Kvinoapuuro

arvosana5/5

(3)arviota
4 Annosta

30 min

Keitä maukas ja täyttävä puuro kvinoasta ja mantelimaidosta. Makeat omenakuutiot ja rapea saksanpähkinärouhe viimeistelevät herkkupuuron.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
3 dlkvinoaa
7 dlmantelijuomaa
2 rklsiirappia
1/2 tlkanelia
1/4 tlsuolaa

Lisäksi

2 kplomenaa
2 rklvettä
2 rklsokeria
1 dlsaksanpähkinöitä

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele kvinoa huolellisesti siivilässä. Kiehauta mantelijuoma kattilassa ja lisää joukkoon kvinoa. Hauduta 20–25 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes suurimot puuroutuvat. Mausta siirapilla, kanelilla ja ripauksella suolaa.

    MääräAinesosa
    3 dlkvinoaa
    7 dlmantelijuomaa
    2 rklsiirappia
    1/2 tlkanelia
    1/4 tlsuolaa
  2. 2

    Kuori ja kuutioi omena. Keitä omenia, vettä ja sokeria muutama minuutti sekoitellen. Tarjoa puuron kera omenakuutioita ja rouhittuja saksanpähkinöitä.

    MääräAinesosa
    2 kplomenaa
    2 rklvettä
    2 rklsokeria
    1 dlsaksanpähkinöitä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
24.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä