Kiehauta vesi kattilassa. Lisää kuskussuurimot, suola ja öljy. Ota kattila pois levyltä ja anna kuskuksen turvota kannen alla 5–10 minuuttia. Sekoita haarukalla irtonaiseksi. Valuta ja huuhtele kikherneet. Huuhtele ja halkaise tomaatit. Lisää kikherneet, tomaatit, oliivit, tilli ja murennettu fetajuusto kuskusseokseen. Huuhtele ja lohko luumut ja lisää ne limetin- tai sitruunanmehun kanssa. Mausta pippurilla ja tarkista maku.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1249
299
14,8 g
5,3 g
29,0 g
5,8 g
3,5 g
9,3 g
1,5 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 dl Vettä,
0,5 tl Suolaa,
1 dl Silputtua tilliä,
2 rkl Limetin- tai sitruunanmehua,
Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli