhtele ja lohko luumut ja lisää ne limetin- tai sitruunanmehun kanssa. Mausta pippurilla ja tarkista maku.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl Vettä, 0,5 tl Suolaa, 1 dl Silputtua tilliä, 2 rkl Limetin- tai sitruunanmehua, Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä