Kylmä kurkku-minttukeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kylmä kurkku-minttukeitto

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

2 kpl
Kurkkua
1 kpl
Avokado
10 - 12 kpl
Isoa mintunlehteä
2 rkl
Jalopenoviipaleita
4 dl
Vettä
1 kpl
Kasvisliemikuutio
2 tl
Valkoviinietikkaa
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

tarjoiluun

Turkkilaista jogurttia

koristeeksi

Minttua

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele kurkut ja poista kannat. Paloittele kurkut tehosekoittimeen. Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmälihat tehosekoittimeen. Lisää joukkoon mintunlehdet ja jalapenoviipaleet.

Kiehauta desilitra vettä ja murenna joukkoon liemikuutio. Lisää joukkoon loppu kylmä vesi ja lisää neste tehosekoittimeen. Lisää viinietikka ja mausteet. Soseuta tasaiseksi ja notkista tarvittaessa vedellä. Kaada juoma laseihin ja lisää pinnalle nokare turkkilaista jogurttia. Koristele mintulla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.3.2014
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

304

72

5,8 g

1,0 g

2,3 g

2,3 g

2,8 g

1,8 g

1,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Isoa mintunlehteä,

2 rkl Jalopenoviipaleita,

4 dl Vettä,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

Turkkilaista jogurttia,

Minttua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli