Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kuskus-kikhernesalaatti

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

2 dl
Vettä
1 1/2 dl
Kuskussuurimoita
1/2 tl
Suolaa
2 rkl
Oliiviöljyä
1 kpl
(380 g) säilykekikherneitä
250 g
Kirsikkatomaatteja
1/2 dl
Kivettömiä silputtuja oliiveja
1 dl
Silputtua tilliä
150 g
Fetajuustoa
2 - 3 kpl
Luumua
2 rkl
Limetin- tai sitruunanmehua
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kiehauta vesi kattilassa. Lisää kuskussuurimot, suola ja öljy. Ota kattila pois levyltä ja anna kuskuksen turvota kannen alla 5–10 minuuttia. Sekoita haarukalla irtonaiseksi. Valuta ja huuhtele kikherneet. Huuhtele ja halkaise tomaatit. Lisää kikherneet, tomaatit, oliivit, tilli ja murennettu fetajuusto kuskusseokseen. Huuhtele ja lohko luumut ja lisää ne limetin- tai sitruunanmehun kanssa. Mausta pippurilla ja tarkista maku.

Miltä maistui?
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.8.2013
|
Muokattu: 25.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

299

1249

14,8 g

5,3 g

29,0 g

5,8 g

3,5 g

9,3 g

1,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 dl Vettä,

0,5 tl Suolaa,

1 dl Silputtua tilliä,

2 rkl Limetin- tai sitruunanmehua,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli