Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kvinoapuuro

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Keitä maukas ja täyttävä puuro kvinoasta ja mantelimaidosta. Sokerivedessä keitetyt omenakuutiot ja saksanpähkinärouhe viimeistelevät herkkupuuron. Tämä puuro sopii myös gluteenittomaan ja maidottomaan ruokavalioon.

Ainekset

3 dl
Kvinoaa
7 dl
Mantelijuomaa
2 rkl
Siirappia
1/2 tl
Kanelia
1/4 tl
Suolaa

Lisäksi

2 kpl
Omenaa
2 rkl
Vettä
2 rkl
Sokeria
1 dl
Saksanpähkinöitä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele kvinoa huolellisesti siivilässä. Kiehauta mantelijuoma kattilassa ja lisää joukkoon kvinoa. Hauduta 20–25 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes suurimot puuroutuvat. Mausta siirapilla, kanelilla ja ripauksella suolaa.

3 dl
Kvinoaa
7 dl
Mantelijuomaa
1/4 tl
Suolaa
1/2 tl
Kanelia
2 rkl
Siirappia
2

Kuori ja kuutioi omena. Keitä omenia, vettä ja sokeria muutama minuutti sekoitellen. Tarjoa puuron kera omenakuutioita ja rouhittuja saksanpähkinöitä.

2 rkl
Vettä
1 dl
Saksanpähkinöitä
2 rkl
Sokeria
2 kpl
Omenaa
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 23.3.2015
|
Muokattu: 5.7.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

357

1495

14,5 g

1,8 g

44,8 g

18,8 g

6,3 g

8,3 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli