Kuuma kurkkukeitto

Nappaa talteen!
| 2 rkl | margariinia |
| 1/2 kpl | sipulia |
| 2 kpl | valkosipulin kynttä |
| 150 g | kurkkua |
| 1 kpl | maustekurkku |
| 1/4 tl | jauhettua valkopippuria |
| 5 dl | vettä |
| 2 rkl | (vasikka)fondia |
| 1/2 dl | tuoretta basilikaa |
| 1/2 kpl | ranskankermaa |
| Päälle: | |
|---|---|
| 1/2 dl | tuoretta basilikaa |
- 1.
Sulata margariini kattilassa. Kuori ja leikkaa sipuli ja valkosipuli renkaiksi. Leikkaa kurkut ohuiksi suikaleiksi. Keitä kasviksia rasvassa noin 10 minuuttia. Mausta valkopippurilla. Lisää vesi ja fondi. Hienonna basilika ja lisää joukkoon. Anna kiehua vielä 10 minuuttia. Lisää ranskankerma ja kuumenna keitto. Hienonna keiton pinnalle basilikaa. Tarjoa heti.
Kuuma kurkkukeitto
Ainekset (2 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 rkl | margariinia |
| 1/2 kpl | sipulia |
| 2 kpl | valkosipulin kynttä |
| 150 g | kurkkua |
| 1 kpl | maustekurkku |
| 1/4 tl | jauhettua valkopippuria |
| 5 dl | vettä |
| 2 rkl | (vasikka)fondia |
| 1/2 dl | tuoretta basilikaa |
| 1/2 kpl | ranskankermaa |
Päälle: | |
| 1/2 dl | tuoretta basilikaa |
Valmistus
- 1
Sulata margariini kattilassa. Kuori ja leikkaa sipuli ja valkosipuli renkaiksi. Leikkaa kurkut ohuiksi suikaleiksi. Keitä kasviksia rasvassa noin 10 minuuttia. Mausta valkopippurilla. Lisää vesi ja fondi. Hienonna basilika ja lisää joukkoon. Anna kiehua vielä 10 minuuttia. Lisää ranskankerma ja kuumenna keitto. Hienonna keiton pinnalle basilikaa. Tarjoa heti.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 2.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä












